LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Plněný velikonoční beránek s Irským mechem (rostlinným kolagenem) a povidlovo-makovou náplní (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9786 (1)

Kamarádka a kolegyně Květa mi zaslala recept na vynikajícího raw beránka s Irským mechem. Květa Irský mech, rostlinnou alternativu kolagenu, používá úplně do všeho. Z Irského mechu si dělá i čaj, který je vynikající na průdušky. A tak mě nepřekvapilo, že do raw beránka použila Irský mech také.

Podívejte se na recept. Pokud si ho připravíte a je hotovo, máte cca půl minuty na to se beránkem pokochat, protože posléze zmizí rychlostí světla v bříškách vašich nejbližších. Je to radost :)

, , , ,

Kaše z chia semínek („krupicová“) raw, vegan, bez lepku, bez cukru

img_7907

Velmi dobrá kaše z chia semínek, která připomíná krupicovou kaši.

Co je ovšem na této „jakoby krupicové kaši“ famózní je máslová poleva. Tuto polevu jsem vytunila raw kokosovými krystaly. Smícháním rozpuštěného kokosového oleje (nebo ještě lahodněji kokosového másla) a raw agáve sirupu a nebo medu vznikne dokonalá sladká, mastná poleva. Jakoby ji dělala moje babička. Ach…

Borůvkové muffiny (raw gurmet, vegan, bez lepku, bez cukru)

Blueberry-Lavender-Muffins1

Doma jsme si ustálili systém, kdy jeden večer v týdnu (obvykle v neděli) uděláme pár jídel a jíme je poté celý týden. Typicky děláme raw chleba, raw placky (jako jsou třeba zelňáky nebo cuketové vysoké placky), raw sušenky nebo malý dort (v malé dortové formě).

Tento týden jsem se rozmáchla a vyzkoušela jsem ještě borůvkové muffiny.

,

Raw kokosové „cereálie“ k snídani

5

Dokonalá snídaňová kombinace v podobě kokosových křupavých mini bochánků je úžasná s ovocem nebo ořechovým mlékem ke snídani i jako dezert. Pokud máte rádi snídaňové „cereálie“, tohle je váš splněný sen.

A víte co? I pokud je rádi nemáte, tyhle sladké křupavé bochánky si zamilujete na první ochutnání.

Raw lízátka pro děti z ovocné „kůže“ s Irským mechem

Chocolate-covered-Blueberry-Leather11

Mojí inspirativní zákaznicí jsem byla požádána o další recept s Irským mechem, nejlépe pro děti na dětskou oslavu a navrch s čokoládou. Něco nápaditého, ovocného, čokoládového a božsky dobrého. Aby chutnal i dětem, co běžně jedí vařenou stravu a na raw chutě nejsou úplně zvyklé.
Ano, tento recept je složitější, i když ne tolik, jak vypadá. A rozhodně JE gurmánský.

Raw sváteční štola (sladký chléb)

99bef9e0-44d0-4902-89f2-c5ac1f23a3b7

Úžasně lahodný recept, který v různých obměnách děláme často doma na slano se sušenými rajčátky nebo s řapíkatým celerem, kmínem a kurkumou. Varianta na sladko je krásnou isnpirací. A pokud před sušením tuto štolu „pocukrujete“ kokosem nebo kokosovým cukrem, iluze vánoční nebo velikonoční štoly je na světě.

Čokoládové brownies s karamelovou polevou

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

Tip na vánoční cukroví – kokosové kuličky s chilli a mandlí uvnitř

IMG_20141122_144118

Během svojí cesty za dokonalým receptem na rawffaelo (kterým již brzy uveřejním) jsem „omylem“ objevila několik receptů, které jsou poměrně rychlé a – lahodné. A tak jsem se rozhodla, že recept na vytvoření kokosových kuliček, které jsou lehce pikantní, uveřejním také. Hodí se totiž skvěle jako vánoční cukroví. Krásně vypadají a dají se udělat na tisíc způsobů – co dům dá.

‹ Předchozí příspěvky