LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Domácí přírodní maska s antioxidantem, vitamínem C a s Irským mechem jako rostlinným „kolagenem“

615CA9F3-8D95-4474-878F-1477D8855A82

Poslední dobou mě baví kosmetika s Irským mechem. Skvělou, ručně vyráběnou kosmetiku Lush, jsem si přivezla z Anglie (ale podobná se bude vyrábět i v Česku). Líbí se mi její účinky na pleť i vlasy.

Jako alternativa k živočišnému kolagenu je tato mořská řasa jedinečná.

, , ,

3 lahodná smoothie podle Fully Raw Kristiny – s čokoládou, se špenátem i borůvkami + tip, jak na zelená smoothie u dětí.

1

Zdá se mi, že Kristina je přebornicí ve smoothie, která jsou na všechny způsoby skutečně lahodná. A také je přebornicí ve zmrzlinách. Dnes mám pro vás 3 „vyletněné“ recepty na smoothie od Kristiny. Plus tip, jak na zelená smoothie u dětí.

,

Borůvkové muffiny (raw gurmet, vegan, bez lepku, bez cukru)

Blueberry-Lavender-Muffins1

Doma jsme si ustálili systém, kdy jeden večer v týdnu (obvykle v neděli) uděláme pár jídel a jíme je poté celý týden. Typicky děláme raw chleba, raw placky (jako jsou třeba zelňáky nebo cuketové vysoké placky), raw sušenky nebo malý dort (v malé dortové formě).

Tento týden jsem se rozmáchla a vyzkoušela jsem ještě borůvkové muffiny.

, ,

Raw lízátka pro děti z ovocné „kůže“ s Irským mechem

Chocolate-covered-Blueberry-Leather11

Mojí inspirativní zákaznicí jsem byla požádána o další recept s Irským mechem, nejlépe pro děti na dětskou oslavu a navrch s čokoládou. Něco nápaditého, ovocného, čokoládového a božsky dobrého. Aby chutnal i dětem, co běžně jedí vařenou stravu a na raw chutě nejsou úplně zvyklé.
Ano, tento recept je složitější, i když ne tolik, jak vypadá. A rozhodně JE gurmánský.

,

Příklad jídelníčku na jeden den + 4 recepty

day-4 (2)

Toto video patří k sérii „Za 14 dní do plavek“, kterou Kristina natočila před několika měsíci. Uvádí v něm nejen lahodné recepty na smoothie a šťávy, ale také příklad jídelníčku na jeden den.
V článku naleznete recept na 3 smoothie/šťávy a recept na tropický salát se zálivkou z konopného semínka. Lahodnou chuť ;)

4 vitamínové ovocné vody podle Kristiny

vody 1

Ovocné vody jsou vynikající. Ovoce ochutí a „ovoní“ vodu a udělá skutečně osvěžující a nádherně vypadající nápoj. Krásně vypadají v klasickém skleněném džbánu. Doporučuji zkusit ovocnou vodu s různými bylinkami a ovocem. Kombinace ovoce a okurky chutná skvěle a je překvapivě chladivá a osvěžující. Dokonalé je nakombinovat vodu s vodou z mladého kokosu. MŇAM.