Jablečné ravioli (raw, vegan)
Moc hezké a vůbec první video Markuse Rothkranze s Carou Brotman, když začínala jejich láska. Cara spolu se svým bratrem Julianem otevřeli vůbec první raw food restauraci na světě v Californii v San Franciscu v roce 1996, která je velmi vyhlášená. Všechno jídlo v restauraci je organické a je známo, že restaurace je drahá. Julian je považován za zakladatele raw hnutí v USA, odkud se možná přeneslo dále do světa.
Cara vynalezla sladké raw ravioli. Dejte si je jako dezert, jsou skvělé.
Když máme kvalitní suroviny, stačí nám jich jen pár. V tomto případě 5 ingrediencí.
Přeji Vám lahodné pochutnání a také zábavné tvoření,
Mgr. Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz
Máme širokou nabídku raw, vegan a bio produktů, od čerstvých po sušené, od ořechů po doplňky stravy. Tím, co jíme, i žijeme. Doslova.
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)
4 velká bio jablka
1 šálek bio pekanových ořechů
bio panenský kokosový olej (rozpuštěný)
cejlonská bio skořice
raw sirup z agáve nebo sirup z javoru
1) Jablíčka oloupeme a nakrouháme na plátky. Vezmeme si větší mísu a jablíčka do ní vyložíme. Mísu jakoby zevnitř obložíme na plátky nastrouhanými jablky.
2) Takto v míse vyložená jablka zlehka přelijeme kokosovým olejem a sladidlem. Hojně poprášíme skořicí. Opět poklademe plátky jablek. Celý proces opakujeme.
3) Celou mísu vložíme do sušičky (potřebujeme sušičku typu Excalibur nebo Sedona, ne kruhovou) a nebo do trouby na 42°C na cca 15 minut. Jablka teď necháme marinovat. Cílem je, aby změkla.
4) V mixéru umixujeme pekanové ořechy, přidáme sladidlo, trošičku kokosového oleje a vodu dle potřeby. Umixujeme na pastu.
5) Ze sušičky vyndáme jablka. Na talíř položíme plátek jablka a doprostřed trochu pekanové pasty. Přikryjeme dalším plátkem jablka a po krajích přimáčkneme. Vložíme na sušící plát. Ravioli ještě celé posypeme skořicí. Sušíme několik hodin buď aby zůstala žvýkavá a nebo do křupava.
Hotové ravioli můžeme jíst ještě teplé a nejlepší jsou usušené do křupava.
Co jsou Lahodnosti?
www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.
Překlad a text: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Recept viz. video Markus Rothkranz a Cara Brotman
Fotografie: z videa, pekanové ořechy www.lifefood. cz
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, pro dětské oslavy, raw cukroví
Pomůcky: sušička
Ingredience: bio jablka, panenský kokosový olej, pekanové ořechy, skořice
Pomůcky: sušička
Ingredience: bio jablka, panenský kokosový olej, pekanové ořechy, skořice
Facebook Comments
‹ Kokosové válečky obalené v čokoládě (raw, vegan, bez přidaného cukru, bez lepku) „Udělej si vlastní“: hořčici! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 5/6 ›