Fully Raw Kristina: Fettuccine Alfredo
Zcela nový recept na oblíbené cuketové špagety od Kristiny. Tentokrát s naprosto dokonalou omáčkou, kterou jsem prostě chtěla hned zkusit. A Kristině, jako vždy, tleskám. Moje bříško se raduje.
Tato omáčka je velmi krémová a lahodná. Včera ji dělal Jakub znovu a navíc do ní přidal pár na slunci sušených rajčátek. Cukety jsou atuálně české, od místního bio farmáře a to je ta nejlepší doba, kdy si na nich pochutnávat.
Co potřebujeme?
spiralizér a mixér
Na fettuccine:
1-2 střední bio cuketky nebo dle hladu a chuti
1) Cukety oloupeme. Na spiralizéru připravíme špagety.
Na omáčku: (pro zobrazení ingrediencí klikněte na fialový text)
1 středně velká bio cuketa (se slupkou nebo bez)
1/2 šálku piniových (cedrových) oříšků
1 lžíci čerstvě vymačkaného bio citronu
trochu čerstvé bazalky
trochu čerstvé šalvěje
3 růžičky bio květáku (nemusí být)
1) Cuketu, cedrové oříšky a bylinky umixujeme v mixéru do hladka. Omáčku smícháme s cuketovými nudlemi.
2) Pokud by vám chyběl parmezán, nastrouhejte květák a špagety jím posypte. Vytvoří podobnou iluzi a přitom již přivykáte novým, úžasným, živých chutím. Mňam!
Přeji Vám lahodné pochutnání a šťastné buňky,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Autor textu a překladu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Autor receptu, videa a fotografií: FullyRawKristina, www.fullyraw.com
Typ jídla: dresingy, hlavní jídla, oběd, saláty
Pomůcky: mixér, spiralizér
Ingredience: bazalka, cedrové ořechy, citronová šťáva, cuketa, květák, šalvěj
Pomůcky: mixér, spiralizér
Ingredience: bazalka, cedrové ořechy, citronová šťáva, cuketa, květák, šalvěj
Facebook Comments
‹ Jak udělat raw rolky a palačinky? Rolky z červené papriky Raw pizza na dětské oslavě ›
Klarka fakt je to dobre? No toto. Tak to aby som skusila co najskôr
Maria, je to fakt vynikající! Ještě jsem zkoušela i na půl s makadamovými oříšky a Jakub přidal ještě sušená rajčátka…
Je to taková krémová omáčka, od té doby mám na ní stále chuť