LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw chia mandlové kuličky s kokosem

Chia mandlové kokosové kuličky je další jednoduchý raw recept, který si umím živě představit i jako skvělé raw vánoční cukroví.

 

Potřebujeme 7 ingrediencí a i zde, jako v mnoha jiných raw receptech, je možné suroviny nahradit. Pokud tedy něco nemáte doma, neváhejte a improvizujte. Zrovna včera jsem dělala podobné kuličky ze sušených meruněk a mandlí, přidala jsem trochu maca prášku, vše jsem rozmixovala ve Vitamixu a obalila v kokosu. Mňam. Tento recept je o něco sofistikovanější a velice chutný.

 

Co potřebujeme na cca 12 kuliček?

1/4 šálku raw chia semínek

1/4 šálku rozmixovaných syrových mandlí na prášek

1/4 šálku medu nebo sirupu z agáve či z jakonu

1/4 šálku raw kakaa

2 lžíce mandlového másla (mandlové pasty)

1 lžíci zlehka podrcených kakaových bobů

raw kokos na obalení

 

2011-09-07-11-15-47

 

Všechny ingredience zpracujeme v mixéru nebo ve food processoru. Vytvarujeme kuličky (množství vystačí na cca 12 kuliček) a obalíme v kokosu. Mandlová pasta kuličky velmi zjemní a dodá jim příjemnou krémovou chuť.

 

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

 

Jako obměnu můžeme k obalení můžeme použít i drcené kakaové kousky/boby slazené palmovým nektarem. Ty jsou vynikající i jako posyp na zmrzlinu nebo na raw čokoládovou pěnu apod. Lahodné jsou také samotné jako mlsání.

sweet-nibs-800x800_0 (1)

K dostání na www.lahodnosti.cz.

 

 

Pokud chcete dělat i jiné více či méně pravidelné tvary, než jsou kuličky, skvělým pomocníkem je tento formovač. Dělá se s ním dobře i když používáme „raw těsta“ a kdo chce i klasická těsta. Na vánoce je jako dělaný. Nyní ho máme v akci -30%. pro zájemce více info zde: www.lahodnosti.cz/formovac-tycinek-rolek-a-spalicku-skvely-pomocnik-pro-vanocni-aquot-zivouaquot-i-aquot-varenouaquot-kuchyni

 

formovač na tyčinky-350x350_0

 

Přeji Vám sladký život :), Klára pro www.lahodnosti.cz

 

 

 

Originál receptu a fotografie naleznete zde: http://pilatesevolutionnow.wordpress.com/tag/coconut-chocolate-mousse/

 

Tento článek Raw chia mandlové kuličky s kokosem lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/raw-chia-mandlove-kulicky-s-kokosem/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

,

55 komentářů ke článku “Raw chia mandlové kuličky s kokosem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>