LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Zelené smoothie s divokými bylinkami a květy

BA62B160-823D-4EE3-8887-50237A53D60D

Máte rádi zelená smoothie? Pro mnohé z nás jsou ranní vzpruhou nebo dokonce jedním ze základů jídelníčku. Do smoothie je skvělé přidat trošku zeleného, trošku ovoce (klidně méně sladkého) a něco nutričně bohatého.

Inspirujte se a udělejte si smoothie s divokými bylinkami a květy, co kde právě jsou. Nebojte se mladých kopřiv, listů pampelišek, sedmikrásek apod. Chutné jsou i mladé lístky buků, na zahrádce pak kadeřávek, rukola, polníček nebo roketa. Sbírejte je nebo pěstujte v čistém prostředí, kde se nehnojí a nestříká chemií. Dbejte také na vlastní informovanost, ušetříte si mnohá zklamání ohledně chutí a bezpečnosti plevelů.

Plněný velikonoční beránek s Irským mechem (rostlinným kolagenem) a povidlovo-makovou náplní (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9786 (1)

Kamarádka a kolegyně Květa mi zaslala recept na vynikajícího raw beránka s Irským mechem. Květa Irský mech, rostlinnou alternativu kolagenu, používá úplně do všeho. Z Irského mechu si dělá i čaj, který je vynikající na průdušky. A tak mě nepřekvapilo, že do raw beránka použila Irský mech také.

Podívejte se na recept. Pokud si ho připravíte a je hotovo, máte cca půl minuty na to se beránkem pokochat, protože posléze zmizí rychlostí světla v bříškách vašich nejbližších. Je to radost :)

, , , ,

3 lahodná smoothie podle Fully Raw Kristiny – s čokoládou, se špenátem i borůvkami + tip, jak na zelená smoothie u dětí.

1

Zdá se mi, že Kristina je přebornicí ve smoothie, která jsou na všechny způsoby skutečně lahodná. A také je přebornicí ve zmrzlinách. Dnes mám pro vás 3 „vyletněné“ recepty na smoothie od Kristiny. Plus tip, jak na zelená smoothie u dětí.

,

Jahodový dortík ze 2 ingrediencí (raw, vegan, bez lepku, bez cukru, bez ořechů)

IMG_5978 (1)

Možná i vy máte podobnou zkušenost z dětství. Milovala jsem babiččiny ovocné knedlíky. Hlavně ty jahodové. Jedla jsem je tím způsobem, že jsem knedlíček rozkrojila a jahodu uvnitř jsem slupla jako malinu. Před nějakým časem jsem si uvědomila, že toto dělám se spoustou jídla – např. u raw dortíků. Sním ovocný nebo čokoládový krém a korpus nechávám na talíři.

A tak jsem si pro sebe vytvořila ideální jahodový dezert.

‹ Předchozí příspěvky