LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Sezónní ovocný dort (raw, vegan, bez lepku a laktózy)

 sdr Kdo má chuť na dort se sezónním ovocem? Já vím… Ano, také si přeji, aby mi takový luxusní dort někdo připravil. :) Pokud na dort ale máte chuť a po ruce nemáte žádného dobrovolníka-kuchaře, pusťte se do přípravy sami. Určitě vás to bude s těmito lahodnými ingrediencemi bavit.  Ať vám chutná.
P.S. Děkuji z celého srdce za vaše e-maily, ve kterých mi posíláte fotky vašich lahodných výtvorů. Velmi si toho cením. Nejen že nakoupíte na Lahodnostech, ale ještě si dáte tu práci a následně tyto božské pokrmy vyfotíte a pošlete mi je. Je to nádherné. A nyní poznámka pro dámy: svět je naprosto v pořádku! Většinu těchto překrásných jídel mi totiž posílají muži. Tzn., že doma vaří! Pecka. Posílejte dál, ať se mohu kochat a vy zase obdržet slova chvály. :)
Klára Hlaváčová

sdr

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

Korpus:

1 hrneček naklíčené pohanky (můžeme buď koupit již hotovou a nebo si naklíčit)
1 hrneček namočených nepasterovaných mandlí
špetka himálajské soli
špetka bio cejlonské skořice
1 polévková lžíce raw.a bio agáve sirupu
1/4 hrnečku bio a raw strouhaného kokosu
1) V mixéru najemno nasekáme namočené mandle a dáme do misky. Poté si v mixéru rozmixujeme pohanku, sůl, skořici a agáve sirup na hustou kaši . Tu přidáme k mandlím. Dle potřeby přidáme kokos aby se nám vytvořilo krásně husté těsto na korpus.
2) Těsto dáme na dno dortové nádoby (běžný rozměr).

1. vrstva – čerstvé ovoce:

čerstvé ovoce dle sezóny: např. aktuálně moruše a červený rybíz
3) Zvolené ovoce poklademe na korpus a zbytek pak na finální čokoládovou vrstvu.

sdr

2. vrstva – čokoládový krém:

1 hrneček raw a bio kešu (předem namočíme)
2 velmi zralé banány
2 polévkové lžíce raw kokosového oleje
3 polévkové lžíce gelu z čerstvého Irského mechu
2 lžíce raw a bio (nepraženého) kakaového prášku
špetka himálajské soli
špetka bio chilli papričky
voda nebo rostlinné mléko dle potřeby
4) Nejprve si připravíme gel z čerstvého Irského mechu dle návodu na etiketě: na cca 15 minut namočit, dobře propláchnout a umixovat s trochou vody. Hotovo. 3 polévkové lžíce dáme stranou na další vrstvu.
5) Kešu rozmixujeme na krém a přidáme postupně všechny ingredience. Důkladně rozmixujeme na jemný a hustý krém. Gel z  Irského mechu je dobře dobře promixovat s ostatními surovinami, aby nám dobře držel.
6) Krém dáme na ovoce a prokládáme dalšími kousky ovoce.

3. vrstva – ovocné pyré:

čerstvé ovoce, např. meruňky, moruše, červený nebo černý rybíz
3 polévkové lžíce gelu z Irského mechu
7) Ovoce rozmixujeme na pyré. Přidáme gel z Irského mechu a v mixéru znovu důkladně promícháme. Směs začne velmi rychle tuhnout, tak ihned dáme na dort a necháme v lednici či mrazáku ztuhnout.
Ozdobit a podávat :)

sdr

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Lahodné pochutnání přeje Klára a Květa

www.lahodnosti.cz

LAHODNOSTIcz LOGO FIN png

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Lahodnosti.cz – to je e-shop s bio a raw potravinami, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu. Provozujeme i lesní školku s raw stravou pro děti.
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, školka pro děti s raw stravou, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.

sdr

Recept a fotografie: Květa Vondráková

Text: Mgr. Klára Hlaváčová a Květa Vondráková, www.lahodnosti.cz

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>