Mandlové raw rohlíčky + tipy na zdravé obalení i těch pečených
Tradiční vánoční cukroví zase trochu jinak, jak už jste na Lahodném blogu zvyklí. Mandlové raw rohlíčky jsou vynikající a jelikož jsou z ovoce a mandlí, jsou také zdravé, vydatné a zasytí.
Hlavní ingredience, se kterými si hravě vystačíte, jsou sušené meruňky (nebo jiné sušené ovoce) a mandle (nebo jiné ořechy či jejich směs). Takto jednoduché to je.
Přeji lahodný předvánoční čas,
Mgr. Klára Hlaváčová
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
cca 250g sušených nesířených bio meruněk (na cca hodinu namočíme)
500g raw španělských mandlí (nenamáčíme)
špetka badyánu
raw strouhaný kokos na vysypání formiček (nebo můžeme rohlíčky tvarovat ručně, potom kokosovou mouku nepotřebujeme)
Volitelné, není nutné:
kapka pomerančového aroma olejíčku (od Hádka)
strouhaný raw a bio kokos nebo kokosová mouka, pokud by se těsto moc lepilo
erythritol na obalení
špetka růžové himálajské soli s Irským mechem
Postup přípravy receptu
1) Mandle rozmixujeme na sypkou/polosypkou mouku. Přesypeme do mísy.
2) Sušené meruňky na hodinu namočíme do vody. Poté je rozmixujeme najemno. Přisypeme k mandlové mouce.
3) Vytvoříme a zpracujeme těsto spolu s aroma olejíčkem a badyánem. Těsto necháme odležet a ztuhnout.
TIP: Pokud se nám těsto hodně lepí a) můžeme do něj přisypat trochu kokosu nebo kokosové mouky či přisypeme ještě trochu mandlové mouky. b) Lepším trikem je ale těsto dát na chvíli ztuhnout do mrazáku. Přestane se potom lepit.
4) Rohlíčky tvarujeme ručně a nebo formičku vždy vysypeme kokosovu moukou a hned vyklápíme.
TIP 2: Rohlíčky můžeme obalit v kokosu nebo erythritolu. Nahradíme tak obalení v moučkovém cukru. Obalení dodá rohlíčkům ten pravý vánoční nádech tak, jak jsme zvyklí. Obalte si takto zdravě i vanilkové rohlíčky pečené a vyhněte se další dávce cukru.
Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Typ jídla: cukroví, raw cukroví
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: erythritol, meruňky, nepasterizované mandle, raw strouhaný kokos
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: erythritol, meruňky, nepasterizované mandle, raw strouhaný kokos
Facebook Comments
‹ Mandlovo – kokosové RAFFAELLO kuličky – 3 ingredience, nekonečně mnoho variací Raw jahodová marmeláda s datlemi (na cukroví nebo jinam) ›