LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw slunečnicová pomazánka

2

Toto je doslova a do písmene pomazánka „co dům dal“. Tedy Vaše ingredience si upravte dle své vlastní chuti a stavu ledničky. ;) Pokud ale přeci jen váháte, jednoduchý recept na vynikající raw pomazánku Vám dodá odvahu do svého vlastního dalšího tvoření.
Pomazánka je rychlá, jednoduchá a výtečná. Chutná skvěle jako dip k zelenině, jako pomazánka na okurku, papriku nebo na sušené krekry. Oceníte ji také k salátům nebo jako doplněk k raw chlebíku.
Kdo má rád jednoduchá jídla s málo ingrediencemi, jednoduše je v receptu vynecháte! Ano, lze to a stejně si dokonale pochutnáte.

1

Co potřebujeme? Pro zobrazení ingrediencí klikněte na barevný text.

Mixér (jakýkoliv) nebo kuchyňský robot
(Cca pro 3-4 osoby)
1 šálek (300 ml) slunečnicového semínka, předem namočené
1/2 šálku na slunci sušených bio rajčátek
1/4 šálku bio konopného semínka
3 menší mrkve
1/2 cibule šalotky
1 stroužek česneku
2 lžičky sušené bio bazalky
2 lžičky italského koření (nebo oregána a tymiánu)
2 lžíce raw Tamari omáčky

4

1) Slunečnicové semínko si předem namočíme na cca 2 hodiny (ale klidně i přes noc)
2) Nejprve umixujeme sušená rajčátka (suchá), poté přidáme konopné semínko, cibuli, česnek a dále všechny ingredience. Promixujeme a máme hotovo.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Přeji Vám lahodné pochutnání, milí čtenáři Lahodného blogu ;)
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Vše pro živou stravu na jednom místě

3

Autor receptu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Raw slunečnicová pomazánka lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-slunecnicova-pomazanka/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

2 komentáře ke článku “Raw slunečnicová pomazánka

  • Eva napsal:

    Klári, ty jsi jasnovidec nebo jsme na sebe napojené přes kabel od Vitamixu? :) Tuto velmi velmi podobnou pomazánku už jím asi 2 týdny v kuse. Akorát místo šalotky teda dávám pórek. Miluji tvoje chutě a lahodné nápady! Potvrzuji, dip je skutečně univerzální a hodí se ke všemu, vyzkoušeno a schváleno i s nektarinkami :D.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>