LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

3 lahodná smoothie podle Fully Raw Kristiny – s čokoládou, se špenátem i borůvkami + tip, jak na zelená smoothie u dětí.

1

Zdá se mi, že Kristina je přebornicí ve smoothie, která jsou na všechny způsoby skutečně lahodná. A také je přebornicí ve zmrzlinách. Dnes mám pro vás 3 „vyletněné“ recepty na smoothie od Kristiny. Plus tip, jak na zelená smoothie u dětí.

,

Makové rolky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9952 copy

Návštěva sushi baru s kamarádkami mě natolik inspirovala, že jsem dostala chuť na „sushi“ ve sladké verzi. Tedy, aby bylo jasno: se sushi má tento jednoduchý dezert společný pouze vzhled (jakoby :) ) a název.

Pojďme si udělat rychlé makové rolky z wrapů z mladého kokosu, máku a rozinek.

Dáte si? A používáte rádi polotovary a nebo si vše raději připravujete sami?

Jarní svačinka: raw chleba s fermentovaným kešu sýrem a řeřichou

IMG_9583 (1)

Přináším odlehčenou jarní inspiraci na svačinu, oběd nebo i večeři. Aktuálně hodně klíčím řeřichu, rukolu a brokolici (oproti loňsku, kdy jsem klíčila ve velkém ředkvičku a alfalfu). Klíčení si maximálně užívám a letos mě fakt baví.

Recept naleznete v článku

Tajemství raw chleba a chlebové chuti? Znám ho! Je třeba dodržet určitý postup. Raw chleba s marinovanou cibulkou a psylliem (domácí recept)

IMG_9234 copy copy

Do běžného kupovaného chleba a pečiva se přidávají přísady, kterým je dobré se obloukem vyhnout. Raw chleba samozřejmě chutná jinak, jinak než na co jsme zvyklí. Časem jsme ale doma vychytali hlavní ingredience a hlavně výrobní postupy, aby byl raw chleba skutečně lahodným zážitkem.

Jakub, můj domácí specialista na raw chleba, recepty stále upravuje a zdokonaluje. A stále přichází, s lehkostí a jen tak mimoděk, s dalšími a dalšími variantami raw chleba se skutečně chlebovou chutí.

Znám zkrátka tajemství lahodného raw chleba. Recept naleznete v článku.

Kaše z chia semínek („krupicová“) raw, vegan, bez lepku, bez cukru

img_7907

Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.

Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…

‹ Předchozí příspěvky