LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Vanilkové rohlíčky (raw, vegan, bez lepku, bez cukru)

img_7683-1

Dokonalé vanilkové rohlíčky, které nádherně provoní váš dům. Křehoučké, na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Obalte je syrovým hnědým cukrem (raw kokosové krystaly) a strouhaným kokosem. Tyhle rohlíčky jsou prostě božské.

Raw cukroví připravuji již od listopadu, což je celkem srandovní. Nakonec se ale na Lahodný blog dostane jenom skutečně pár těch nejlepších receptů. Letos jsem si také na zkoušku koupila raw cukroví, ale nakonec zjistím, že mi vždycky nejvíc chutná to moje, domácí. Máte to také tak?

,

Borůvkové muffiny (raw gurmet, vegan, bez lepku, bez cukru)

Blueberry-Lavender-Muffins1

Doma jsme si ustálili systém, kdy jeden večer v týdnu (obvykle v neděli) uděláme pár jídel a jíme je poté celý týden. Typicky děláme raw chleba, raw placky (jako jsou třeba zelňáky nebo cuketové vysoké placky), raw sušenky nebo malý dort (v malé dortové formě).

Tento týden jsem se rozmáchla a vyzkoušela jsem ještě borůvkové muffiny.

,

Jak začít s živou stravou? 3+1 tip

01d5ac049342e7a29076b6e7713e6d71

Podělím se s Vámi o vlastní zkušenost. Věřím totiž, že by Vás mohla inspirovat a také pobavit.

Na začátku bylo moje silné rozhodnutí „něco“ změnit. Konkrétně změnit pocit z mého vlastního těla a mysli.

Prvotně jsem nechtěla změnit stravu nebo nedej bože životní styl. Mým záměrem nebylo stát se vitariánem nebo vegtariánem či jiným „-ánem“. ;)

Chtěla jsem to vyzkoušet. Na 14 dní… Co je 14 dní oproti celému životu? Co je 14 dní oproti věčnosti? Zkusíte to také? Moje 4 tipy Vám pomohou.

, , ,

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Raw kokosové „cereálie“ k snídani

5

Dokonalá snídaňová kombinace v podobě kokosových křupavých mini bochánků je úžasná s ovocem nebo ořechovým mlékem ke snídani i jako dezert. Pokud máte rádi snídaňové „cereálie“, tohle je váš splněný sen.

A víte co? I pokud je rádi nemáte, tyhle sladké křupavé bochánky si zamilujete na první ochutnání.

Raw lízátka pro děti z ovocné „kůže“ s Irským mechem

Chocolate-covered-Blueberry-Leather11

Mojí inspirativní zákaznicí jsem byla požádána o další recept s Irským mechem, nejlépe pro děti na dětskou oslavu a navrch s čokoládou. Něco nápaditého, ovocného, čokoládového a božsky dobrého. Aby chutnal i dětem, co běžně jedí vařenou stravu a na raw chutě nejsou úplně zvyklé.
Ano, tento recept je složitější, i když ne tolik, jak vypadá. A rozhodně JE gurmánský.

‹ Předchozí příspěvky