LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

7/15 Holistický přístup k péči o pleť. Co skutečně funguje a proč? 15 brutálních kroků, které ale fakt fungují. Krok 7.

Dnešní 7. tip je náročný. Zdarma, ale náročný. Vyžaduje, abysme se mu věnovali denně. Každý den. Až do skonání. :)

Jak vidíte, máme zde dnes již 7. tip a z toho 6 tipů nás nestojí žádné peníze. Tak teď už „jen“ je dělat.

Pokud už můj seriál péče o pleť znáte, můžete přeskočit úvod a začít rovnou 7. krokem. Směle do toho (ale tím půl nebude hotovo ani omylem). :)

Vítejte v seriálu holistické péče o pleť, kde postupně uveřejním 15 brutálních kroků, které vás dovedou zářivé, zdravé a pevné pleti s pevnými konturami a mladistvým vzhledem. Proč brutální? Protože některé stojí spoustu času (ale jsou zdarma) a některé nestojí čas téměř žádný (ale stojí trochu peněz).

Při péči o pleť je klíčový holistický přístup, který se možná může zdát náročný, ale při zařazení do denní rutiny je jediný účinný. Dělejme jen to, co má skutečný význam pro naši zářivou pleť a vynechme to, co zase tak důležité není.

Máte první mělké vrásky? Dělá se Vám mračivka mezi obočím? Je Vaše pleť šedá a mdlá? Cítíte pokles tváří nebo koutků? Uvažujete dokonce o prvním botoxu?

Pojďte se spolu se mnou podívat na denní rutinu, která skutečně funguje pro zářivou zdravou pleť, sjednocený t’on, pevné kontury a mladistvější vzhled.

Některé kroky něco stojí a některé jsou úplně zdarma. A jak to tak bývá, to zdarma je těžší.

Holistický přístup k péči o pleť. Co skutečně funguje a proč?

Řazeno podle důležitosti.

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

 

masazni-kamen-na-oblicej-gua-sha-ruzovy-kremen-1-kus-se-zlatym-napisem

Masáže kamenem GUA SHA a obličejová jóga. Jojo, bez práce nejsou koláče.

 

CVIČTE OBLIČEJOVOU JÓGU. DENNĚ. NEBO I ČASTĚJI.

7) Tohle je zcela zásadní bod. Cvičte obličejovou jógu. Cvičte ji denně nebo častěji. :) A cvičte ji správně.

Já cvičím face jógu 1x denně po dobu 10 minut, někdy méně, někdy více. Ve tváři máme více jak 60 drobých svalů a je třeba je udržovat fit stejně jako tělo v posilce. Obličej pak neochabuje, nikam nepadá, nikam se nebortí.

Cvičte obličejovou jógu nejprve před zrcadlem a až si ji dokonale zažijete, cvičte ji když jdete se psem na procházku. Když řídíte auto. Když jste v koupelně. Když vás nebaví nadřízený. Nebo když vás nebaví nic. Je to skvělé a nedá se pak říci, že na to nemáte čas.

Není v silách tohoto článku o obličejové józe napsat víc, tak se omezím hlavně na upozornění, abyste cvičili správně a podle správného vzoru. Nesmíte si při cvičení vytvářet žádné další vrásky! To je klíčové.

Stejně tak důležité je obličej uvolňovat a masírovat. Tedy: svaly uvolňujeme i procvičujeme.

3x týdně používejte masáž kamenem GUA SHA. Více se dozvíte zde: https://www.lahodnosti.cz/259-gua-sha-tejpy-kosmetika

 

girl-g1c2087fab_640

Tip číslo 8 už brzy na stránkách. Je příjemný, snadný, stojí trochu peněz, ale za to vydrží dlouho.

Že se Vám Již teď stýská po jednoduché tejpě, kterou si koupíte, nalepíte a hotovo?

Mnoho zábavy a radosti přeje, Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

A JAKÉ BYLY 2 PŘEDCHOZÍ KROKY?

tape-paska-proti-vraskam-na-cele-a-mezi-obocim-pro-citlivou-pokozku

TEJPUJTE SE

1) Tvoří se Vám první vrásky nebo již nějaké máte? TEJPUJTE JE.

Tejpujte mračivku, vrásky kolem očí i nosolabiální vrásky (to jsou ty kolem úst). Tejpa zrelaxuje a uvolní svaly a jako zázrakem vrásky postupně povolují.

Více info o tejpování zde a můj příběh zde na Lahodnostech: https://www.lahodnosti.cz/lahodne-novinky-2022/1614-tape-paska-proti-vraskam-na-cele-a-mezi-obocim-pro-citlivou-pokozku.html

Tato metoda je vysoce účinná a nestojí nás téměř žádnou práci. Tejpa uvolní svaly, tím uvolní napětí a vyhladí vrásky. Používáme každý den přes noc a kdykoliv během dne. Při řízení auta, cvičení apod. Tejpa vydrží několik měsíců a není příliš drahá.

Více info na Lahodnostech v uvedeném odkaze. Že to zní hloupě, lepit si tejpu na čelo? Zkusme vědecké uvažování a neposuzujme předem. :)Výsledky Vás udiví.

