LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

„Udělej si vlastní“: majonézu! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 1/6

mayo

„Udělej si vlastní“ je cyklus videí od Markuse Rothkranze, jak si sám vyrobit vlastní super zdravá ochucovadla do jídel místo fastfoodových nezdravých.

Těšte se tak na majonézu, kečup, hořčici, dresing tisíc ostrovů, pálivou omáčku a lák. Připraveni na smršť chutí? Zapomeňte na náhražky, pojďte do plných chutí.

Palačinky z mladého kokosu (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů, 2 ingredience)

Young-Thai-Coconut-Wraps1

V poslední době jsem se zcela zamilovala do mladého kokosu. Mám na něj stále chuť. Miluji čerstvé mladé thajské kokosy, které jsou skutečně osvěžující.

Z dužniny kokosového ořechu dělám hodně jednoduchých jídel – od indického chleba naan až po marinovaný kokos s tamari. Dužnina z kokosu je také skvělá do smoothie. Líbí se mi, že kokos zpracuji úplně celý.

Voda z mladého kokosu se mimořádně dobře tráví a tak je skvělá zejména samotná. Když si připravíte lahodný nápoj (mladý kokos má 400-600 ml kokosové vody) a využijete i kokosovou dužninu, je to úžasná investice do Vašeho zdraví.

Raw fermentovaný kokosový veganský „jogurt“

2

Pokud máte rádi kokos a „mléčné“ produkty (např. pro děti), čtěte dále. Bezvadný recept na raw veganský jogurt, kde samozřejmě není ani kapka mléka. Jupijej!

Ještě před časem jsem o fermentaci v raw stravě příliš nevěděla. Ale tento proces a výsledná chuť mě natolik zaujali, že od té doby experimentuji každý týden: s jogurty a sýry. Jsou super.