Rybízový dortík (raw, vegan, bez lepku a laktózy)
Kdo má chuť na dort se sezónním ovocem? Já vím… Ano, také si přeji, aby mi takový luxusní dort někdo připravil. Pokud na dort ale máte chuť a po ruce nemáte žádného dobrovolníka-kuchaře, pusťte se do přípravy sami. Určitě vás to bude s těmito lahodnými ingrediencemi bavit. Ať vám chutná.
P.S. Děkuji z celého srdce za vaše e-maily, ve kterých mi posíláte fotky vašich lahodných výtvorů. Velmi si toho cením. Nejen že nakoupíte na Lahodnostech, ale ještě si dáte tu práci a následně tyto božské pokrmy vyfotíte a pošlete mi je. Je to nádherné. A nyní poznámka pro dámy: svět je naprosto v pořádku! Většinu těchto překrásných jídel mi totiž posílají muži. Tzn., že doma vaří! Pecka. Posílejte dál, ať se mohu kochat a vy zase obdržet slova chvály.
Přeji Vám lahodné dny, Mgr. Klára Hlaváčová
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)
Korpus:
1 hrneček naklíčené pohanky (můžeme buď koupit již hotovou a nebo si naklíčit)
1 hrneček namočených nepasterovaných raw mandlí (španělských, mňam)
špetka himálajské růžové soli
špetka bio cejlonské skořice
1 polévková lžíce raw a bio agáve sirupu
1/4 hrnečku raw nepraženého strouhaného kokosu
POSTUP:
1) V mixéru najemno nasekáme namočené mandle a dáme do misky. Poté si v mixéru rozmixujeme pohanku, sůl, skořici a agáve sirup na hustou kaši . Tu přidáme k mandlím. Dle potřeby přidáme kokos, aby se nám vytvořilo krásně husté těsto na korpus.
2) Těsto dáme na dno dortové nádoby (běžný rozměr).
1. vrstva – čerstvé ovoce:
čerstvé ovoce dle sezóny: např. aktuálně moruše a červený rybíz
3) Zvoleným ovocem poklademe korpus a zbytek pak necháme na finální čokoládovou vrstvu.
2. vrstva – čokoládový krém:
1 hrneček raw a bio kešu (předem namočíme)
2 velmi zralé banány
2 polévkové lžíce raw kokosového oleje
3 polévkové lžíce gelu z čerstvého Irského mechu
2 lžíce raw a bio (nepraženého) kakaového prášku
špetka himálajské soli
špetka bio chilli papričky
voda nebo rostlinné mléko dle potřeby
4) Nejprve si připravíme gel z čerstvého Irského mechu dle návodu na etiketě: na cca 15 minut namočit, dobře propláchnout a umixovat s trochou vody. Hotovo. 3 polévkové lžíce dáme stranou na další vrstvu.
5) Kešu rozmixujeme na krém a přidáme postupně všechny ingredience. Důkladně rozmixujeme na jemný a hustý krém. Gel z Irského mechu je dobře dobře promixovat s ostatními surovinami, aby nám dobře držel.
6) Krém dáme na ovoce a prokládáme dalšími kousky ovoce.
3. vrstva – ovocné pyré:
čerstvé ovoce, např. meruňky, moruše, červený nebo černý rybíz
3 polévkové lžíce gelu z Irského mechu
7) Ovoce rozmixujeme na pyré. Přidáme gel z Irského mechu a v mixéru znovu důkladně promícháme. Směs začne velmi rychle tuhnout, tak ihned dáme na dort a necháme v lednici či mrazáku ztuhnout.
Ozdobit a podávat
Lahodné pochutnání přeje Klára a Květa
Nejen inspiraci, ale nejkvalitnější ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Co jsou Lahodnosti?
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Lahodnosti.cz – to je e-shop s bio a raw potravinami, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu.
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, školka pro děti s raw stravou, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.
Recept a fotografie: Květa Vondráková
Text: Mgr. Klára Hlaváčová a Květa Vondráková, www.lahodnosti.cz
Pomůcky: mixér Eva Hájková
Ingredience: bio ovoce, červený rybíz, chilli, gel z irského mechu, himalájská sůl, moruše, naklíčená pohanka, nepasterizované mandle, nepražený kakaový prášek, panenský kokosový olej, raw kešu, raw sirup z agáve, skořice
Ingredience: bio ovoce, červený rybíz, chilli, gel z irského mechu, himalájská sůl, moruše, naklíčená pohanka, nepasterizované mandle, nepražený kakaový prášek, panenský kokosový olej, raw kešu, raw sirup z agáve, skořice
Facebook Comments
‹ Mangovo-kokosové nanuky (raw zmrzlina) raw, vegan Makový puding bez cukru jako přirozený zdroj vápníku podle Cecílie Jílkové (raw, vegan) ›