803FDDA4-5683-47EE-8199-3A084FD173C3

 

 

swan-g0a8ad9b5f_640

LABUTÍ KRČISKO

2) Srovnejte si ZÁDA. Srovnejte svůj postoj, stůjte rovně, ramena dozadu a dolů, nohy rovně natažené, krk rovný labutí, vytažený. Hrudník hrdě dopředu. Bradu vytáhněte mírně vzhůru, jazyk podpírá patro, koutky úst mírně vzhůru do úsměvu.

Žádné hrbení, žádné čumendování dolů do mobilu, namáhání krku a vytváření druhé brady. Však to znáte. NAROVNEJTE SE a zůstaňte tak po celý den.

Proč byste se měli tolik snažit tento krok dodržovat a každou minutu na něj myslet? Protože právě a jedině správný rovný postoj viditelně zlepší kontury Vašeho obličeje. Jako zázrakem zmizí druhá brada (však si to zkuste a vyfoťte se z boku), mírným úsměvem se zpevňují svaly tváří. Obličej vypadá lépe, uvolněně. Krk nenese nadměrnou zátěž, kterou nést nemá, když je hlava vystrčená dopředu jako má želva. Tím pádem relaxují nejenom krční svaly, ale světe div se i svaly čela a mračivka.

swan-g51ef8215d_640

Tento 2. krok ke krásným a pevným konturám je zdarma, ale je mnohem těžší než krok 1, který sice stojí trochu peněz, ale nulovou denní námahu. Jedno bez druhého ovšem nepřinese dlouhodobě výsledky, i když u kroku 1 vidíme výsledky již po prvním použití (zejména na mračivce).

 

 

aula04

HODNĚ SPĚTE. ALE NA ZÁDECH.

 3) Spěte. Spěte více. Spěte 8, lépe však 9 hodin. A co víc? Spěte na ZÁDECH. Že raději spíte na boku? Nebo snad dokonce na břiše? Všimněte si, jak si celou noc muchláte obličej. Strana, na které spíte, je postupem věku více náchylná k vráskám kolem očí, povadlým propadlým tvářím, nosoretním rýhám. Samé zbytečnosti.

Spíte-li na zádech, celou noc za Vás pracuje gravitace. Nejen že si nechrumláte celý obličej (o dekoltu a vráskách v něm nemluvě), ale navíc gravitace tlačí kůži a svaly obličeje dolů. Uvolňujete se a necháváte za sebe makat přírodu. Jojo, ať se matka příroda činí. Celých 8-9 hodin pracuje pro Vás jako ten nejlepší zaměstnanec.

Nespěte na boku. Zapomeňte na spaní na břiše. Naučte se spát na zádech. Nejde to? Já vím. Je to šílené. Mrkněte na speciální polštáře pro spánek na zádech. Trochu pomůžou. Tohle je, alespoň pro mě, ta nejtěžší část, protože jsem spala vždy zásadně na boku.

 

 

marathon-g34e330f8f_640

A ZAS TEN POHYB. CVIČTE, BĚHEJTE, PROKRVTE SE.

4) No ano, zas ten pohyb. Alespoň 30 minut něčeho svižného denně. Jedno, zda okopávání zakrádky nebo bot při běhu. Já cvičím 4-6x za týden a pleť vypadá prostě lépe. Je prokrvená, oživená, okysličená, zářivá. O tělu nemluvě.

Bez pohybu to stejně nejde a navíc je to účinnější než návštěva kosmetičky. Nesmíte se ale přitom mračit a pokud chodíte do posilky a zatínáte obličej, musíte uplatnit pravidlo číslo 1: OTEJPUJTE SE.

O pohybu by se daly psát stohy článků, ale pravda je taková, že to stejně všechno víme. Jen málokdy to skutečně děláme. Tak to zkusme. Výsledky nás namotivují.

 

lori-g7feed5fc1_640

PIJTE JAKO DUHA

5) Pijte více čisté vody. Vlažnou po ránu (prý je to fajn na pleť, tak si dejte místo kávy čaj), ale hlavně do sebe během dne jakkoliv a kdekoliv nalijte 2 litry čisté vody. Tečka. Pokud nebudete pít jak duhy, nemůžete mít krásnou pleť, ani kdyby se nechumelilo.

Prolijte se vodním živlem horem dolem, nezapomínejte na to a odpozorujte si, že když pijete, pleť je hladší a naducanější, vypnutější. A to chceme.

 

little-girl-g5c187307c_640

NEMRAČTE SE. JAKO VÁŽNĚ. 

6) Nemračte se a teď to myslím fakt vážně. Ony se nám totiž tím mračením, krčením čela a mžouráním vytvářejí vrásky. Když se nemračíme, tak si mimické vrásky neděláme. Takhle jednoduché to je.

Pak už jen bojujeme s poklesnutím tváří a víček kvůli ztrátě kolagenu a ochabnutí svalů v obličeji, ale s tím se dá dost dělat také. Čtěte dále.

Já se nemračím, prostě nepoužívám svoje čelo k vyjádření žádných emocí. To už radši do široka otevřu oči, což je mimochodem skvělé na procvičování očních svalů. A jako výraz emocí to mnohdy bohatě stačí.

Jo a usmívejte se. To procvičuje svaly tváří. Takže i když se cítíte pod psa a usmívat se vám nechce, berte to jako cvičení a mírný úsměv si nahoďte. Budete se i cítit lépe. Vyzkoušejte to.

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Comments are currently closed.