Okurkové plněné rolky (raw, vegan, přirozeně bez lepku a cukru)
Velmi jednoduché, rychlé a efektivní okurkové rolky připravila kamarádka na oslavě synových narozenin. Okurkové rolky můžete naplnit jakoukoliv směsí, vynikající je jakákoliv zelenina s dresinkem a také sušené ořechové vege „maso“ (recept zde: http://blog.lahodnosti.cz/cuketove-fettuccine-s-rajcatovou-omackou-a-veganskym-mletym-masem/)
Okurkové rolky jsem poprvé zkoušela podle FullyRaw Kristiny, recept na její avokádovo-okurkové duhové rolky také naleznete na Lahodném blogu zde: http://blog.lahodnosti.cz/avokadovo-okurkove-duhove-rolky/
A teď již k našemu receptu.
Co potřebujete? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text)
1-2 bio okurky
2 menší bio mrkve
1 šálek hrášku (čerstvý nebo mražený)
1 malá červená bio cibule
jablečný ocet
panenský olivový olej
špetku himalájské soli (nemusí být)
pepř (nemusí být)
máte-li rádi, můžete přidat česnek
1) Okurku škrabkou nastrouháme na dlouhé plátky. Střed okurky, který na plátky již nejde strouhat, si necháme do směsi.
2) V robotu nemo mixéru na hrubo zpracujeme mrkev, přidáme hrášek a zbylé středy okurky. Zpracujeme na hrubou hmotu.
3) Ručně vmícháme a dochutíme olivovým olejem, jablečným octem, solí, pepřem. Vmícháme na drobno nakrájenou červenou cibulku. Směs dochuťte dle vlastní chuti. Mám ráda česnek a ten je ve směsi pikantní. Děláte-li rolky pro děti, můžete vynechat cibuli.
4) Plátky okurky položíme vedle sebe, aby se okraje mírně překrývaly. Podélně doprostřed vložíme směs a rolku zarolujeme.
Jíme ihned, vynikající jsou rolky vychlazené (z vychlazené okurky).
Přeji vám lahodné rolování a šťastné živé dny,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Autor textu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Autor receptu: Petra Plevová, www.petraplevova.cz
Tento článek Okurkové plněné rolky (raw, vegan, přirozeně bez lepku a cukru) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttps://blog.lahodnosti.cz/okurkove-plnene-rolky-raw-vegan-prirozene-bez-lepku-a-cukru/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Pomůcky: kuchyňský robot, mixér, škrabka
Ingredience: česnek, cibule, himalájská sůl, hrášek, jablečný ocet, mrkev, okurka, panenský olivový olej, pepř
‹ Mandlové potěšení pro děti – tyčinky (raw, vegan, přirozeně bez lepku a bez cukru) Jak vytvořit želatinu z Irského mechu? (video-návod) ›