LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

FullyRawKristina: Co jsem dnes jedla? Jídelníček na 1 den, raw vegan a s nízkým obsahem cukru (keto)

WHAT-I-ATE-TODAY-Raw-Vegan-Low-Sugar-Meals-Recipes...Keto-Diet

Jídelníček na 1 den podle Kristiny.

Kristina se tentokrát zaměřila na nízký obsah cukru a i v názvu zmínila keto dietu, kolem čehož se strhla v komentářích bouřlivá diskuze. :)

Zelené smoothie s divokými bylinkami a květy

BA62B160-823D-4EE3-8887-50237A53D60D

Máte rádi zelená smoothie? Pro mnohé z nás jsou ranní vzpruhou nebo dokonce jedním ze základů jídelníčku. Do smoothie je skvělé přidat trošku zeleného, trošku ovoce (klidně méně sladkého) a něco nutričně bohatého.

Inspirujte se a udělejte si smoothie s divokými bylinkami a květy, co kde právě jsou. Nebojte se mladých kopřiv, listů pampelišek, sedmikrásek apod. Chutné jsou i mladé lístky buků, na zahrádce pak kadeřávek, rukola, polníček nebo roketa. Sbírejte je nebo pěstujte v čistém prostředí, kde se nehnojí a nestříká chemií. Dbejte také na vlastní informovanost, ušetříte si mnohá zklamání ohledně chutí a bezpečnosti plevelů.

Zeláky a zeleniňáky (nebo tak nějak :) (raw, vegan, bez lepku)

3A7B6772-E18E-4C25-8272-8799FA3C524E

Zeláky a zeleniňáky? :) (Jak je ta čeština tvárná :) ). Jde o to, že při jednom vaření (tvoření) vytvoříte 2 super rychlé druhy sušených krekrů – jeden ze zelí a jeden ze zeleniny (+ může být zelí). A to navíc z ingrediencí, které máte zrovna doma.

Jednoduchost především. A tak první krekry (zeláky) jsou ze 2 ingrediencí a ty druhé „co dům dal“. Doba přípravy? Závisí na tom, jak rychle umíte krájet zeleninu. :)

Makový puding bez cukru jako přirozený zdroj vápníku podle Cecílie Jílkové (raw, vegan)

20151203_092912-Medium

Jedna porce tohoto makového dezertu (cca 170g) obsahu polovinu doporučované denní dávky vápníku. A jelikož jsou doporučené denní dávky (DDD) dost podceňované, můžete se klidně směle nadlábnout.

Recept z kuchyně Cecílie Jílkové (www.najimseazhubnu.cz) je báječný jako malá snídaně nebo sytá svačinka.

,

Krémový sýr podle Fully Raw Kristiny (raw vegan Cream Cheese)

maxresdefault

Cream cheese neboli krémový sýr je v Americe velmi oblíbený sýr. Recept je moc dobrý a tak jsem ho přeložila pro nás všechny i na Lahodný blog.

Pomazánku můžeme udělat velmi jednoduše a sníst ji jen tak (příprava by skončila u bodu 2 viz. níže). A nebo uděláme „skutečný“ sýr a ten pak necháme odležet (bod 3 a dále).

Pustíte se do toho?

Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)

IMG_1145

Ráda doma vytvářím recepty „co dům dal“. Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek „musí“ být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.

‹ Předchozí příspěvky