LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie1

Čokoládové brownies s karamelovou polevou je prostě a jednoduše velkolepým dezertem. Je poměrně jednoduchý na přípravu i pro větší množství lidí a zároveň vypadá velmi efektně a sofistikovaně. Doma se tohoto dezertu nemůžeme dojíst a v jeho přípravě jsem již tak zběhlá, že mi trvá skutečně chvilku.

V originální znění je tento recept od Amie Sue z noveauraw.  ještě navíc s kořením uzené papriky, ale to jsem nezkoušela a přiznám se, že uzená paprika mě v raw dezertu moc neláká. Takže za mě bez papriky.

Přeji nám všem lahodné pochutnání a šťastné buňky,

Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie2

Co potřebujeme? (pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžovou)

KORPUS:

1 šálek raw a bio vlašských ořechů, namočených a usušených

1 šálek raw a bio kešu, namočených a usušených

1/2 šálku raw kakaového prášku

1 lžička bio skořice

1/2 lžičky kajenského pepře (nebo bio chilli)

1/2 lžičky himalájské soli

2 šálky raw datlí (čerstvých Medjool nebo sušených)

4 lžíce kokosového oleje (lehce rozpuštěného)

2 lžíce šťávy z bio citronu

2 lžíce medu, raw agáve nebo raw sirupu z jakonu

1 lžička vnitřku bio vanilky

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie4

POSTUP:

1) Pokud datle nejsou příliš šťavnaté, osvědčilo se mi na dezerty namočit je do vlažné vody, aby ji trochu nasákli a teprve poté využít do receptu.

2) Ve food processoru nebo v mixéru zpracujeme vlašské a kešu ořechy na menší kousky. Poté přidáme bio kakao, cejlonskou bio skořici, chilli nebo kajenský pepř a sůl a promixujeme. Nakonec přidáme datle, kokosový olej, šťávu z citronu, sirup z jakonu nebo agáve a vanilku. Zpracujeme na konzistentní hmotu.

Raw-Smoked-Chocolate-Brownie-with-Sticky-Caramel-Frosting1

3) Vložíme na tác nebo dortovou formu a vytvarujeme čtverec. Amie Sue dezerty podkládá pečícím papírem nebo silikonovou podložkou. Já zatím dezerty dělám bez podložky.

Co potřebujeme na karamelovou polevu?

1/2 šálku raw mandlového másla (nebo si uděláme svoje vlastní, návod „ZDE“ Jak si udělat vlastní mandlové máslo?)

1/2 šálku raw sirupu z agáve nebo z jakonu

1/2 šálku datlové pasty (datle rozmixované s troškou vody, možno i s trochou citronové šťávy)

2 lžičky raw a bio vanilkového prášku

1/8 lžičky himalájské nebo mořské soli

 

POSTUP:

4) Nejprve rozmixujeme datle s troškou vody a možno s citronovou šťávou. Poté přidáme mandlové máslo/pastu, raw sirup, vanilkový prášek a sůl. Zpracujeme na pastu. A karamel je hotový.

Raw-Caramel-Sauce2

5) Korpus polijeme karamelem a dáme zchladit do lednice. Na závěr můžeme posypat nasekanými vlašskými ořechy. Jedinečné!

6) V uzavřené nádobě vydrží brownies s raw karamelem v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Takže ani já toto nemám osobně vyzkoušeno. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti.

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Raw-Smoked-Chocolate-Brownie-with-Sticky-Caramel-Frosting4

Přeji Vám lahodné pochutnání, Klára Hlaváčová




Chcete se přidat k facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“.
Vítejte a sdílejte: recepty, zkušenosti, dotazy, odkazy na své stránky, radosti a vše kolem živé stravy. Pozvěte své přátele, ať to zde žije.
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/



 

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3
Autor receptu: Amie Sue http://nouveauraw . com/ raw-recipies/ bars/raw-smoked-chocolate-brownie-sticky-caramel-frosting/
Autor textu a překlad: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Recept a fotografie jsou uveřejněny s výhradním svolením jejich autorky Amie Sue. Nelze šířit bez povolení autorky. Lze sdílet za těchto podmínek níže:

Tento článek Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/cokoladove-brownies-s-karamelovou-polevou/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

2 komentáře ke článku “Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

  • Kamila napsal:

    Dobrý den Kláro,
    brownies s karamelovou polevou vypadají opravdu luxusně =) Rozhodla jsem se je udělat sestře k narozeninám =)
    Chtěla bych se ale zeptat – jak velký je šálek, který píšete v postupu ? Je to normální hrnek 250ml ?
    Dškuji a přeji mnoho dalších skvělých receptů, které jen vidím a pročítám a už se mi sbíhají sliny

    • Klára napsal:

      Kamilo, to mám radost, dejte vědět, jak chutnalo? To je krásný dárek k narozeninám…
      Ano, šálek používám 250 ml a když dělám pro hoooodně lidí, tak 300 ml, ale to už je spíše pro regiment a neutáhne to celé množství najednou ani mixér. :-D 250 ml je optimální. Hodně ochutnávejte a inspirujte se vlastní chutí. Někdy to třeba může být sladší a někdy zase málo sladké, záleží na výchozích surovinách – takže ochutnáváním to vychytáte přesně podle sebe ;)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>