Jahodová (raw, vegan)
Ideální pro horké dny a také pro děti. Nejjednodušší možná zmrzlina, v raw komunitě notoricky známá. Přesto ale pokaždé překvapí krémovou chutí a dokonalou konzistencí. Můžete servírovat i v kornoutku nebo jako pohár.
Tato zmrzlina vznikla ráno jako víkendová snídaně. Ano, trochu netradiční, ale vezmeme-li v potaz, že se jedná jen o ovoce, tak je to jen jiná forma. Večer jsem dala zmrazit jahody a banány, ráno jen rozmixovala s přidáním celistvého prášku z Irského mechu (nemusí být, ale jídlo pak na delší dobu zasytí a zvýší nutriční hodnotu). Dobu přípravy (večerní i ranní) bych odhadla celkem na cca 6 minut.
Přebytky lze zmrazit.
Přeji lahodné jahodové pochutnání,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Máme širokou nabídku raw, vegan a bio produktů, od čerstvých po sušené, od ořechů po doplňky stravy. Tím, co jíme, i žijeme. Doslova. Nakupujte nebo se inspirujte v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
banány
jahody
TIP 1: pro vyšší sytost a nutriční hodnotu můžeme přidat 1 lžičku celistvého prášku z Irského mechu, který rozmícháme s vodou
1) Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka (aby byla rychleji zmražená) a spolu s jahodami zamrazíme před noc.
2) Pokud přidáváme prášek z Irského mechu, 1 lžičku prášku rozmícháme ve vlažné vodě, necháme nabobtnat cca 10 minut a posléze rozmixujeme spolu s ovocem. Vše najednou rozmixujeme. Hotovo.
TIP 2: Banánů si můžete nakrájet více a spotřebovat postupně. Nedoporučuji ale uchovávat banány v mrazáku moc dlouho, aby nezčernaly.
Můžeme ponechat s kousky jahod.
Autorka receptu a fotografií: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Tento článek Jahodová (raw, vegan) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttps://blog.lahodnosti.cz/jahodova-raw-vegan/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: pro dětské oslavy, zmrzliny
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: banán, bio banány, jahody
Pomůcky: vysokorychlostní mixér
Ingredience: banán, bio banány, jahody
Facebook Comments
‹ Jahody s domácí zmrzlinou a šlehačkou (raw, vegan) Malinovo – jahodová dřeň (raw, vegan, bez lepku, bez cukru) ›