Jackfruit s medem a kelp nudlemi – recept pro Dobré ráno ČT2
Hlavní chod ze čtyřchodového menu, které vařila Květa Vondráková v Dobrém ránu na ČT2.
Přepis celého receptu včetně postupu.
Lahodné.
Hlavní chod ze čtyřchodového menu, které vařila Květa Vondráková v Dobrém ránu na ČT2.
Přepis celého receptu včetně postupu.
Lahodné.
Originální recept z naší lahodné dílny od Květy Vondrákové. Miluju chuť citronu v sušenkách. Dodá sušenkám sladkokyselý nádech. Dopřejte si výbornou sladkou tečku bez mouky i klasického cukru.
Medovo-mrkvovou polévku vařila Květa Vondráková na ČT2 v pořadu Dobré ráno.
Zejména ty medovo-mrknové chipsy jsou naprosto famózní a skutečně je doporučuji si udělat.
Sirup s Irským mechem (Chondrus crispus) a vitaminem C, který přispívá k normální funkci imunitního systému a k normální psychické činnosti.
Irský mech se řadí mezi ČERVENÉ mořské řasy (ačkoliv je světlý, ale máme i jeho fialovou variantu). Jeho účinky na těchto stránkách nesmíme uvádět, prosím vygůglujte si účinky červených mořských řas.
Sirup užívejte denně.
Medový dezert ze čtyřchodového menu, které vařila Květa Vondráková v Dobrém ránu na ČT2.
Níže je přepis celého receptu včetně postupu.
Lahodný.
Ráda se procházím staršími recepty na Lahodném blogu a vždycky mě nějaký recept, na který jsem již zapomněla, zaujme. A tak jsem dostala chuť na cibulové kroužky, které jsem nedělala již roky.
Hodí se nejen k mlsání a pohoštění, ale i jako příloha k salátům či k zelenině.
A hlavně – zaženou chutě na cokoliv jiného.
Dostala jsem chuť na něco kyselého. A přitom sladkého. S jemným dozvukem kakaového másla, ozvláštněné špetkou koření. Přitom rychlého, jednoduchého a efektního.
Během pár chvil jsem vytvořila 4 druhy vánočního cukroví. Na jeden zátah. Tak tomu já říkám efektivita. Chcete také? Tak pojďme na to. 3 + 1 druh raw vánočního cukroví v jednom.
Do běžného kupovaného chleba a pečiva se přidávají přísady, kterým je dobré se obloukem vyhnout. Raw chleba samozřejmě chutná jinak, jinak než na co jsme zvyklí. Časem jsme ale doma vychytali hlavní ingredience a hlavně výrobní postupy, aby byl raw chleba skutečně lahodným zážitkem.
Jakub, můj domácí specialista na raw chleba, recepty stále upravuje a zdokonaluje. A stále přichází, s lehkostí a jen tak mimoděk, s dalšími a dalšími variantami raw chleba se skutečně chlebovou chutí.
Znám zkrátka tajemství lahodného raw chleba. Recept naleznete v článku.
Skutečně lahodný štrůdl, který Vám nedá spát.
+ bonusový recept na „tekutý“ štrůdl. No dobře, na smoothie
Chia mandlové kokosové kuličky je další jednoduchý raw recept, který si umím živě představit i jako skvělé raw vánoční cukroví. Potřebujeme 7 ingrediencí a i zde, jako v mnoha jiných raw receptech, je možné suroviny nahradit. Pokud tedy něco nemáte doma, neváhejte a improvizujte. Přeji Vám sladký život
Připomínám skvělý článek pana Hájka, který uveřejnil na svém blogu. Jedná se o velmi elegantní a rychlý způsob, jak uchovat sezónní ovoce, např. švestky, maliny, ostružiny, borůvky, mirabelky apod. až do jara (a déle), bez jakýchkoliv dalších látek a v raw kvalitě. Článek je zároveň velmi vtipný. Přečtěte si o Hájkových zavřeninách podle Anastazie.
Někdy mívám chuť na chutě a vůně, které jsem prožívala v dětství. A tak jsem nedávno doma připravila raw štrůdl.
Raw štrůdl je absolutně vynikající, krásně vypadá, nádherně voní a dokonale chutná. Česká klasika v raw provedení.
Umět a zkoušet dobré salátové zálivky je v živé kuchyni velmi zábavné. I stejný salát udělají různé zálivky úplně jiným a uspokojí naše chuťové buňky.
Dnešních 5 inspirací na jednoduché a rychlé salátové dresingy vytvořila Kristina. Chuťové dokonalé zálivky jsou nejen velmi lahodné, ale také krásně barevné. Dají se jíst i očima.