LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw čokoládová pěna podle osobní kuchařky Mirandy Kerr

Objevila jsem lahodný recept jako dělaný pro podzimní dny, který zahřeje, uvolní a potěší. Zkuste si udělat jemnou čokoládovou pěnu podle Kate, osobní kuchařky Mirandy Kerr.

 

čokoládová pěna

 

Co potřebujeme?

100 g raw kakaového másla

85 g raw kakaa

2 lžíce bio kokosového oleje

1 lžičku raw vanilkového prášku

1-2 lžíce sladidla (agáve sirup, sirup z jakonu, kokosový cukr, med…)

 

Do čokoládové pěny je také vynikající přidat špetku bio pomerančové kůry, cejlonskou skořici nebo špetku chilli.

Děláme-li čokoládu pro děti a chceme udělat ještě o něco výživnější nápoj, můžeme přidat sladké superfood mesquito nebo trochu prášku ze superfood macy.

Kakové máslo a kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni (buď přímo na sporáku nebo vložíme misku s ingrediencemi do větší mísy s teplou vodou). Po rozpuštění přidáme raw kakao, vanilkový prášek a agáve nebo jiné sladidlo. Promícháme tyčovým mixérem nebo ruční metličkou (to už pak máte i místo tělocviku ;) ).

 

A čokoládová pěna je na světě. Vynikající, super zdravá a vhodná pro naše děti. Superfood kakao, kakaové máslo i kokosový olej obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Přidáme-li ještě navíc superfood macu nebo mesquito, máme živinami naplněný lahodný pohár zdraví.

 

Pokud přidáme avokádo a rozmixujeme, získáme čokoládový krém, který také obzvláště chutná dětem.

 

K dostání je také již hotový bio čokoládový nápoj z drcených kakaových bobů, který je méně sytý, rychlejší a hodí se jako každodenní svačinka místo slazených nápojů.

drcene-kakaove-boby-800x800_0

K dostání také na www.lahodnosti.cz

 

Čokoládovou pěnu lze také vytvořit z již hotové raw čokolády, k tomuto účelu doporučuji rozpustit tuto čokoládu s 80% kakaa, vanilkou a agávehttp://www.lahodnosti.cz/raw-sladkosti/raw-cokolady/raw-cokolady-70-g/lifefood-chocolate-80-cacao-bio-70g

 

34ad1cc499af4d0463d8630d1ea15d0b.image.750x500-800x800_0

K dostání na www.lahodnosti.cz za 69 Kč.

 

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

 

Takovéto zdravé lahodnosti si nechám líbit ;)
Přeji dobrou chuť, Klára Hlaváčová pro www.lahodnosti.cz

 

Recept v originálním znění včetně fotografií naleznete na krásných stránkách zde: http://pilatesevolutionnow.wordpress.com/tag/coconut-chocolate-mousse/

 

 

 

Tento článek Raw čokoládová pěna podle osobní kuchařky Mirandy Kerr lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-cokoladova-pena-podle-osobni-kucharky-mirandy-kerr/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

4 komentáře ke článku “Raw čokoládová pěna podle osobní kuchařky Mirandy Kerr

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>