LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

„Udělej si vlastní“: dresing tisíc ostrovů! (raw, vegan, bez cukru, bez lepku) seriál, díl 3/6

salads-237936_640
Možná jste se ocitli v situaci jako já, kdy hledáte zdravou, ale chutnou alternativu ke svým oblíbeným jídlům. Já doslova miluji římský salát s raw majonézou, což je jídlo, které bych aktuálně mohla jíst denně. Ale i to nejlepší se časem může přejíst a tak jsem brouzdala po internetu a nasávala. (Novou inspiraci, samozřejmě). Až jsem narazila na videa od Markuse a jeho různé druhy dochocudovadel.
Takže pokud máte chuť, sledujte 6-ti dílný seriál, ve kterém se postupně naučíme kečup, hořčici, dresing tisíc ostrovů, pálivou omáčku (již uveřejněno ZDE)majonézu (již uveřejněno ZDE) a sladkokyselý lák. A samozřejmě dnešní pálivou omáčku.

IMG_9061-copy-e1486292881903

Na těchto dochucovadlech je kouzelné zejména to, že i když jinak jíte běžnou stravu, tato dochucovadla můžete prostě využít všude. Nemusíte používat náhražky plné cukru a „bůhvíčehoještě“. Máte možnost nechat vyniknout plnost chutí a jíst skutečné, opravdové jídlo.
Přeji Vám lahodné pochutnání a také zábavné tvoření,
Mgr. Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

LAHODNOSTIcz LOGO FIN png

 

Veškeré ingredience pro toto jídlo seženete v Lahodném e-shopu www.lahodnosti.cz 

Máme širokou nabídku raw, vegan a bio produktů, od čerstvých po sušené, od ořechů po doplňky stravy. Tím, co jíme, i žijeme. Doslova.

salad-2655915_640

DRESING TISÍC OSTROVŮ

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

1 šálek dužniny z mladého kokosu (zakoupíte třeba v prodejnách Albert)
3/4 šálku raw jablečného octa v demeter kvalitě
1/3 šálek čerstvých bio rajčat
1/3 šálek bio panenského olivového oleje
3 lžíce na slunci sušených bio rajčátek
3 lžíce bio cedrových (piniových) oříšků 
2 lžíce raw sladidla (např. můj oblíbený xylitol)
1 lžička středomořské soli
1/2 lžičky cibulového prášku
1/2 lžičky mleté papriky
špetka kajenského pepře
1/3 bio okurky
1) Vše kromě bio okurky umixujte zcela do hladka.
2) Bio okurku oloupejte a nakrájejte na menší kousky a vmíchejte do dresingu. Hotovo.

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

rajcata_bio_zelenina-350x350_0

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl
Čerstvé i trvanlivé čisté potraviny. Bez chemických přísad. Bez konzervace. Nejčistší lahodné nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.
Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech
Maloobchod, velkoobchod, luxusní čisté potraviny, Lahodný blog, profesionální poradenství, přednášky, ochutnávky, dovoz a vývoj vlastní potravin a surovin té nejlepší kvality.

LAHODNOSTIcz LOGO FIN png

oil-822618_640

 

Obsah seriálu:

1) RAW majonéza: http://blog.lahodnosti.cz/udelej-si-vlastni-majonezu-raw-vegan-bez-cukru-bez-lepku-serial-dil-16/

mayo

2) RAW pálivá omáčka: http://blog.lahodnosti.cz/udelej-si-vlastni-palivou-omacku-raw-vegan-bez-cukru-bez-lepku-serial-dil-26/

bottle-576342_640

3) Dresing tisíc ostrovů:

salads-237936_640

Autorka textu a překladu: Mgr. Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Foto: Pixabay.com free for commercial use a Markus Rothkranz

Autoři receptu: Markus Rothkranz a Cara Brotman, odkaz www.markusrothkranz.com

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>