LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Krémový sýr podle Fully Raw Kristiny (raw vegan Cream Cheese)

maxresdefault

Cream cheese neboli krémový sýr je v Americe velmi oblíbený sýr. Recept je moc dobrý a tak jsem ho přeložila pro nás všechny i na Lahodný blog.

Pomazánku můžeme udělat velmi jednoduše a sníst ji jen tak (příprava by skončila u bodu 2 viz. níže). A nebo uděláme „skutečný“ sýr a ten pak necháme odležet (bod 3 a dále).

Pustíte se do toho?

Vláčné mrkvovo-cuketové „bramboráčky“ (raw, vegan, bez lepku)

IMG_8142 (1) copy copy

Mám ráda jednoduché recepty „co dům dal“. Nevyžívám se příliš v dlouhém vaření a přípravě jídla a tak pokrmy z pár ingrediencí (a přitom absolutně lahodné) mě uvádějí v nadšení.

Ochutnejte mrkvovo-cuketové placky, které jsou vláčné, lehce mastné a s majoránkou, česnekem a solí připomínají malé bramboráčky.

Avokádová pomazánka s houbami (raw, vegan, bez ořechů)

IMG_1221

Houby kam se podíváš. Sezóna hub je v plném proudu. A máte-li již nasušeno, vyzkoušejte avokádovou pomazánku na chleba s rajčátky a houbami.

Zelenou pomazánku kupodivu s chutí baštil i můj malý František, ačkoliv jinak cokoliv zeleného moc rád nemá. Vyzkoušejte.

Nekuřecí salát podle Fully Raw Kristina s cizrnou a bylinkami (raw, vegan)

maxresdefault

Možná vám nejen na velikonoce přijde vhod recept na salát s vynikající krémovou zálivkou od Kristiny. Vím, že aktuálně se internet hemží sladkými beránky a zajíčky. Ale co naplat, jsem salátová :)

Podobné saláty děláme doma často a brzy pro Vás nafotím náš nejoblíbenější super jednoduchý recept s kešunézou z kapary.

Kristinin nekuřecí salát je hutný, protože je v něm cizrna. A tak pokud jste začali, tak jako já, po zimě lehce sportovat, doporučuji k naplnění bříška a doplnění bílkovin.

Jarní svačinka: raw chleba s fermentovaným kešu sýrem a řeřichou

IMG_9583 (1)

Přináším odlehčenou jarní inspiraci na svačinu, oběd nebo i večeři. Aktuálně hodně klíčím řeřichu, rukolu a brokolici (oproti loňsku, kdy jsem klíčila ve velkém ředkvičku a alfalfu). Klíčení si maximálně užívám a letos mě fakt baví.

Recept naleznete v článku

Tajemství raw chleba a chlebové chuti? Znám ho! Je třeba dodržet určitý postup. Raw chleba s marinovanou cibulkou a psylliem (domácí recept)

IMG_9234 copy copy

Do běžného kupovaného chleba a pečiva se přidávají přísady, kterým je dobré se obloukem vyhnout. Raw chleba samozřejmě chutná jinak, jinak než na co jsme zvyklí. Časem jsme ale doma vychytali hlavní ingredience a hlavně výrobní postupy, aby byl raw chleba skutečně lahodným zážitkem.

Jakub, můj domácí specialista na raw chleba, recepty stále upravuje a zdokonaluje. A stále přichází, s lehkostí a jen tak mimoděk, s dalšími a dalšími variantami raw chleba se skutečně chlebovou chutí.

Znám zkrátka tajemství lahodného raw chleba. Recept naleznete v článku.

Sandwich na italský způsob s kapary (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9110

V poslední době jsem se zcela zamilovala do kapary. Dříve jsem si myslela, že kapary je nějaká ryba, asi jako ančovičky. V Římě jsem ale zjistila, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité (capparis spinoza). V italské a francouzské kuchyni se běžně používají a dodávají ten dlouho hledaný italský a francouzský chuťový šmrnc. No jo, stále se učím.:)

Dokonce si kapary prý můžete vypěstovat i doma. Máte s tím někdo zkušenosti? A také jste si mysleli, že kapary jsou ryby? :-D

Pizza placky – pizza chleba (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9041

U všech možných raw chlebů a placek je nevýhoda, že jsou sice rychle hotové, ale potom se dlouho suší. Tak je to sice i s normálním chlebem (ten se zase déle připravuje i peče), ale zase si ho koupíte na každém rohu.

Výhodou raw chlebů a placek rozhodně je, že vydrží skvělé několik týdnů ba v případě nouze i měsíců. I když v praxi vydrží maximálně pár hodin. A jsou fuč. Nevím, jak je to možné :-D Běžný chleba přeci do druhého dne většinou vydrží. :)

Pizza placky jsou vynikající, se sušenou cibulkou navrchu. A navíc se z nich dají udělat dokonalé sandwiche. Připravte si pizza placky a recept na sandwiche bude následovat.

Cizrnové bochánky s červenou čočkou (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9029

Cizrnové bochánky jsou velmi syté. Cizrna obsahuje velké množství sacharidů a bílkovin a spolu s červenou čočkou se jedná o bílkovinnou a dobře stravitelnou bombu.

Cizrnové bochánky s červenou čočkou jsou skvělé i pro různé túry a sportovní aktivity nejen na horách – zasytí, jsou hutné přitom stravitelné a plné bílkovin a výživných látek. Sacharidy navíc rychle dodají energii. Pro horskou turistiku jako dělané, vyzkoušeno.

,

‹ Předchozí příspěvky