LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Vláčné mrkvovo-cuketové „bramboráčky“ (raw, vegan, bez lepku)

IMG_8141 (1) copy copy

Mám ráda jednoduché recepty „co dům dal“. Nevyžívám se příliš v dlouhém vaření a přípravě jídla a tak pokrmy z pár ingrediencí (a přitom absolutně lahodné) mě uvádějí v nadšení.
Ochutnejte mrkvovo-cuketové placky, které jsou vláčné, lehce mastné a s majoránkou, česnekem a solí připomínají malé bramboráčky.

Co potřebujeme? (pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

3-4 bio cuketky
6 bio mrkví
1 šálek zlatého lněného bio semínka
2-4 stroužky bio česneku (dle chuti)
špetku růžové himalájské soli
2 lžíce panenského italského olivového oleje
špetku bio pepře (nemusí být)
2-3 lžíce sušené majoránky
1 lžíce italského bio koření
2 lžičky bio kmínu
2 lžíce gelu z Irského mechu pro lepší spojení (nemusí být – použijte v každé kuchyni i místo vajec)

img_7175

1) Mrkev a cuketu nastrouháme na hrubo na klasickém struhadle. Dáme do mísy a vmícháme koření, sůl a lněné zlaté semínko (nenamočené). Lněné semínko krásně nasákne vodu z cukety.
2) Vmícháme olivový olej a rozmačkaný česnek. Necháme odležet cca 15-30 minut, až lněné semínko nasákne přebytečnou vodu ze zeleniny. Pokud je směs příliš mokrá, vsypeme ještě lněné semínko.
3) Ze zeleninového těsta vytvarujeme na sušících plátech placky a sušíme přes noc na teplotu do 42°C. Pokud je přesušíme, jsou křupavé.
4) Pokud přidáváme gel z Irského mechu, tuto mořskou zeleninu a alternativu k živočišnému kolagenu dobře opláchneme, propereme a necháme několik hodin namočenou. Opět dobře propláchneme od soli a rozmixujeme s troškou vody zcela do hladka. Gel skladujeme v lednici cca 10 dní a přodáváme do jídel jako zahušťovadlo a pro zvýšení nutriční hodnoty. Více v článku zde: http://blog.lahodnosti.cz/jak-vytvorit-zelatinu-z-irskeho-mechu/
Skladujeme v uzavíratelné nádobě i několik týdnů.
Tip: sušit můžete i v troubě. Více se dozvíte v článku Vitariánská trouba: zábavné sušení v živé kuchyni (klikněte zde: http://blog.lahodnosti.cz/vitarianska-trouba-zabavne-suseni-v-raw-strave/)

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
 IMG_8142 (1) copy copy

 

Přeji lahodné podzimní pochutnání,

Mgr. Klára Hlaváčová

www.lahodnosti.cz

12654565_10156532185900083_3965625894210850286_n-300x300

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

Lahodnosti.cz – to je e-shop s bio a raw potravinami, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu. Provozujeme i lesní školku s raw stravou pro děti.

Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, školka pro děti s raw stravou, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

 

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

Autorka receptu,  textu a fotografií: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

IMG_8140 (1) copy copy

 

IMG_9556 (1) copy copy

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest1Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>