LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Plněný velikonoční beránek s Irským mechem (rostlinným kolagenem) a povidlovo-makovou náplní (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9786 (1)

Kamarádka a kolegyně Květa mi zaslala recept na vynikajícího raw beránka s Irským mechem. Květa Irský mech, rostlinnou alternativu kolagenu, používá úplně do všeho. Z Irského mechu si dělá i čaj, který je vynikající na průdušky. A tak mě nepřekvapilo, že do raw beránka použila Irský mech také.

Podívejte se na recept. Pokud si ho připravíte a je hotovo, máte cca půl minuty na to se beránkem pokochat, protože posléze zmizí rychlostí světla v bříškách vašich nejbližších. Je to radost :)

, , , ,

Vánoční raw tiramisu s Irským mechem (aktualizovaná verze)

tiramisu6

Dnes o půlnoci končí akce -30% na Irský mech.

Vyzkoušený dokonalý sváteční recept od Amie Sue. Vánoční tiramisu s živým kolagenem ve formě Irského mechu je nadýchaná pochoutka plná živin a lahodné chuti.

Dezert je velmi sytý a přitom díky Irskému mechu lehký. Irský mech je mořská řasa, která vytváří rosolovitou hmotu, úžasnou pro nadýchané dezerty. Irský mech v hojné míře využívá Markus Rothkranz pro jeho pozitivní účinky na lidské tělo a také pro jeho možnosti využití v živé kuchyni.

Dezert je napoprvé složitější, ale při troše cviku se stává snazším a snazším.

Tiramisu take můžete rozkrájet na menší kostičky jako raw cukroví.

, ,

Božské potraviny: Překvapivě široká škála účinků čerstvého Irského mechu (vnitřně, zevně i pro zvířata)

irsky_mech_lahodnosti-800x800_0

Čerstvý Irský mech je pro mě fascinující potravina. Má úžasné účinky na lidské tělo a navíc je skvělý do pokrmů. V raw stravě vlastně funguje jako veganská želatina. Krásně nadýchává pokrmy, které jsou pak lehké jako vánek. A jeho účinky jsou široké a překvapivé.

Pokud Vás zajímají účinky jednotlivých potravin, užijte si novou rubriku „Účinky raw potravin“.

Foto návod: Jak dobře připravit gel z Irského mechu?

Po dvou a půl hodině.

S vytvářením fotonávodu k přípravě Irského mechu jsem byla inspirována k vytvoření nové rubriky „Raw techniky“, kde se postupně dozvíte veškeré techniky využívané v živé kuchyni, jako je sušení, příprava ořechových a semínkových mlék, fermentování, namáčení, klíčení, přípravu nudliček a špaget, obalování, odšťavňování, přípravu smoothie a další vychytávky. Jsem nadšená z těchto „základních“ dotazů, protože to znamená, že Lahodný blog inspiruje i úplné začátečníky, stejně tak jako dlouholeté příznivce živé stravy. Veškeré vaše inspirace velmi, velmi oceňuji. A teď již k Irskému mechu. :)

Raw lízátka pro děti z ovocné „kůže“ s Irským mechem

Chocolate-covered-Blueberry-Leather11

Mojí inspirativní zákaznicí jsem byla požádána o další recept s Irským mechem, nejlépe pro děti na dětskou oslavu a navrch s čokoládou. Něco nápaditého, ovocného, čokoládového a božsky dobrého. Aby chutnal i dětem, co běžně jedí vařenou stravu a na raw chutě nejsou úplně zvyklé.
Ano, tento recept je složitější, i když ne tolik, jak vypadá. A rozhodně JE gurmánský.

Raw rajčatovo-bazalkový sýr s Irským mechem

Sun-dried-Tomato-and-Basil-Cheese-Spread4

Občas těm, kdo zkouší raw stravu nebo o ní uvažují (či ji dokonce už žijí) mohou chybět určité potraviny, resp. chutě. Občas si mezi smoothiem a lahodným pudingem vzpomenu jaké by to bylo jíst chléb a sýr. Ovšem chléb a sýr, který mi prospívá, po kterém se cítím báječně a jehož jedením jsem zdravější a krásnější.
Mám pro Vás vynikající zprávu! Pokud Vám chybí chléb a sýr, poslední výmluva právě padla!