LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Jíte syrové brambory? Tvoří ve střevě vitamín B12. Bramborové lupínky (raw, vegan, bez lepku)

IMG_6908
Jíte syrové brambory? Jakub ano, je zvyklý již od dětství. V dětství trpěl šíleným ekzémem a jeden lékař mu poradil, aby jedl syrové brambory (a vynechal čokoládu a mléčné výrobky). Rada zabrala a ekzém se skutečně zmírnil. Co je ale zajímavější je to, že Jakub si zvykl na syrové brambory a jí je rád dodneška.
Fascinuje mě, jak jsou chutě otázkou zvyků z dětství. Mysleme na to, když připravujeme jídlo svým dětem.
Syrové brambory jsou velmi škrobovité a ne každému chutnají. Jsou však zdravé. V syrovém stavu jich člověk přirozeně sní jen malé množství. Máte-li chuť na syrové brambory, udělejte si bramborové lupínky. Škrobovitá chuť se v tomto receptu mírně sníží, ale samozřejmě stále se jedná o brambory. Nechutnají-li vám vůbec, zkuste topinambury nebo batáty. Lupínky si také můžete připravit z fialových brambor. Ideální jsou aktuální nové bio brambory, které jsou chuťově nejlepší.

DSC_1213

Obecně se doporučuje šťáva ze syrových brambor. Brambory se navíc podílejí na tvorbě vitamínu B12 ve střevech!
Jsem moc ráda, že jsem hotové brambory vyfotila ještě v sušičce, protože než jsem je stihla vyndat, někdo je snědl. :-D

IMG_6914

Co potřebujeme? (Pro zobrazení ingrediencí klikněte na červený text)

6 bio brambor (bez slupky)
2 menší organické šalotky (nebo 1 bio červenou cibuli)
2 stroužky bio česneku
3 lžíce panenského za studena lisovaného bio olivového oleje
italské koření

IMG_6912

1) Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Vložíme do mísy.
2) Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na drobno nakrájený česnek, zalijeme panenským olivovým olejem a posypeme italským kořením. Vše dobře promícháme.
3) Vložíme na sušící pláty a sušíme v sušičce cca 6 hodin a nebo ještě déle do křupava. Lupínek by měl být na povrchu lehce křupavý a uvnitř vláčný.
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Nepoužíváme samozřejmě zelené brambory, ani hlízy. Nezelené NEjsou jedovaté, právě naopak. I po požití mírného množství zelené brambory se Vám ale skutečně nic nestane. Brambory (hlavně ty vařené), tělo velmi dlouho tráví a tak dejte tělu dostatek času k vyprázdnění žaludku. Brambory se navíc podílejí na tvorbě vitamínu B12 ve střevech! Brambory příznive působí na ekzémy (uleví i obklady z brambor nebo ze šťávy), na revmatismus, chrání žaludeční sliznici a tak se využívají proti vředům. Syrové brambory a batáty jezte pouze zřídka. Nedoporučuji jíst vařené brambory, které mají mnoho nepříznivých účinků na lidský organismus (od celulitidy po vlčí hlad).

IMG_6909

Přeji Vám šťastné buňky na své vlastní cestě,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

Autor textu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Jíte syrové brambory? Tvoří ve střevě vitamín B12. Bramborové lupínky (raw, vegan, bez lepku) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/jite-syrove-brambory-tvori-vitamin-b12-bramborove-lupinky-raw-vegan-bez-lepku/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

DSC_1209

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>