LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Irský mech jako zdroj kolagenu? Žádný neobsahuje! A přesto je jeho alternativou.

irsky-mech

Živočišný kolagen se užívá při onemocněních jako je osteoporóza pro regeneraci chrupavky a při bolestech kloubů. Irský mech je (jako rostlina NEobsahující kolagen) k živočišnému kolagenu alternativou a je regenerátorem pro pohybový aparát lidí a zvířat.

Přečtěte si, jak to je.

Dobrodružství Dr. Kloubka: mořské řasy jsou k pomilování a Dr. Kloubek zvlášť

kapsle kloubek logo

Co si budeme povídat. Ne každý z nás má rád mořské řasy, i když víme, že jsou nutričně k pomilování a že by nám pomohli vyřešit mnohé.

Jejich chuť je ovšem specifická a ne vždy má člověk na mořské řasy chuť. Hledali jsme způsob, jak mořskou řasu účinně zařadit do denního jídelníčku a našli jsme ji. Dobrodružství Dr. Kloubka právě započalo.

Dobrodružství Dr. Kloubka začíná v samotném čistém moři, kde je nádherná mořská řasa vylovena a prosušena na sluníčku. A jak to je dál?

,

Dokonalé cibulové wrapy (raw, vegan) podle TannyRaw

maxresdefault

Mrkněte na video od Tanny na skvělé cibulové krekry/wrapy. Jsou báječné a nyní na zimu se skvěle hodí. Miluju cibuli, pokud vy také, neváhejte a recept vyzkoušejte.

Pokud neznáte Tanny, na youtube má skvělou sérii sušených krekrů a wrapů. Postupně některé zajímavé recepty přeložím. Mimochodem, kolik byste řekli, že je Tanny let? Dejte tip do komentářů.

Domácí sirup a „med“ z pampelišek a sedmikrásek (vegan)

imageresize-1

Květa Vondráková, moje milá kolegyně, připravila něco z darů naší kvetoucí přírody. Tento sirup či „med“ je skvělý, např. odhleňuje. Doporučuji si vyhledat účinky pampelišek a sedmikrásek.

Místo cukru využijte lepší alternativu, jako je kokosový cukr (naleznete u ingrediencí). Přejeme lahodné zdraví. :)

, , ,

Sirup na kašel s Irským mechem a vitamínem C, který posiluje imunitu

IMG-20170920-WA0002-1024x576 2

Sirup s Irským mechem (Chondrus crispus) a vitaminem C, který přispívá k normální funkci imunitního systému a k normální psychické činnosti.

Irský mech se řadí mezi ČERVENÉ mořské řasy (ačkoliv je světlý, ale máme i jeho fialovou variantu). Jeho účinky na těchto stránkách nesmíme uvádět, prosím vygůglujte si účinky červených mořských řas.

Sirup užívejte denně.

Rolky z Irského mechu (Chondrus crispus) – křupavá lahůdka

imageresize-1

Vytvořte si vlastní wrapy z jedné ingredience a z koření. Tento recept je pro wrapy na slano. Ty pak můžete použít potřít hořčicí a obložit zeleninou, fermentovaným sýrem, semínky, naklíčenými semínky, nebo čímkoliv jiným, co Vás zrovna napadne.

Irský mech (mořská řasa Chondrus crispus) je navíc nízkokalorický a tak se skvěle hodí i pro redukci váhy. Naplníte-li rolky zeleninou a jednoduchým dipem, můžete jich sníst v podstatě jakékoliv množství.

, , ,

Jak jde dohromady mech & sýr? Raw vegan pomazánka s koprem, která se dá skvěle krájet

_DSF7814

Tento „sýr“ se dá skvěle krájet na plátky a položit na chleba či krekry nebo nakrájet na kostičky do salátu.

RAW sýr s Irským mechem a koprem – recept na raw „slanost“, pomazánku, která skvěle drží pohromadě díky mořské řase Irský mech.

„Sýr“ můžete nechat i fermentovat,

, , , , ,

Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku)

tiramisu-2462152_640

Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.

Raw a vegan verze je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.

Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.

, , ,

‹ Předchozí příspěvky