Veganský VEGE ASPIK s čerstvými bylinkami (recept v Dobrém ránu na ČT2)
Vyzkoušejte skvělý vege aspik, který byl jako první prezentován v Dobrém ránu na ČT2 Květou Vondrákovou. Záznam a celý postup přípravy si můžete pustit v archivu České televize ZDE: https://www.ceskatelevize.cz/porady/
Recept podle kolegyně a obchodní ředitelky Květy Vondrákové.
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text
INGREDIENCE:
čerstvé bylinky
jarní cibulka
směs zeleniny (hrášek, kukuřice, baby karotka)
vegan zakysaná smetana
vegan majonéza
mořská řasa Irský mech (gel či Odsolený prášek z Irského mechu)
koření dle chuti (sůl, pepř, chilli)
POSTUP:
1) Mořskou řasu Irský mech dobře propláchneme a povaříme v troše vody. (Používáme-li Odsolený prášek z Irského mechu, neproplachujeme a rovnou povaříme). Přidejte 2 PL zakysané smetany a 1 PL vegan majonézy.
2) Nasekáme bylinky a cibulku. Vše společně promícháme i se zeleninou, dochutíme dle potřeby a nalijeme do formiček. Necháme ztuhnout a podáváme se salátem či pečivem.
Dobrou chut přeje Květa Vondráková
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Facebook Comments
‹ Olivový raw chléb s česnekem a Irským mechem (raw, vegan, bez lepku) Dýňové kuličky v raw čokoládě (raw, vegan, bez lepku) ›