LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Mandlovo-brusinková zmrzlina se skořicovo-čokoládovým krémem (raw, vegan)

22810338_510700552610957_1266460235_o

Oslňující, do veganské verze přetvořený, gurmánský recept z dílny mojí kolegyně Květy Vondrákové (více Květiných receptů na www.facebook.com/irsky-mech).
Květa neveganskou verzi této dokonalé zmrzliny prezentovala na Českém gastronomickém týdnu ve Štrasburku a to na závěr předsednictví ČR v Radě ministrů Evropy. Gastronomický týden proběhl spolu s moderátorem TV pořadu Život z Pánve Petr Erin Kováčem, ve kterém účinkuje i kolegyně Květa ohledně vaření s Irským mechem. Petr Erin Kováč si k vaření přizval nejen Květu, ale i cukráře Adama Dvořáka, který původní recept namyslel. Původním prezentovaným receptem Adama Dvořáka byl recept na hřibovou zmrzlinu s čokoládovým krémem a kefírem.
Pojďme se pustit do Květiny veganské verze receptu, který na slavnostní závěr předsednictví ČR v Radě ministrů Evropy zabodoval. Zvládnete ho i sami. Stačí postupovat dle instrukcí.

Přijetí u velvyslance (2)

 

Co potřebujeme? (pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

4-6 porcí

Zmrzlina:

3 zmražené banány
100 ml kokosového krému nebo másla
špetka bio skořice
hrst nasekaných nepasterizovaných mandlí
hrst nasekaných bio a raw brusinek
2 polévkové lžíce gelu z Irského mechu
sirup nebo med dle potřeby na doslazení

Postup:

1) Zmražte banány (cca přes noc).
2) Připravte si gel z Irského mechu.
TIP: Jak vytvořit gel z Irského mechu? Důkladně propereme a rozmixujeme Irský mech s vodou. Podívejte se na instruktážní video z dílny Lahodností.
3) Nasekejte si mandle a brusinky.
4) Rozehřejte kokosový krém a nebo si kupte už hotový. (Pozor na přídavné látky, emulgátory a chemické látky.)
5) Zmražené banány, kokosový krém a gel z Irského mechu promixujte v mixéru, přidejte skořici a ke konci přimíchejte nasekané mandle a brusinky. Dejte na 20 minut do mrazáku odpočívat.

Drobenka (veganská):

2 polévkové lžíce rýžové mouky
3 polévkové lžíce mandlové mouky (rozmixované raw mandle)
3 polévkové lžíce bio strouhaného kokosu
2 polévkové lžíce panenského kokosového oleje nebo panenského bio kokosového másla
1/2 lžičky himalájské soli

Postup:

1) Směs smíchejte v misce na drobenkovou směs a dejte péct na 15 minut do trouby na 180 stupňů. Každých 5 minut promíchávejte, aby se nám směs nepřepálila a pečte do zlatova. Vyndejte a nechte vychladnout.
V případě zachování receptu v raw kvalitě (tedy do 42°C) drobenku v troubě nebo sušičce usušte.

Čokoládová poleva:

250 ml kokosového másla nebo krému
2 polévkové lžíce gelu z Irského mechu
150g raw čokolády – čokoládové hmoty 100% (nebo raw čokolády 70%)
raw agávový sirup na doslazení 100% čokolády (dle potřeby)
špetka cejlonské skořice
špetka himalájské soli

Postup:

1) Rozehřejeme kokosové máslo.
2) Rozehřejeme kakaovou hmotu a dosladíme ji raw agávovým sirupem.
3) Do vlažného kokosového krému přidáme čokoládu a zbytek surovin a za neustálého mícháni vytvoříme hladký hustý krém. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Servírování:

Do malé formičky dáme drobenkou, zalijeme okolo čokoládovým krémem a navrch dáme noček zmrzliny. Dozdobíme dle naší fantazie.

22810338_510700552610957_1266460235_o

Přeji Vám lahodné gurmánské pochutnání,
Mgr. Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Autorka textu: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Autorka receptu a namyšlení receptu: Květa Vondráková, www.facebook.com/irskymech, cukrář Adam Dvořák 

Realizace: Květa Vondráková, Adam Dvořák, Petr Erin Kováč http://www.facebook.com/zivotzpanve/

 

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

 

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Lahodnosti.cz – to je e-shop s bio a raw potravinami, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu. Provozujeme i lesní školku s raw stravou pro děti.
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, školka pro děti s raw stravou, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.

já

 

22810338_510700552610957_1266460235_o

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>