Plněné broskve ala koblihy podle Fully Raw Kristiny
Naprosto dokonalé a jednoduché plněné broskve na způsob koblih, které jsem doma právě udělala. A snědla. Co si připravím, to si také sním.
Krásný nápad, který pobaví dospělé i děti.
Recept od Kristiny je již starší a tak mám velkou radost, že jsem na něj narazila.
V závorce u ingrediencí uvádím i suroviny, kterými můžete nahradit ty původní od Kristiny, aniž byste příliš změnili chuť. Čím více čerstvých surovin ale použijete, tím více si pochutnáte. Léto přímo vybízí k zakousnutí se do šťavnatého ovoce.
Co potřebujeme?
6 plochých nebo kulatých broskví (s plochými se Vám bude lépe tvořit)
4 čerstvé fíky (nebo raw sušené fíky nebo datle či jiné sušené ovoce)
„maso“ z 1-2 mladých kokosů (nebo 1 a 1/2 šálku raw strouhaného kokosu)
voda z mladého kokosu (nebo čistá voda)
3 bio datle (čerstvé nebo sušené v raw kvalitě)
1/4 až 1/2 šálku raw kešu (nemusí být)
1/2 bio vanilkového lusku nebo 1 lžička vanilkového prášku
trochu nastrouhané kůry z bio limetky, bio citronu a bio pomeranče nebo grepu na posypání
1) Broskve rozpůlíme a odpeckujeme. Pokud máte kulaté broskve a chcete, aby dobře ležely na talíři, můžete odkrojit trochu i jejich vrchní část.
2) Čerstvé fíky rozpůlíme a vydlabeme vnitřek a dáme na plátek broskve. Přiklopíme druhou půlkou broskve. Pokud máme sušené, umixujeme je s trochou čisté vody nebo s vodou z mladého kokosu.
3) „Maso“ z mladých kokosů nebo strouhaný raw kokos, datle, kešu a vanilku umixujeme do hladka. Naneseme na plněné broskve jako šlehačku.
4) Závěrem šlehačku posypeme strouhanou kůrou.
Řekněte sami: vypadají plněné broskve ala koblihy milionkrát chutněji a šťavnatěji než ty zpracované? Jen se zakousnout. Hmmmm.
Přeji Vám šťastné buňky a šťastná zakousnutí,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Autor textu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Autor receptu a fotografií: https://www.youtube.com/watch?v=kDGKEiKZxdw
Tento článek Plněné broskve ala koblihy podle Fully Raw Kristiny lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/plnene-broskve-ala-koblihy-podle-fully-raw-kristiny/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Typ jídla: cukroví, dezerty, hlavní jídla, oběd, pro dětské oslavy, raw cukroví, snídaně, svačina
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: bio vanilkové lusky, broskve, citron, datle, fíky, grep, limetky, mladý kokos, pomeranče, raw kešu, raw strouhaný kokos, sušené fíky, vanilka, voda z mladého kokosu
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: bio vanilkové lusky, broskve, citron, datle, fíky, grep, limetky, mladý kokos, pomeranče, raw kešu, raw strouhaný kokos, sušené fíky, vanilka, voda z mladého kokosu
Facebook Comments
‹ Cítím nadšení, jak se raw šíří dál a dál Jak udělat raw rolky a palačinky? Rolky z červené papriky ›
Konečne som si našla čas a vyskúšala Je to výborné a tak doporučujem aj na mojej stránke v novej rubrike Recepty
Oceňuji sdílení Simonko