LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Zeláky a zeleniňáky (nebo tak nějak :) (raw, vegan, bez lepku)

26ADAF39-0754-493B-8326-51E4F05C5B35

Krekry se zeleninou „co dům dal“

Zeláky a zeleniňáky? :) (Jak je ta čeština tvárná :) ). Jde o to, že při jednom vaření (tvoření) vytvoříte 2 super rychlé druhy sušených krekrů – jeden ze zelí a jeden ze zeleniny (+ může být zelí). A to navíc z ingrediencí, které máte zrovna doma.

860CE243-F819-4238-BAC3-C7BA4B0E1684

Jednoduchá varianta pouze se lněným semínkem a se zelím. Mňam. Mají rádi i děti.

Jednoduchost především. A tak první krekry (zeláky) jsou ze 2 ingrediencí a ty druhé „co dům dal“. Doba přípravy? Závisí na tom, jak rychle umíte krájet zeleninu. :)

Zeláky chutnají velmi i dětem (zeleniňáky již méně). Krekry jíme běžně místo chleba nebo různých kukuřičných a pufovaných chlebů.

Kysanému zelí zdar!

Přeji nám všem lahodné pochutnání a šťastné buňky,

Mgr. Klára Hlaváčová

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

89A7E963-C6FC-4B04-937B-69471376570E

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

Na zeláky:

500g lněné semínko bio zlaté

1 sáček nakládané bio zelí – ideálně domácí a nebo kupované

Na zeleniňáky – do směsi na zeláky s lnem a zelím přidáme např:

bio cuketu

jarní cibulku

1 červenou bio papriku

2 bio mrkve

nebo co máte zrovna doma (pastiňák, petržel, celer, čínské zelí apod.)

0DA7FC77-5F0D-41B6-BF8D-87961795F299

Příprava:

1) Lněné bio semínko smícháme s nakládaným zelím včetně vody ze zelí. Promícháme. Krásně do sebe vodu nasákne, ochutí se a spojí se. Necháme cca 15-20 minut odležet.

2) Mezitím si na struhadle nakrouháme mrkev, cuketu, na jemno nakrájíme papriku apod.

3) Oddělíme si polovinu. Na sušící pláty lžící klademe malé bochánky ze lněného semínka a zelí a nebo na plát uděláme souvislou vrstvu, kterou rozkrájíme na krekry.

4) Do zbylé poloviny vmícháme na jemno nakrouhanou nebo nakrájenou zeleninu a promícháme. Opět vložíme na sušící pláty.

5) Sušíme do 42°C v sušičce zcela do sucha a nebo pečeme v troubě na nižší teploty (pak se již nejedná o raw, ale také je ta možnost).

2FCE2E34-741D-486B-98FB-754F0D36F738

Skladujeme v uzavíratelné nádobě až 3 měsíce.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

logo250px

Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

53933391-0B06-47F3-8CBE-AA7C89F12C1C

 

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Lahodnosti.cz – to je e-shop s bio a raw potravinami, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu.
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, školka pro děti s raw stravou, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.

AF13CF0E-746C-4B58-9FD8-0B921643ED4A

3A7B6772-E18E-4C25-8272-8799FA3C524E

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>