LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Pizza placky – pizza chleba (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9041

U všech možných raw chlebů a placek je nevýhoda, že jsou sice rychle hotové, ale potom se dlouho suší. Tak je to sice i s normálním chlebem (ten se zase déle připravuje i peče), ale zase si ho koupíte na každém rohu.

Výhodou raw chlebů a placek rozhodně je, že vydrží skvělé několik týdnů ba v případě nouze i měsíců. I když v praxi vydrží maximálně pár hodin. A jsou fuč. Nevím, jak je to možné :-D Běžný chleba přeci do druhého dne většinou vydrží. :)

Pizza placky jsou vynikající, se sušenou cibulkou navrchu. A navíc se z nich dají udělat dokonalé sandwiche. Připravte si pizza placky a recept na sandwiche bude následovat.

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Sandwich na italský způsob s kapary (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9110

V poslední době jsem se zcela zamilovala do kapary. Dříve jsem si myslela, že kapary je nějaká ryba, asi jako ančovičky. V Římě jsem ale zjistila, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité (capparis spinoza). V italské a francouzské kuchyni se běžně používají a dodávají ten dlouho hledaný italský a francouzský chuťový šmrnc. No jo, stále se učím.:)

Dokonce si kapary prý můžete vypěstovat i doma. Máte s tím někdo zkušenosti? A také jste si mysleli, že kapary jsou ryby? :-D

Italská pizza kapsa (raw, vegan, bez lepku, bez ořechů)

Italian-Pizza-Pockets31

Když jsem vyzkoušela tuto gurmánskou pizza kapsu, měla jsem až pocit úžasu. Při troše pečlivosti pokrm nádherně vypadá a je vynikající.

Pizza kapsa je vláčná, měkká, řekla bych až skoro máslová. Určitě to není krekr, který po někom hodíte a nic se mu nestane (ani krekru, ani tomu, po kom jste ho hodili). :)