LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Skleněné nudle se zeleninou a krémovou majonézovou omáčkou (raw, vegan, bez lepku)

IMG_6133
Miluji jednoduché recepty, které vypadají složitěji, než ve skutečnosti jsou. Tento recept si doma děláme poměrně často, je to jakýsi kompromis mezi jednoduchou a gurmánskou stravou. Jinak řečeno – pochutná si celá rodina. Recept je zjednodušenou variací na recept Mai Marie Špačkové, který jsem s Maiiným souhlasem zveřejnila nedávno ZDE.
Kešu omáčka má majonézovou konzistenci a je jen z jedné ingredience, což mě dost baví. Kešu omáčka je prostě z kešu. :)

IMG_6103

Občas dostanu dotaz, že někomu z vás chybí něco teplého do žaludku. Jedná se pouze o zvyk a potupem času vám možná, tak jako mě, teplé jídlo přestane chutnat. Nicméně zeleninu včetně nudlí můžete trochu prohřát. Nudle v teplé vodě a zeleninu v sušičce či při otevřených dvířkách v troubě na nejnižší stupeň.

Co potřebujeme pro 2 osoby? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text

1 balíček kelpových nudlí
1/2 bio citronu
1 šálek raw kešu ořechů

Dále si připravíme:

1 menší bio cuketka
1 bio mrkev
1/2 menšího bio pórku
1-2 stroužky bio česneku
1/4 bio čínského zelí
čerstvou nebo sušenou petržel

IMG_6104

1) Kelpové nudle namočíme do teplé vody s půlkou citronu a necháme je takto louhovat cca 15 minut.

IMG_6100

2) Namočíme si na 2+ hodiny kešu.
3) Mrkev a cuketu nakrájíme na tenké sirčičky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka nebo podélně. Čínské zelí nakrájíme na drobné delší sirčičky.
4) Změklé kelpové nudle slijeme a vložíme do velké mísy. Přidáme nakrájenou zeleninu a prolisovaný česnek. Promícháme.
5) V mixéru do hladka rozmixujeme raw kešu ořechy a vlijeme je do mísy s nudlemi a se zeleninou. Vše promícháme.
6) Přidáme na drobno nakrájenou čerstvou petržel nebo sušenou petržel a ještě naposledy promícháme. Nudle by měly zůstat vzdušné, nadýchané.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Co na to říkáte? Vyzkoušíte?
Žijte šťastně,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

IMG_6133 (1)

Autorka receptu, textu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

IMG_6120

IMG_6106

IMG_6111

IMG_6120

Tento článek Skleněné nudle se zeleninou a krémovou majonézovou omáčkou (raw, vegan, bez lepku) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/sklenene-nudle-se-zeleninou-a-kremovou-majonezovou-omackou-raw-vegan-bez-lepku/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

2 komentáře ke článku “Skleněné nudle se zeleninou a krémovou majonézovou omáčkou (raw, vegan, bez lepku)

  • Maria napsal:

    Klari toto je tak prekrasne jedlo. Kocham sa velmi sa kocham. Uz na instagrame som pozerala a kochala sa nad fotkou tohto jedla (alebo podobnou). A nepouzila si sol ani ziadne pochutiny? Wow dik za inspiraciu. Cmuk

    • Klára napsal:

      Maria, zlatíčko, děkuji. Ano, na Instagramu to byla stejná fotka. Je to skutečně vynikající a právě že bez soli, bez pochutin a dochucovadel. Když se dá čerstvá petržel a ne sušená tak je to i bez koření. Geniální pro jednoduchou čistou chuť…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>