LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)

IMG_1145

Ráda doma vytvářím recepty „co dům dal“. Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek „musí“ být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.

,

Makový puding bez cukru jako přirozený zdroj vápníku podle Cecílie Jílkové (raw, vegan)

20151203_092912-Medium

Jedna porce tohoto makového dezertu (cca 170g) obsahu polovinu doporučované denní dávky vápníku. A jelikož jsou doporučené denní dávky (DDD) dost podceňované, můžete se klidně směle nadlábnout.

Recept z kuchyně Cecílie Jílkové (www.najimseazhubnu.cz) je báječný jako malá snídaně nebo sytá svačinka.

,

Raw čokoládové BROWNIES s chilli papričkou (vegan, bez lepku, bez cukru)

imageresize

Přináším další recept, který se velmi podobá svému pečenému originálu a uspokojuje tak naše chuťové buňky léta navyklé na vařenou a pečenou stravu.

U nás v rodině je tento nejoblíbenější. Dezert je jednoduchý a rychlý na přípravu (odhaduji cca 30 minut). Body sklízí hlavně jedinečnou vynikající chutí a rychlou přípravou. Nic nemusíme sušit, hotový dezert pouze na chvíli zchladíme.

Nepečený Tiramíša (raw, vegan, bez lepku)

tiramisu-2462152_640

Miluju Itálii, miluju dezerty a miluju (tira)Míšu.

Raw a vegan verze je nutričně bohatá, naprosto lahodná a méně sladká. Když mě honí mlsná, mlsám bez kompromisu. Tedy dělám dobře i své mysli, i svému tělu.

Vanilkový krém nedělám z kešu, ale nechávám ho pěkně nadýchaný a jemný. Tak hurá do toho.

, , ,

Čokoládové lahodnosti: lámance s pinií (raw, vegan) aneb to je takhle naschvál

chocolate-1914464_1280

Co to znamená čokoládové lámance? Rozhodně je to ten typ receptu „to je takhle naschvál“. Tedy – čokoládový lámanec je to, když se vám nechce dělat (nebo nepovede) čokoláda, ale máte na ni chuť. Vyzkoušejte je, jsou vysoce lahodné a neotřelé.

V receptu můžete libovolně obměnit poslední ingredienci. Např. místo piniových ořechů můžete přidat goji, maliny, levanduli, lískové ořechy, pistácie nebo zkrátka nic. Super.

Kokosové válečky obalené v čokoládě (raw, vegan, bez přidaného cukru, bez lepku)

IMG_2488

Kokosové válečky se strouhaným kokosem a kokosovým máslem nebo olejem jsou syté, obsahují prospěšné tuky a zasytí. Před podáváním je necháme povolit při pokojové teplotě a můžeme nakrájet na menší kolečka.

Hodí se také jako svačinka dětem do školy.

,

Nugátové pralinky s datlovou pastou z Aseel (raw, vegan)

img_8297

Nugátové pralinky z datlové pasty jsou super jednoduché. Je třeba dodržet návod postupu, aby se pasta krásně prolnula s kokosovým olejem a máte vyhráno. (Kdo jste byl na blogu již dneska dříve, mohl jste si přečíst, že se pasta prolnula s KOKSOVÝM olejem, ale to byl samozřejmě překlep, ehm…)

Jako vánoční dárek jsem od Martina Třešňáka z „Vařit či nevařit“ dostala jejich zcela novou raw kuchařku Zdravé cukroví. Martine díky, moc mě to potěšilo! A právě z této knihy jsem čerpala lahodný recept, který jsem si jenom mírně upravila.

,

‹ Předchozí příspěvky