LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Italská pizza kapsa (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů)

Italian-Pizza-Pockets31
Amie Sue je kouzelnice. A když jsem vyzkoušela tuto gurmánskou pizza kapsu, měla jsem až pocit úžasu. Při troše pečlivosti pokrm nádherně vypadá a je vynikající. Nedávno mi psal můj milý zákazník Milan, že mívá chutě na něco smaženého. Milane, tenhle recept je pro Tebe. Samozřejmě v raw kvalitě a dokonce bez ořechů.
Ve vytváření raw jídel pro sebe nacházím až jakýsi terapeutický klid. Vše je krásně barevné, nádherně voní a přípravou kvalita jídla zůstává. Navíc mě stále fascinuje, jak je to všechno skvěle vymyšlené. Přípravu jídla si skutečně užívám, protože podobná jídla dělám jen jednou za čas.
Pizza kapsa je vláčná, měkká, řekla bych až skoro máslová. Určitě to není krekr, který po někom hodíte a nic se mu nestane (ani krekru, ani tomu, po kom jste ho hodili). :)  Proto se k pizza kapse chovejte gentlemansky.

Co potřebujeme na 6 pizza kapes? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

Na pizza kapsu:

2 šálky naklíčené pohanky (namočené a naklíčené) – můžete si koupit hotovou naklíčenou pohanku a nebo si pohanku sami naklíčit
1 a 1/2 šálku bio kukuřice, čerstvé nebo mražené (u mražené pozor, aby nebyla uvařená)
3/4 šálku panenského za studena lisovaného olivového oleje
1/2 šálku bio lněného semínka, namočeného v 1 šálku vody
2 stroužky bio česneku
2 lžičky růžové himalájské soli
1 lžička bio kmínu
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného tymiánu a nebo 1 lžíce čerstvého

 

Rajčatová omáčka do pizza kapsy:

1 šálek na slunci sušených bio rajčat
1/2 šálku raw slunečnicového semínka, namočeného
1/4 šálku raw lahůdkového droždí (doporučuji chuťově i kvalitativně tento typ ZDE)
1 stroužek bio česneku
1 lžíce bio Italského koření
1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 lžíce panenského za studena lisovaného olivového oleje
1/2 lžičky růžové himalájské soli

Italian-Pizza-Pockets2

Příprava pizza kapsy:

1) Použijte již hotovou naklíčenou pohanku (kterou namočíte na cca 10 minut). Nebo 3 dny předem namočte bio pohanku a poté ji nechte naklíčit.
2) Namočte lněné semínko a kukuřici na cca 15 – 30 minut. Vše namáčejte  zvlášť. Jakmile je pohanka hotová, dobře ji propláchněte. Slijte kukuřici.
3) V kuchyňském robotu nebo vysokorychlostním mixéru zpracujte pohanku, kukuřici, olivový olej, lněné semínko, česnek, sůl, kmín, rozmarýn a tymián. Zpracujte na těsto.
4) Na nepřilnavou sušící podložku rozprostřete do kulatého pizza tvaru 1/2 šálku těsta. Na podložku se vejdou 4 pizza kapsy jako je na obrázku. Můžete si také nakreslit šablonu z pečícího papíru.
5) Před sušením můžete pizza placky poprášit italským koření.
6) Sušte do 42°C tak dlouho, až vám jdou placky obrátit a dosušit na plátech již bez nepřilnavé podložky. To trvá cca 10 deset hodin, poté dosušte cca ještě 4 hodiny. Pizza kapsy by měly zůstat vláčné, tedy nesušte je tak dlouho, aby byly tvrdé. Dobu sušení si hlídejte, může se lišit až o několik hodin. Pizza kapsy musí zůstat flexibilní.
7) Pokud všechny pizza kapsy nesníte, zabalte je jednotlivě do sáčku a uchovejte v lednici 5-7 dní.

Italian-Pizza-Pockets4

Italian-Pizza-Pockets3

Rajčatová omáčka do pizza kapsy:

1) Na slunci sušená raw rajčata a slunečnicové semínko v jediné míse společně namočte na cca 30 minut a nebo více. Slunečnicové semínko můžete namáčet až několik hodin.
2) V kuchyňském robotu zpracujte namočená sušená rajčata, slunečnicová semínka (vše bez namáčecí vody), raw lahůdkové droždí, česnek, italské koření, citronovou šťávu, panenský olivový olej a sůl. Zpracujte do tuhé omáčky/pasty.

Finální úprava jídla:

1) Pizza placku si umístěte před sebe a postupujte jednotlivě (pravda, při umístění za zády by se vám s plackou moc dobře netvořilo). Pokud je okraj pizza placky příliš suchý, namočte si prsty ve vodě a jemně placku zvlhčete, aby se nelámala.
2) Na placku doprostřed dejte 3 lžíce přpravené rajčatové omáčky, kraje nechte bez omáčky.
3) Velmi jemně placku rolujte a přeložte napůl. Pokud se kapsa natrhne nebo kousek odpadne, opět si navlhčete prsty a placku zahlaďte. Kapsa nemusí být perfektní, vždyť i pečená kapsa praskne, náplň vyteče a získá rustikální vzhled. :)
4) Přeloženou pizza kapsu ještě dosušte v sušičce 2-4 hodiny. (již opět nepoužijete nepřilnavou podložku). Chutě se ještě krásně rozleží.
5) Zbytky skladujte v lednici odděleně jednu od druhé, můžete je opět přihřát v sušičce (30  – 60 minut).

Italian-Pizza-Pockets11

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Přeji Vám gurmánské lahodné pochutnání,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

 

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

Originál receptu: Amie Sue, uveřejněno se svolením autorky: https://nouveauraw.com/members-only/italian-pizza-pockets-raw-vegan-nut-free/

Italian-Pizza-Pockets31

Text, překlad a zkouška receptu: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Italská pizza kapsa (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/italska-pizza-kapsa-raw-vegan-bez-lepku-bez-orechu/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>