LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)

IMG_1145

Ráda doma vytvářím recepty „co dům dal“. Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek „musí“ být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.

,

Čokoládové lahodnosti: lámance s pinií (raw, vegan) aneb to je takhle naschvál

chocolate-1914464_1280

Co to znamená čokoládové lámance? Rozhodně je to ten typ receptu „to je takhle naschvál“. Tedy – čokoládový lámanec je to, když se vám nechce dělat (nebo nepovede) čokoláda, ale máte na ni chuť. Vyzkoušejte je, jsou vysoce lahodné a neotřelé.

V receptu můžete libovolně obměnit poslední ingredienci. Např. místo piniových ořechů můžete přidat goji, maliny, levanduli, lískové ořechy, pistácie nebo zkrátka nic. Super.

RAW piña colada kuličky (vegan, bez lepku)

imageresize-16

Léto nás již zve na slunečné pláže. A s tím spojené asociace. Piña colada kuličky obsahují tučný kokos, ale i trochu ořechů a sušené ovoce. Zdroje zdravých tuků se hodí i v létě.

Piña colada se pije zejména na karibských plážích. Raw piña colada kuličky Květa Vondráková upravila na evropské poměry, ale zachovala vysoce kvalitní základní suroviny. Přeneste co na karibské pláže spolu se mnou. :)

, ,

3 + 1 druh raw vánočního cukroví v jednom: Limetkové kuličky s brusinkou

DSC_1937-1024x678

Dostala jsem chuť na něco kyselého. A přitom sladkého. S jemným dozvukem kakaového másla, ozvláštněné špetkou koření. Přitom rychlého, jednoduchého a efektního.

Během pár chvil jsem vytvořila 4 druhy vánočního cukroví. :-D Na jeden zátah. Tak tomu já říkám efektivita. Chcete také? Tak pojďme na to. 3 + 1 druh raw vánočního cukroví v jednom.

,

Mandlové potěšení pro děti – tyčinky (raw, vegan, přirozeně bez lepku a bez cukru)

Almond-Joyous-Bars-main

Dětem začal nový školní rok, nicméně následující tyčinky si užijí všechny děti. Zamilují si je i dospělí, kteří se stále za děti tak trochu považují. Mandlové potěšení mě skutečně potěšilo.

A navíc k těmto tyčinkám nepotřebujete sušičku. Hurá do toho. :)

,

Raw lízátka pro děti z ovocné „kůže“ s Irským mechem

Chocolate-covered-Blueberry-Leather11

Mojí inspirativní zákaznicí jsem byla požádána o další recept s Irským mechem, nejlépe pro děti na dětskou oslavu a navrch s čokoládou. Něco nápaditého, ovocného, čokoládového a božsky dobrého. Aby chutnal i dětem, co běžně jedí vařenou stravu a na raw chutě nejsou úplně zvyklé.
Ano, tento recept je složitější, i když ne tolik, jak vypadá. A rozhodně JE gurmánský.

,