Makové kuličky (raw, vegan, bez lepku) omočené v oříškách a kokosu
Makové kuličky podle Květy Vondrákové. Krásné fotografie nafotil Ivan Frňo.
Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text):
mletý bio mák
datlová pasta (čerstvé datle + voda rozmixované najemno)
špetka vanilky
špetka himálajské soli
trochu strouhaného raw a bio kokosu na obalení
trochu kešu raw a bio na obalení
1) Umeleme mák (v mlýnku neb v mixéru). Umixujeme raw kešu do hladka a zvlášť strouhaný kokos na hrubo.
2) S vodou rozmixujeme datle na hustou datlovou pastu. Přidáme umletý mák, vanilku, špetku soli a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme kuličky.
3) Kuličky z jedné strany omočíme v kešu a z druhé strany v kokosu.
Krásné a lahodné dny přeje za Lahodnosti,
Klára Hlaváčová a Květa Vondráková
www.lahodnosti.cz
Máte zájem o velkoobchodní spolupráci? Přehled lahodností: https://www.lahodnosti.cz/obsah/7-velkoobchod
Kontakt: lahodnosti.kveta@gmail.com, tel.: 734 799 449
Květa pořádá i kurzy vaření a tvoření, mrkněte na Facebook: https://www.facebook.com/irskymech/
Foto: Ivan Frňo
Autor receptu: Květa Vondráková
Jak Květu kontaktovat? https://www.lahodnosti.cz/obsah/4-o-nas
Typ jídla: cukroví, dezert, dezerty, raw cukroví
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: bio mák, datle, himalájská sůl s Irským mechem, raw kešu, raw strouhaný kokos, vanilka
Pomůcky: mixér Vitamix
Ingredience: bio mák, datle, himalájská sůl s Irským mechem, raw kešu, raw strouhaný kokos, vanilka
Facebook Comments
‹ Vosí hnízda, 3 ingredience (raw, vegan, bez lepku) Oreo sušenky (raw, vegan, bez lepku) ›