LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)

Raw-Sticky-Caramel-and-Smoked-Chocolate-Brownie3

Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.

,

Banánové Tirawmisu (s variantou i bez ořechů).

IMG_20140719_172050

Jednoduchý a rychlý recept, který chuťově i vzhledově připomíná klasický italský moučník Tiramisu. Pokud máte rádi banány a raw dezerty bez ořechů, čtěte dále. Raw tiramisu by se také dalo pojmenovat jako „banány s banánem“. :) Základem jsou banány místo cukrářských piškotů a krém vytvoří opět banány rozmixované pro zvýraznění chuti s broskví.

Vánoční raw tiramisu s Irským mechem (aktualizovaná verze)

tiramisu6

Dnes o půlnoci končí akce -30% na Irský mech.

Vyzkoušený dokonalý sváteční recept od Amie Sue. Vánoční tiramisu s živým kolagenem ve formě Irského mechu je nadýchaná pochoutka plná živin a lahodné chuti.

Dezert je velmi sytý a přitom díky Irskému mechu lehký. Irský mech je mořská řasa, která vytváří rosolovitou hmotu, úžasnou pro nadýchané dezerty. Irský mech v hojné míře využívá Markus Rothkranz pro jeho pozitivní účinky na lidské tělo a také pro jeho možnosti využití v živé kuchyni.

Dezert je napoprvé složitější, ale při troše cviku se stává snazším a snazším.

Tiramisu take můžete rozkrájet na menší kostičky jako raw cukroví.

, ,

Mandlové potěšení pro děti – tyčinky (raw, vegan, přirozeně bez lepku a bez cukru)

Almond-Joyous-Bars-main

Dětem začal nový školní rok, nicméně následující tyčinky si užijí všechny děti. Zamilují si je i dospělí, kteří se stále za děti tak trochu považují. Mandlové potěšení mě skutečně potěšilo.

A navíc k těmto tyčinkám nepotřebujete sušičku. Hurá do toho. :)

,

Raw čokoládové dortíčky s jahodovo meruňkovým džemem a polevou

Chocolate-Cake-with-Strawberry-Apricot-Jam101

Variací na tyto dortíčky je mnoho a já se rozhodla, že uveřejním dvě. Tyto jsou podle Amie Sue a jsou inspirovány jejími staršími recepty. Druhý uveřejněný recept bude moje variace na tyto dortíčky s meruňkovo mangovým džemem, které jsem pro tento čas pojmula také vánoční raw cukroví.

Čokoládové dortíčky se hodí pro každou příležitost i jen tak ke zdravému mlsání. Dají se udělat jako dort, jako menší dortíčky akorát tak do úst nebo jako větší zákusky. I džem se dá různě obměňovat podle sezónnosti ovoce. Co vím jistě, že Vám budou skutečně chutnat.

,

Raw chia mandlové kuličky s kokosem

2011-09-07-11-15-47

Chia mandlové kokosové kuličky je další jednoduchý raw recept, který si umím živě představit i jako skvělé raw vánoční cukroví. Potřebujeme 7 ingrediencí a i zde, jako v mnoha jiných raw receptech, je možné suroviny nahradit. Pokud tedy něco nemáte doma, neváhejte a improvizujte. Přeji Vám sladký život :)

,