LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Nugátové pralinky s datlovou pastou z Aseel (raw, vegan)

img_8301
Nugátové pralinky z datlové pasty jsou super jednoduché. Je třeba dodržet návod postupu, aby se pasta krásně prolnula s kokosovým olejem a máte vyhráno. (Kdo jste byl na blogu již dneska dříve, mohl jste si přečíst, že se pasta prolnula s KOKSOVÝM olejem, ale to byl samozřejmě překlep, ehm…)
Jako vánoční dárek jsem od Martina Třešňáka z „Vařit či nevařit“ dostala jejich zcela novou raw kuchařku Zdravé cukroví. Martine díky, moc mě to potěšilo! A právě z této knihy jsem čerpala lahodný recept, který jsem si jenom mírně upravila. Kuchařku Zdravé cukroví si můžete koupit přímo u Martina zde: http://varitcinevarit.cz/produkt/zdrave-cukrovi/
Jdeme na to? Ok, jdeme na to. Ať žijí lahodné vánoce.

img_8297

Co potřebujeme: (pro zobrazení ingrediencí klikněte na oranžový text)

5 vrchovatých polévkových lžic ztuhlého panenského kokosového oleje
15 sladkých čerstvých datlí Aseel (z nich uděláme datlovou pastu)
1-2 čajové lžičky bio vanilkového prášku (Martin dává 1/2 lžičky, já však miluji vanilku a její vůni)
3 polévkové lžíce raw (nepraženého a nebo ještě lépe i fermentovaného) kakaa
špetka himalájské růžové soli (Martin nedává)
syrové lískové ořechy nebo raw nepasterované mandle na ozdobu
papírové košíčky nebo mističky

img_8292

1) Nejprve si dáme rozehřát kokosový olej. Někdo rozehřívá ve vodní lázni, ale mě to přijde moc zdlouhavé a tak rozehřívám v sušičce, je to hned).
2) Mezitím si uděláme datlovou pastu. Datle Aseel vložíme do mixéru, přilijeme trošku vody a mixujeme do zcela hladké pasty. Podle potřeby přidáváme vodu. Do receptu potřevuje 5-6 vrchovatých lžic datlové pasty z Aseel datlí.

img_8235

Podorbný postup a více povídání o super zdravém datlovém sirupu naleznete v receptu na Lahodném blogu ZDE: http://blog.lahodnosti.cz/nejzdravejsi-sladidlo-vyrobte-si-ho-doma-datlovy-sirup-z-aseel-raw-vegan/ + srovnání datlí

img_8252

3) Kromě ořechů vložíme všechny suroviny do mixéru a mixujeme zcela do hladka. Hotovo.
4) Přichystáme si papírové košíčky nebo mističky, na dno vložíme ořech a pomocí zdobítka ho přikryjeme krémem. Ořech můžeme dát také jenom nahoru, jako ozdobu.
5) Dáme ztuhnout do lednice. V lednici vydrží – no asi 5 minut. Ale pokud je fakt dobře schováte, vydrží vám v lednici asi 3 dny. Good luck :)

img_8291

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

lahodnosti_logo_napis-okrouhly6

 

Přeji Vám lahodné adventní dny,
Klára Hlaváčová

www.lahodnosti.cz

img_8296

Co jsou Lahodnosti?

www.lahodnosti.cz – Vše pro živou stravu na jednom místě: Vrcholné zdraví, krásné tělo, jasná mysl

Ty nejlepší potraviny na českém trhu pro Vaše zdravé, štíhlé tělo a jasnou mysl. Čerstvé i trvanlivé potraviny umíme skladovat, takže si je skutečně vychutnáte.

Nakupte si veškeré ingredience, čerstvé potraviny a vychytávky do živé kuchyně na Lahodnostech

Lahodnosti – to je e-shop s živou stravou, dovoz a vlastní výroba potravin. Komunita nadšených lidí a sdílení živého životního stylu. Provozujeme i lesní školku s raw stravou pro děti.

img_8295

Autor receptu: Martin Třešňák (se svolením autora), www.varitcinevarit.cz

Úprava receptu, text a fotografie: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Nugátové pralinky s datlovou pastou z Aseel (raw, vegan) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/nugatove-pralinky-s-datlovou-pastou-z-aseel/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

3 komentáře ke článku “Nugátové pralinky s datlovou pastou z Aseel (raw, vegan)

  • Lotosea napsal:

    ahoj Kláro, chci tyhle pralinky připravit jako vánoční cukroví, opravdu vydrží v ledničce jen 3 dny? Pak se kazí a nebo déle nevydrží, protože jsou tak dobré, že není šance, aby vydržely déle? Ráda bych jich připravila víc i pro kamarádky na vánoce, ale nemám čas je chystat těsně před Štědrým dnem, tak doufám že mají trvanlivost aspoň týden, ideálně dýl. děkuju a krásný adventní čas.

    • Klára napsal:

      Ahoj Lotoseo,

      vydrží déle, ale raději uvádím méně. Tedy ony se fakt strašně rychle sní. Ale měly by dát v pohodě 10 dní v lednici, nicméně čím méně, tím lépe :)

      I Tobě krásný adventní čas a dej vědět, jak se povedly! :)

  • Lotosea napsal:

    Ahoj Kláro,
    tak už mám 4 druhy jiného raw cukroví, na tvoje pralinky se teprve chystám. Dnes v noci je v plánu raw čokoláda. Pošlu ti pak fotky mailem. A děkuju za upřesnění pralinek, ty nechám těsně k vánocům. Podle fotek to vypadá, že konzistence pasty a celé směsi je spíš vláčná, tak aby se to dobře dávalo do košíčků, že? Vypadá to božsky, chápu výdrž 5 minut, max 3 dny, pokud to člověk nebude bránit s houfnicí v ruce:-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>