Slané znáte. Ale co krekry na sladko? Z goji, kokosu i banánů. (raw, vegan, bez lepku, bez cukru)
Krekry nemusí být jen slané! Ano, tyto krekry na sladko z goji jsou křupavé, pevné a skutečně vynikající. Jsou skvělé ke snídani, ale také jako sušenky k čaji, dětem do školky apod. Zamilovala jsem si tuto sladkou variantu krekrů.
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na červený text)
2 velké oloupané bio banány (cca 320 g)
4 šálky raw strouhaného bio kokosu
1/2 šálku bio goji (cca 325 g, namočené)
1/2 lžičky himalájské růžové soli
1 polévková lžíce tmavého raw agáve sirupu (nebo 10+ kapek sladidla ze stévie)
1) Pokud je to potřeba a goji jsou hodně suché, nejprve je namočte do vlahé vody na cca 15 minut. V receptu jsou totiž goji lepší, pokud jsou vláčné, měkké a šťavnaté. Jakmile nabobtnají, v ruce je „vyždímejte“.
2) V kuchyňském robotu s „S“ nožem zpracujte dohromady a do krémova banány, „vyždímané“ goji a himalájskou sůl. Těsto ochutnejte a pokud je třeba, přidejte sladidlo dle chuti.
3) Přidejte strouhaný bio kokos a dobře promixujte.
4) Na sušící pláty dejte vložku na tekuté suroviny (a nebo pečící papír) a těsto rovnoměrně rozprostřete od kraje ke kraji na celý sušící plát. Nyní krekry nakrájejte na čtverečky nebo jiné požadované tvary – nožem, kráječem na pizzu apod.
5) Sušte na 45°C 1 hodinu (udělá se krusta) a poté teplotu snižte na 42°C. Krekry se suší podle tloušťky, většinou cca 24 hodin. Měly by být zcela suché a křupavé.
Skladujte ve vzduchotěšné nádobě několik minut až týdnů.
Přeji Vám mnoho lahodné zábavy nejen v kuchyni,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Originál receptu: Amie Sue, uveřejněno se svolením autorky: https://nouveauraw.com/members-only/goji-berry-banana-coconut-crackers-raw-vegan-gluten-free-nut-free/
Text, překlad a zkouška receptu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Typ jídla: cukroví, krekry, pro dětské oslavy, raw cukroví, snídaně, svačina, tyčinky
Pomůcky: food processor, kuchyňský robot, sušička
Ingredience: banány, goji, himalájská sůl, raw sirup z agáve, raw strouhaný kokos, stévie
Pomůcky: food processor, kuchyňský robot, sušička
Ingredience: banány, goji, himalájská sůl, raw sirup z agáve, raw strouhaný kokos, stévie
Facebook Comments
‹ Kokosovo jahodové chia nanuky (raw, vegan, bez lepku, bez cukru) Cibulovo-koprové krekry (raw, vegan, bez lepku) ›