LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Vynikající salát s „kešunézou“ nejen na vánoce (raw, vegan)

img_7727

Nahlas přemýšlím, zda nevytvořit rubriku receptů „za 5 minut hotovo. I s mytím.“ Zjistila jsem totiž, že takové recepty mi jdou úplně nejlépe. Nejsem zrovna holka, co by se ráda a dlouho otáčela v kuchyni (ano, proto mám blog o jídle :) ), ale možná právě proto jsem mistrem rychlých receptů. Na Lahodném blogu jich mám však pomálu.

Stál by jsi, můj milý lahodný čtenáři, o takové recepty?

Salát s kešunézou je takovým podobným rychlým receptem. Je vynikající, jednoduchý a skvěle vám poslouží nejen na vánoční stůl.

, , ,

Raw teplá česnečka (mňam)

img_7966-1

Chybí Vám teplé polévky? Mrkejte na tuto teplou raw verzi.

Maminka mojí kamarádky Verči (tímto zdravím do Litovle) vymyslela dokonalý recept na teplou nevařenou polévku. Maminka Verči jí dělá takto: v hrnci převaří vodu, odstaví ji z plotny a poté do ní nahází všechno možné, jako je kořenová zelenina apod. Zeleninu tedy nevaří, hodí ji do horké vody.

Když jsem to říkala Jakubovi, vzpomněl si, že na vejšce si dělali podobné polévky. Nebyl zrovna čas a nebo byli po nějakém večírku. :) A tak jen v konvici ohřáli vodu, do talíře nakrájeli cibuli, česnek, mrkev a co zrovna bylo v lednici a zalili vodou. Nechali chvíli odstát a voila – skoro-raw polévka byla na světě. A tak vznikla naše verze teplé česnečky.

Raw varianta ke grilování? Jednoduché raw houstičky nejen pro burgry

burger

Na přípravu jednoduché placky, burgery nebo karbanátky.

V raw stravě se v poslední době stalo, že se napodobují jídla, který jsou jako ta vařená. Ale nevadí. Hlavně, když nám chutná a tyto super zdravé varianty si dáváme.

Pojďme si tedy dát „jako“ burger. (Pozor, neplést s tím „Pojďme si jako dát burger“. To má zcela jiný význam ;) )

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Raw vlašský salát

Apple-Cabbage-Slaw-1

Raw vlašský salát ve skutečnosti není vlašským salátem ani zdaleka (což je podle mě moc dobře :) ). Obsahuje totiž červené zelí a jablka. Když jsem ho ale uviděla, první, co mě napadlo bylo, že je vypadá úplně stejně jako vlašský salát. Díky jablkům a zelí je salát velmi osvěžující, nádherně voní a má svěží a lehkou chuť. Chuťově se v salátu mísí sladké a kyselé, což mám moc ráda. Nenechte se odradit názvem (nebo Vás raw vlašský salát naopak přilákal?) a směle do toho.

‹ Předchozí příspěvky