LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw varianta ke grilování? Jednoduché raw houstičky nejen pro burgry

burger

Burgry. Komerčně oblíbené jídlo, které jedni milují a druzí ne. Jsou všude. Dokonce i v raw restauracích. Ale možná právě hledáte alternativu, jak vyvážit živou a vařenou stravu. Zvláště když Vás honí chutě na vařené nebo pečené. Následující recept na raw houstičky Vám usnadní život a využijete ho i tehdy, pokud jste na živé stravě déle. Zdravá a (ne)skutečně lahodná alternativa je skvělá.
V raw stravě se v poslední době stalo, že se napodobují jídla, který jsou jako ta vařená. Ale nevadí. Hlavně, když nám chutná a tyto super zdravé varianty si dáváme.
Pojďme si tedy dát „jako“ burger. (Pozor, neplést s tím „Pojďme si jako dát burger“. To má zcela jiný význam ;) )
Recept využijete nejen do burgů k zelenině, ale můžete ho propašovati ke grilování a naídnout tak skutečně lahodnou a super zdravou variantu sobě, svým dětem a zvídavým přátelům. Doma Vám zase recept poslouží jako příprava na raw houstičky.
Houstičky od Amie Sue, se kterou spolu-tvořím, chutnají skvěle a připomenou Vám skutečnou chuť poctivého „pečiva“. Tedy pokud na pečivo máte chuť. :) A pokud ne, naopak Vám potvrdí, jak je raw strava báječná, pestrá, plná chutí a života.

Co potřebujeme?

food processor nebo mixér
sušičku

Pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text:

1 a 1/2 šálku čerstvých hub dle Vaší volby. Dávám krémové žampiony.
1 šálek namočeného raw a bio slunečnicového semínka
hrst čerstvého koriandru nebo petržele
1 a 1/2 šálku bio mrkve, na hrubo nakrájené
1/2 šálku na slunci sušených rajčat
1/4 šálku bio lněného semínka (hnědé nebo zlaté)
1 lžičku bio kmínu
1 lžičku sušeného koriandru
1/2 lžičky himalájské soli
1/2 lžičky chilli
špetku pepře
bio sezamové semínko na posypání (černé nebo bílé)

burger1

Jak na to?

  1. Suché lněné semínko rozmixujeme v mixéru na hladkou mouku. (Kdo nechce len mixovat, namočí ho a přidá ho posléze celý. Struktura těsta bude ale jiná).
  2. Ostatní ingredience zpracujeme v mixéru nebo ve food proccessoru s „S“ nožem
  3. Vytvarujeme placky jako jsou na obrázku a vložíme na sušící pláty. Tvar placek si můžeme přizpůsobit dle vlastní fantazie. Posypeme raw sezamem.
  4. Sušíme do 42°C cca 16 hodin. Houstičky mohou zůstat trochu vláčné.
  5. Lze skladovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce po mnoho dnů.

burger2

Máte-li chuť, napište mi a sdílejte se mnou Vaše „živé“ postřehy.
Přeji Vám lahodné pochutnání a krásné živé dny,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Tento recept byl rozesílán v létě, v období grilování, mým lahodným odběratelům. Líbil se Vám? Přidejte se k nám.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

burger

Autor textu a překladu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Autor receptu a fotografií: Amie Sue, http://nouveauraw.com/raw-recipies/main-dishes/nutless-raw-veggie-burger-patty/

Tento článek Raw varianta ke grilování? Jednoduché raw houstičky nejen pro burgry lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-varianta-ke-grilovani-jednoduche-raw-housticky-nejen-pro-burgry/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest2Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>