LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw mátové pusinky

Raw-Peppermint-Kisses11
Vánoční recept, poprvé uveřejněno v roce 2015. Aktualizace.
Miluji jednoduché a super zdravé recepty. Tento je navíc velmi origální, nový a jak jinak, je také velmi lahodný. Skládá se ze 4 poněkud překvapivých ingrediencí. Až budete zase odšťavňovat červenou řepu (což vím, že mnozí z Vás dělají téměř denně), nechte si trochu šťávy právě na tyto mátové pusinky. Jsou totiž, ano – z červené řepy.
Jdeme na to?

Potřebujeme:

odšťavňovač
mixér
sušičku nebo topení (nemusí být)
zdobící sáček

 

Raw-Peppermint-Kisses1

 

Ingredience:

2 šálky datlí v raw kvalitě
1/4 šálku šťávy z bio řepy
1 lžičku mátového éterického oleje
1/4 lžičky himalájské soli
1) Řepu odšťavíme na odšťavňovači. (Pokud nemáte odšťavňovač, rozmixujte řepu ve vysokorychlostním mixéru s trochou vody a přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko.)
2) V mixéru zpracujte datle, šťávu z řepy, mátový éterický olej a sůl na jemnou hmotu.
3) Voňavou hmotu přendejte do zdobícího sáčku a na nepřilnavou podložku (např. na pečící papír nebo  na speciální podložku na sušení, kterou má např. Excalibur) vytvořte krásné pusinky :*
4) Můžete pusinky sníst hned. Pokud chcete pusinky uchovat a dát jim „pusinkovou“ texturu, usušte je v sušičce na 40 – 42°C cca 6 hodin. Nebo na topení. Pusinky by neměly být tvrdé, ale ani příliš vláčné.

Raw-Peppermint-Kisses13

 

Mátového éterického oleje se vůbec nebojte. Já ho kupuji u pana Hádka. Má velmi pozitivní účinky na zdraví a v malém množství  nám vyloženě prospívá. Obsahuje hořčík, železo, omega 3 mastné kyseliny, vitamín A, C, vápník atd. Usnadňuje trávení, optimalizuje nadýmání a krásně voní. V malém množství skvěle chutná. Můj dědeček si před těžkým jídlem někdy nakapal několik kapek mátového éterického oleje do skleničky s vodou a to vypil. A pak hurá na knedlo, zelo, vepřo. (Toto není návod, jak to dělat! :) )
Tento recept je ukázkou našich Lahodných novinek. Chcete dostávat raw recepty také?
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Přeji Vám krásné a lehké tělo i o vánocích, Klára

Nakupte si veškeré ingredience a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě

Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

 

Raw-Peppermint-Kisses12




Přidejte se k facebookové skupině „Raw (živá) strava pro všechny“.
Vítejte a sdílejte: recepty, zkušenosti, dotazy, odkazy na své stránky, radosti a vše kolem živé stravy. Pozvěte své přátele, ať to zde žije.
https://www.facebook.com/groups/508540669248876/



 

Raw-Peppermint-Kisses11

Autor receptu: Amie Sue http://nouveauraw.com/raw-recipies/sweet-treats/raw-peppermint-kisses/

Autor textu a překlad: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Recept a fotografie jsou uveřejněny s výhradním svolením jejich autorky Amie Sue. Nelze šířit bez povolení autorky. Lze sdílet za těchto podmínek níže:

Tento článek Raw mátové pusinky lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-matove-pusinky/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>