LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Krutony s italským kořením z mandlové mouky (raw, vegan, bez lepku)

italian-seasoned-croutons-using-almond-pulpnr2
Vynikající raw krutony podle Amie Sue. Vytvářím je z mandlové mouky a jsou dokonalé. Zkoušeli jste již dřívejší recept na cibulovo-koprové krutony na Lahodném blogu? Můžete si oba recepty porovnat a vybrat si pro Vás ten nejlepší.
Původní recept naleznete na Lahodném blogu zde: http://blog.lahodnosti.cz/cibulovo-koprove-raw-krutony/

raw-onion-and-dill-croutons1-1

Nové raw krutony z mandlové mouky, kterou si jednoduše udělejte doma, můžete přidat v letním období do salátu a v zimním období jsou dokonalé do teplé raw česnečky se zelím. Recept na teplou raw česnečku zveřejním také na Lahodném blogu.

img_7952

 Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

Postup:

  1. Nejprve si připravíme mandlovou mouku. Nejlepší je mandlová mouka z raw mandlí, které namočíme cca na 12 hodin do vody a poté je usušíme. Mandle se zvětší, jsou nadýchanější a také aktivujeme růstové inhibitory. Každopádně k přípravě mandlové mouky potřebujeme SUCHÉ mandle. Ty rozmixujeme v mixéru nebo ve food processoru na hrubší prášek.
  2. Ve velké míse ručně smícháme mandlovou mouku, vodu, raw lahůdkové droždí, Tamari, Italské koření a rozmixovanou cibulku nebo cibulový prášek. Vše ručně zpracujeme do těsta.
  3. Na sušící plát vložíme vložku na tekuté suroviny (vypadá takto) a nebo pečící papír. Na nepřilnavou vložku rozložíme těsto.
  4. Na těsto dáme další nepřilnavou podložku a těsto rozválíme na pravidelný čtverec. Nechte krutonky trošku tlustší/vyšší. Pokud nechcete krutony dlouho sušit, udělejte je tenčí. Vše záleží na vás.
  5. Vrchní nepřilnavou podložku z placky opatrně sejměte. Nyní placku nakrájejte na krutony, tupým nožem a nebo kruhovým nožem na pizzu. Vytvořte malé čtverečky.
  6. Nyní sušte na na 42°C zcela do křupava. Asi v půlce sušícího procesu, když už nejsou krutony tak vlhké, přendejte je z nepřilnavé podložky na sušící plát a dosušte. To urychlí celý sušící proces.
  7. Skladujte ve vzduhotěsné nádobě nebo v mrazáku. Vydrží i rok.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

herbes-de-provence-croutons-featured

 

Přeji Vám lahodné živé tvoření,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

 

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

Lahodnosti – to je e-shop s živou stravou, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu. Provozujeme i lesní školku s raw stravou pro děti.

italian-seasoned-croutons-using-almond-pulpnr2

Originál receptu: Amie Sue, https://nouveauraw.com/raw-recipes/croutons-salad-toppings/italian-seasoned-croutons-using-almond-meal/ Uveřejněno se svolením autorky

Text, překlad a zkouška receptu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>