LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Salát s octovou zálivkou s Irským mechem (raw, vegan)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Irský mech je rostlinný živý kolagen. Čerstvý Irský mech je skvělým pojidlem do jídel, navíc doplníte tolik potřebný kolagen. Z Irského mechu si lze vyrobit želatinu nebo „pařátek“ mechu rozmixovat do smoothie. Málokdo ale ví, že Irský mech je super i samotný.
Základem a tajemstvím dobré chuti je mech pořádně propláchnout. Poté ho namočit cca na 12 hodin do teplé vody a posléze opět propláchnout. Je to takto jednoduché. Jak na to, se podrobně dozvíte i v tomto videu:
Poté je mech připravený k snědku. Čerstvý propraný Irský mech si můžete nakrájet do salátu buď samotný anebo ho marinovat. Chutná jako mořská zelenina – je v podstatě bez chuti a bez vůně.
Pokud si chcete Irský mech pořídit, můžete ho do 30.11. zakoupit s akční cenou -30% a -20%.

letak-mensi

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranožvý text)

Salát:

1 hrst čerstvý Irský mech (propraný, namočený a znovu propraný)
1/2 bio ledového salátu
1/2 bio okurky
2 bio rajčata
1 červená bio paprika
1 žlutá bio paprika
1 bio avokádo
1/2 bio citronu
1/2 bio červené cibule

Zálivka:

bio ocet z bílého hroznového vína (nebo jablečný ocet v Demeter kvalitě)
špetka himalájské soli
špetka barevného bio pepře
panenský olivový bio olej
bio italské koření
1) Irský mech dobře propláchneme a necháme namočený cca 12 hodin nebo přes noc. Poté ještě velmi dobře několikrát propláchneme tak, aby chutnal skoro neutrálně.
2) Natrháme ledový salát na menší kousky a vložíme do mísy. Na hranolky nakrájíme okurku, obě papriky. Do mísy také vložíme Irský mech a na kousky nakrájené avokádo.
3) Nyní si připravíme zálivku. Do menší misky dáme 8-10 lžic bílého vinného octa v bio kvalitě, 1 lžíci panenského olivového oleje, sůl, pepř a italské koření. Vše dobře promícháme.
4) Zálivku vlijeme do mísy se salátem a dobře zamícháme, aby zálivka byla všude. Na servírovací hlubší talíř dáme 2 plátky citronu, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a na to vložíme salát. Hotovo.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Vyzkoušíte mořskou zeleninu – živý kolagen – Irský mech?
Přeji Vám lahodné pochutnání,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tento článek Salát s octovou zálivkou s Irským mechem (raw, vegan) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/salat-s-octovou-zalivkou-s-irskym-mechem-raw-vegan/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>