LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Vypínací krém na obličej s rostlinným „kolagenem“, olejem a máslem (vegan, raw)

09AA0475-61EB-4B26-9456-CC18717464DE

Pokud doma rádi připravujete přírodní kosmetiku pro péči o Vaší pleť, vlasy i tělo, dneska mám skutečnou parádičku. Kamarádka Květa připravila výživný krém na obličej s vypínacími účinky. Krém na obličej obsahuje Irský mech, olivový a růžový olejíček a bambucké a kokosové máslo. Nicméně můžete použít kterýkoliv olej, jaký máte doma.

Rozklikněte recept a pojďme na to.

, , , , ,

Nugátové pralinky s datlovou pastou z Aseel (raw, vegan)

img_8297

Nugátové pralinky z datlové pasty jsou super jednoduché. Je třeba dodržet návod postupu, aby se pasta krásně prolnula s kokosovým olejem a máte vyhráno. (Kdo jste byl na blogu již dneska dříve, mohl jste si přečíst, že se pasta prolnula s KOKSOVÝM olejem, ale to byl samozřejmě překlep, ehm…)

Jako vánoční dárek jsem od Martina Třešňáka z „Vařit či nevařit“ dostala jejich zcela novou raw kuchařku Zdravé cukroví. Martine díky, moc mě to potěšilo! A právě z této knihy jsem čerpala lahodný recept, který jsem si jenom mírně upravila.

,

Vánoční raw tiramisu s Irským mechem (aktualizovaná verze)

tiramisu6

Dnes o půlnoci končí akce -30% na Irský mech.

Vyzkoušený dokonalý sváteční recept od Amie Sue. Vánoční tiramisu s živým kolagenem ve formě Irského mechu je nadýchaná pochoutka plná živin a lahodné chuti.

Dezert je velmi sytý a přitom díky Irskému mechu lehký. Irský mech je mořská řasa, která vytváří rosolovitou hmotu, úžasnou pro nadýchané dezerty. Irský mech v hojné míře využívá Markus Rothkranz pro jeho pozitivní účinky na lidské tělo a také pro jeho možnosti využití v živé kuchyni.

Dezert je napoprvé složitější, ale při troše cviku se stává snazším a snazším.

Tiramisu take můžete rozkrájet na menší kostičky jako raw cukroví.

, ,

Kaše z chia semínek („krupicová“) raw, vegan, bez lepku, bez cukru

img_7907

Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.

Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…

Palačinky z mladého kokosu (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů, 2 ingredience)

Young-Thai-Coconut-Wraps1

V poslední době jsem se zcela zamilovala do mladého kokosu. Mám na něj stále chuť. Miluji čerstvé mladé thajské kokosy, které jsou skutečně osvěžující.

Z dužniny kokosového ořechu dělám hodně jednoduchých jídel – od indického chleba naan až po marinovaný kokos s tamari. Dužnina z kokosu je také skvělá do smoothie. Líbí se mi, že kokos zpracuji úplně celý.

Voda z mladého kokosu se mimořádně dobře tráví a tak je skvělá zejména samotná. Když si připravíte lahodný nápoj (mladý kokos má 400-600 ml kokosové vody) a využijete i kokosovou dužninu, je to úžasná investice do Vašeho zdraví.