LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Rolky z Irského mechu (Chondrus crispus) – křupavá lahůdka

IMG_20180418_193156_521-300x300

Vytvořte si vlastní wrapy z jedné ingredience a z koření. Tento recept je pro wrapy na slano. Ty pak můžete použít potřít hořčicí a obložit zeleninou, fermentovaným sýrem, semínky, naklíčenými semínky, nebo čímkoliv jiným, co Vás zrovna napadne.

imageresize-1Irský mech (mořská řasa Chondrus crispus) je navíc nízkokalorický a tak se skvěle hodí i pro redukci váhy. Naplníte-li rolky zeleninou a jednoduchým dipem, můžete jich sníst v podstatě jakékoliv množství. Pro větší zasycení lze ale do wrapů zabalit naprosto cokoliv.

irsky-mech

Pokud znáte rýžový papír, tohle je vlastně něco podobného a nápaditého. Závitky – nebo hezky anglicky řečeno wrapy – nejlépe využijeme na slano a jsou skvělou alternativou k oblíbeným kokosovým wrapům (které jsou hotové k dostání na Lahodnostech).

pure-wraps-kari-original-kokosove-4-ks.jpg

Přeji Vám nádherné dny, dobré pro Vaši mysl i tělo.

Užijte si recept,

Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

IMG_20180420_132105_223-300x300

Na 2 velké wrapy (nebo 7-10 menších závitků) potřebujeme: (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

Wrapy:

50g čerstvého Irského mechu - dobře opláchnout, namočit (stačí na 15 minut) a vytvořit jemný, více řídký, gel

pár kapek olivového oleje extra panenského a pár kapek na potření pečícího papíru

Himálajská sůl (např. himálajská růžová sůl s Irským mechem)

čerstvý koriandr (nebo jiné čerstvé bylinky)

chilli paprička (zlehka, dle chuti)

imageresize-1

Příprava:

1) Nejdříve si připravíme gel z Irského mechu s vodou – dobře opláchnout, namočit (stačí na 15 minut) a vytvořit jemný, více řídký, gel. Přidáme pár kapek oleje a špetku soli. Přemixujeme v mixéru a ke konci přidáme koriandr a chilli dle vlastní chutě a jen promícháme lehce v mixéru (např. funkcí puls). Nebo můžeme jemně nasekat a přimíchat do směsi ručně. Ochutnáme a dochutíme dle vlastní volby.

90073778f8b5afc5af381bfee4cf49f11d778137_kolagen

2) Pečící papír zlehka potřeme olivovým olejem. Na pečící papír nalijeme připravenou směs a rozetřeme na velmi tenkou vrstvu a necháme v troubě či sušičce sušit na 2-3 hod. Placka velmi rychle schne, tak průběžně kontrolujeme. Můžeme otočit dle potřeby. Placka by měla zůstat vláčná, aby se dala ohýbat. Pokud ji přesušíte, lze nalámat na krekry nebo chipsy. Můžete ji také zpětně zvlhčit vodou, aby se stala zase ohebná.

 

TIP 1: Placku na wrapy dosušte tak, aby byla stále ohebná a vlhčí. Pokud máte chuť na zdravé chipsy z řas, pak ji sušte úplně do křupava. Pokud placku přesušíte, můžete ji zvlhčit vodou.

 

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

zivy-kolagen-irsky-mech-cerstvy-nesuseny-250g-rawRecept: Květa Vondráková, https://www.lahodnosti.cz/?ref=350

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>