LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Nudle s omáčkou z divokého mědvědího česneku (raw, vegan, bez lepku)

IMG_5567 (1)

Na jaře, když začínájí rašit divoké byliny a plevele, dostávám opakovaně chuť na medvědí česnek. Pokud chodíte do lesa a objevíte divoce rostoucí medvědí česnek, natrhejte si pár hrstí. Máte-li rádi jeho výraznou chuť, využijete ho do omáčky, pesta, polévky nebo sušených chlebů a krekrů. Celý namočený ve vodě vám v lednici vydrží krásně čerstvý několik dní.

, ,

Raw rajčatovo-bazalkový sýr s Irským mechem

Sun-dried-Tomato-and-Basil-Cheese-Spread4

Občas těm, kdo zkouší raw stravu nebo o ní uvažují (či ji dokonce už žijí) mohou chybět určité potraviny, resp. chutě. Občas si mezi smoothiem a lahodným pudingem vzpomenu jaké by to bylo jíst chléb a sýr. Ovšem chléb a sýr, který mi prospívá, po kterém se cítím báječně a jehož jedením jsem zdravější a krásnější.
Mám pro Vás vynikající zprávu! Pokud Vám chybí chléb a sýr, poslední výmluva právě padla!

Pomerančovo-zázvorová zálivka na salát

stažený soubor (1)

V poslední době jsem si velice oblíbila zázvor a tak jsem se nechala inspirovat Kristinou a vyzkoušela pomerančovo-zázvorovou zálivku. Tento recept na salátový dresing uspokojí nejen chuťové pohárky, ale i zahřeje. Zpočátku jsem neměla velkou důvěru v chuťovou kombinaci pomeranče a cibulky. Nechala jsem se překvapit – a dobře jsem udělala. I vám přeji dobrou chuť.

4 vitamínové ovocné vody podle Kristiny

vody 1

Ovocné vody jsou vynikající. Ovoce ochutí a „ovoní“ vodu a udělá skutečně osvěžující a nádherně vypadající nápoj. Krásně vypadají v klasickém skleněném džbánu. Doporučuji zkusit ovocnou vodu s různými bylinkami a ovocem. Kombinace ovoce a okurky chutná skvěle a je překvapivě chladivá a osvěžující. Dokonalé je nakombinovat vodu s vodou z mladého kokosu. MŇAM.