LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Jablečné ravioli (raw, vegan)

Pekanovy_orech-350x350_0Moc hezké a vůbec první video Markuse Rothkranze s Carou Brotman, když začínala jejich láska. :)  Cara spolu se svým bratrem Julianem otevřeli vůbec první raw food restauraci na světě v Californii v San Franciscu v roce 1996, která je velmi vyhlášená. Všechno jídlo v restauraci je organické a je známo, že restaurace je drahá. Julian je považován za zakladatele raw hnutí v USA, odkud se možná přeneslo dále do světa.
Cara vynalezla sladké raw ravioli. Dejte si je jako dezert, jsou skvělé.
Když máme kvalitní suroviny, stačí nám jich jen pár. V tomto případě 5 ingrediencí.
Přeji Vám lahodné pochutnání a také zábavné tvoření,
Mgr. Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

LAHODNOSTIcz LOGO FIN png

 

Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Máme širokou nabídku raw, vegan a bio produktů, od čerstvých po sušené, od ořechů po doplňky stravy. Tím, co jíme, i žijeme. Doslova.

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

4 velká bio jablka
1 šálek bio pekanových ořechů
bio panenský kokosový olej (rozpuštěný)
cejlonská bio skořice
raw sirup z agáve nebo sirup z javoru
1) Jablíčka oloupeme a nakrouháme na plátky. Vezmeme si větší mísu a jablíčka do ní vyložíme. Mísu jakoby zevnitř obložíme na plátky nastrouhanými jablky.

Unknown-1

2) Takto v míse vyložená jablka zlehka přelijeme kokosovým olejem a sladidlem. Hojně poprášíme skořicí. Opět poklademe plátky jablek. Celý proces opakujeme.
3) Celou mísu vložíme do sušičky (potřebujeme sušičku typu Excalibur nebo Sedona, ne kruhovou) a nebo do trouby na 42°C na cca 15 minut. Jablka teď necháme marinovat. Cílem je, aby změkla.
4) V mixéru umixujeme pekanové ořechy, přidáme sladidlo, trošičku kokosového oleje a vodu dle potřeby. Umixujeme na pastu.
5) Ze sušičky vyndáme jablka. Na talíř položíme plátek jablka a doprostřed trochu pekanové pasty. Přikryjeme dalším plátkem jablka a po krajích přimáčkneme. Vložíme na sušící plát. Ravioli ještě celé posypeme skořicí. Sušíme několik hodin buď aby zůstala žvýkavá a nebo do křupava.
Screen Shot 2018-09-26 at 17.41.42Hotové ravioli můžeme jíst ještě teplé a nejlepší jsou usušené do křupava.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Screen Shot 2018-09-26 at 17.43.24

 

 

 

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.

LAHODNOSTIcz LOGO FIN png

 

Překlad a text: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Recept viz. video Markus Rothkranz a Cara Brotman

Fotografie: z videa, pekanové ořechy www.lifefood. cz

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>