LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Letní raw tiramisu (s variantou i bez ořechů)

IMG_20140719_172050

Jednoduchý a rychlý recept, který chuťově i vzhledově připomíná klasický italský moučník Tiramisu. Pokud máte rádi banány a raw dezerty bez ořechů, čtěte dále.

Raw tiramisu by se také dalo pojmenovat jako „banány s banánem“. :) Základem jsou banány místo cukrářských piškotů a krém vytvoří opět banány rozmixované pro zvýraznění chuti s broskví. Do krému lze použít i kešu ořechy, krém je potom hutnější, Pro bez-ořechovou variantu ořechy prostě vynecháme.

Pokud chceme docílit skutečně tiramisové chuti, použijeme kávu.

 

IMG_20140719_172114

 

Doba přípravy: 15 minut příprava, 30 minut tuhnutí

 

IMG_20140719_172125

 

Co potřebujeme:

dortovou formu a mixér (např. tyčový)

cca 10 banánů (dle velikosti formy) + 2 banány na krém

1 broskev

100g raw kešu (nemusí být)

8 lžic kávy NEBO 1 citrón

6 lžic nepraženého kakaového prášku

 

IMG_20140719_172241

 

Korpus: Banány podélně rozkrojíme a rozložíme v dortové formě do jedné vrstvy.

Pokud chceme, aby nám banány ve formě dobře držely, seřízneme je na obou koncích tak, aby byly obě strany ploché, nezakulacené. Banánové odřezky dáme stranou a později umixujeme spolu s krémem. První banánovou vrstvu zalijeme 4 lžícemi kávy. Ve variantě bez kávy banány pokapeme citrónovou šťávou.

 

IMG_20140719_171935

 

Náplň: 2 banány a broskev rozmixujeme.

Pokud děláme variantu s kešu ořechy (jako je na obrázcích), namočíme si na 2 hodiny kešu ořechy a ty poté rozmixujeme spolu s banánovo-broskvovým krémem.

Krém vlijeme na banány v dortové formě a přidáme další vrstvu napůl rozkrojených banánů. Druhou vrtsvu banánů opět polijeme 4 lžícemi kávy nebo citónovou šťávou. Ne obojí ;)

 

IMG_20140719_172303

 

Pokud tedy chceme vynechat kávu, vrstvy banánů zlehka pokapeme citronovou šťávou.

Nakonec dezert poprášíme nepraženým kakaovým práškem. Vložíme na chvíli do lednice, aby dezert ztuhnul nebo krátce do mrazáku. Ozdobit můžeme např. jedlou květinou, na obrázcích je lichořeřišnice.

 

IMG_20140719_172329

 

Lahodnou dobrou chuť přeje Klára

 

IMG_20140719_172350

Najdete nás i na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti

Autor receptu: Jakub Hlaváč

Autor fotografií: Klára Hlaváčová

 Článek lze šířit v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi s odkazem na www.blog.lahodnosti.cz včetně celé této poznámky.  Děkuji.

IMG_20140719_172420

IMG_20140719_171930

IMG_20140719_171935

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest11Email this to someone

7 komentářů ke článku “Letní raw tiramisu (s variantou i bez ořechů)

  • maria napsal:

    To tiramisu vyzera uplne bozsky. Mne ide v poslednej dobe velmi chut na kakao – horke a s bananmi najidealnejsie.

    Dakujem za recept a krasne fotky.

  • maria napsal:

    To sa mi bude blazene zaspavat :) a zajtra sup do obchodu.

  • Alfréda napsal:

    Ahoj,
    přítel je alergický na broskve a jim podobné (nektarinky, meruňky..).Nenapadá Tě alternativa? Vypadá to totiž skutečně božsky a tiramisu mi schází, co si budeme namlouvat… :D

    • Klára napsal:

      Ahoj Alfrédo :),

      broskev tam je pro zjemnění chuti. V tom případě bych ji vynechala a do krému bych přidala pár kapek citronu a možná špetičku vanilky. Nebo jenom prostě vynechej broskve, výsledek bude také moc dobrý. Záleží na tom, jak moc chceš zachovat chuť Tiramisu. Jestli hodně, tak nedávej vanilku. :) Dej vědět, jak chutnalo :)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>