Raw čokoládová pěna podle osobní kuchařky Mirandy Kerr
Objevila jsem lahodný recept jako dělaný pro podzimní dny, který zahřeje, uvolní a potěší. Zkuste si udělat jemnou čokoládovou pěnu podle Kate, osobní kuchařky Mirandy Kerr.
Co potřebujeme?
100 g raw kakaového másla
85 g raw kakaa
2 lžíce bio kokosového oleje
1 lžičku raw vanilkového prášku
1-2 lžíce sladidla (agáve sirup, sirup z jakonu, kokosový cukr, med…)
Do čokoládové pěny je také vynikající přidat špetku bio pomerančové kůry, cejlonskou skořici nebo špetku chilli.
Děláme-li čokoládu pro děti a chceme udělat ještě o něco výživnější nápoj, můžeme přidat sladké superfood mesquito nebo trochu prášku ze superfood macy.
Kakové máslo a kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni (buď přímo na sporáku nebo vložíme misku s ingrediencemi do větší mísy s teplou vodou). Po rozpuštění přidáme raw kakao, vanilkový prášek a agáve nebo jiné sladidlo. Promícháme tyčovým mixérem nebo ruční metličkou (to už pak máte i místo tělocviku ).
A čokoládová pěna je na světě. Vynikající, super zdravá a vhodná pro naše děti. Superfood kakao, kakaové máslo i kokosový olej obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Přidáme-li ještě navíc superfood macu nebo mesquito, máme živinami naplněný lahodný pohár zdraví.
Pokud přidáme avokádo a rozmixujeme, získáme čokoládový krém, který také obzvláště chutná dětem.
K dostání je také již hotový bio čokoládový nápoj z drcených kakaových bobů, který je méně sytý, rychlejší a hodí se jako každodenní svačinka místo slazených nápojů.
Čokoládovou pěnu lze také vytvořit z již hotové raw čokolády, k tomuto účelu doporučuji rozpustit tuto čokoládu s 80% kakaa, vanilkou a agáve: http://www.lahodnosti.cz/raw-sladkosti/raw-cokolady/raw-cokolady-70-g/lifefood-chocolate-80-cacao-bio-70g
Takovéto zdravé lahodnosti si nechám líbit
Přeji dobrou chuť, Klára Hlaváčová pro www.lahodnosti.cz
Recept v originálním znění včetně fotografií naleznete na krásných stránkách zde: http://pilatesevolutionnow.wordpress.com/tag/coconut-chocolate-mousse/
Tento článek Raw čokoládová pěna podle osobní kuchařky Mirandy Kerr lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-cokoladova-pena-podle-osobni-kucharky-mirandy-kerr/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Pomůcky: tyčový mixér
Ingredience: chilli, kakaové máslo, kakaový prášek, kokosový olej, maca prášek, mesquito, pomerančová kůra, sirup z agáve, sirup z jakonu, skořice, superfood, vanilka
‹ Anna Hýžová a její host Klára Hlaváčová na přednášce 14. října 2014 v Hradci Králové Raw chia mandlové kuličky s kokosem ›
Tak tomu říkám LAHODNOST, mňam!
Moje řeč… Přímo rozkvetlá lahodnost
Tak to je parádní a vypadá to mooooc dobře. Moc děkuji za krásný recept. Šárka
Rádo se děje