LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Cibulovo – koprové raw krutony s Amie Sue (Nouvea Raw)

Raw-onion-and-dill-croutons1 (1)
Pohladil mě anděl… A to v podání nádherných stránek s raw a veganskými recepty Amie Sue Nouvea Raw (Nové raw). Velmi oceňuji Terezku, že vložila odkaz na tyto stránky do diskuze a Taru, která se přidala :). Ihned jsem pocítila obrovské nadšení a stránky četla až do dvou hodin do rána (což u mě vůbec není obvyklé). Poté jsem napsala Amie Sue nadšený e-mail. Vyměnily jsme si několik zpráv a zjistily jsme, že máme podobný pohled na svět. Slovo dalo slovo a tak na Lahodném blogu nyní můžete vídat její překrásné recepty i s fotografiemi. Velmi Amie Sue oceňuji, že se jí líbil náš Lahodný blog, jeho filozofie a že mi tak s nadšením poskytla svůj písemný souhlas s uveřejňováním jejích receptů a fotografií.
Oldfather-Farms-126
Amie Sue získala v zahraničí již mnoho ocenění. Z těch nejprestižnějších bych chtěla zmínit ocenění pro rok 2013 za nejoblíbenější raw blog a dvě ocenění z roku 2014 za nejoblíbenějšího Raw Gurmet Chef kuchaře a za nejlepší raw fotografie. Také jste nevěděli, že něco jako Raw Oscaři existují? Jojo, živá strava hýbe světem… Nyní tyto oceněné recepty a fotografie můžete vídat i na našem českém Lahodném blogu. :-D
Pojďme na to :) A začněme rovnou s receptem, který mě okouzlil svojí texturou, chutí a jednoduchostí – cibulovo koprovými krutony. Jsou prostě dokonalé k posypání na saláty, do polévek, omáček, raw gulášů apod.
Raw-onion-and-dill-croutons12

Co potřebujeme? Na 9 šálků krutonů:

7 šálků raw mandlí (vyloupaných)
1/2 lahůdkového droždí
2 lžíce raw tamari omáčky
3 lžíce sušeného kopru
2 lžíce cibulového prášku (nebo rozmixovanou bio cibuli)
2 lžíce česnekového prášku (nebo rozmixovaný česnek)
1 lžičku soli
raw konopné semínko na posypání
Pokud nemáte rádi lahůdkové droždí, můžete ho vynechat, stejně tak jako tamari omáčku. Obojí jsem vynechala, použila jsem čerstvý kopr, česnek i cibuli a výsledek je prostě lahodný.
Mandle na několik hodin namočíme a poté vyloupeme. Poté všechny ingredience rozmixujeme (Amie Sue používá Vitamix).
Onion-and-Dill-Croutons1
Připravenou hmotu rozprostřeme na plát sušičky (na obrázku je sušička Excalibur) na sušící vložku pro tekuté suroviny (je součástí sušiček Excalibur nebo si lze vystřinout vlastní tvar např. z pečícího papíru) – výšku vrstvy volíme dle chtěné velikosti krutonů. Poté rozkrájíme na malé krutonové čtverečky – tupým nožem, rádýlkem apod. Dáme sušit do úplné křehkosti krutonů.
9 excalibur clear door-350x350_0
Pokud Vám něco zbyde, krutony skladujeme v uzavřené nádobě na chladném suchém místě.
Takže, podle Ami Sue si k večeři můžete dát salát s krutony…..
Raw-onion-and-dill-croutons13
… a nebo krutony se salátem. :-D
Raw-onion-and-dill-croutons15
Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.
Raw-onion-and-dill-croutons1 (1)
Lahodné pochutnání přeje Klára
 Autor receptu a fotografií: Amie Sue http://nouveauraw.com/raw-recipies/croutons-salad-toppings/onion-and-dill-croutons-2/
Překlad a doprovodný text: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Tento článek Cibulovo – koprové raw krutony s Amie Sue (Nouvea Raw) lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/cibulovo-koprove-raw-krutony/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest2Email this to someone

71 komentářů ke článku “Cibulovo – koprové raw krutony s Amie Sue (Nouvea Raw)

  • terez.c napsal:

    Klárko, to je skvělé, že budeš dávat recepty Amie Sue na lahodný blog. Je to mana nebeská, kdyby mi to někdo „vařil“ bylo by to dokonalé :-D
    A poznámka jestli zbyde? No toto? :mrgreen:

    • Klára napsal:

      No toto? :mrgreen: :mrgreen: to je skrytý vtípek :-D

      Jsem z toho mooc nadšená, ty recepty jsou skutečně gurmánské, pastva pro oči… A i když většina z nás jí velmi jednoduše, toto je skvělá inspirace, kam lze raw food posunovat. Kochám se ;)

      • terez.c napsal:

        Stravujeme se jednoduše a právě proto čas od času taková dobrota zaboduje. Vždy mě rozesmějí diskuse o raw stravě typu jestli jíst hight fat, low fat, gurmet je špatný… když to neřeším, tělo si poradí samo. Když se přecpu gurmet, prostě na to nějakou dobu nebudu mít chuť…. jak prosté. No toto? :D :D :D

        • Klára napsal:

          Přesně!!! :-D :-D Také si vždycky říkám „no toto?“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Však to má být radost, ne starost. Tak o co jde… Kdybych dávala na stránky jablko, co jsem měla ráno, no nevím nevím :-D ;) ;) A přitom takové úžasné krásné sladko kyselé jablko…. mńam :-D

          Holky já bych Vám tak ráda povolila ty komentáře, ale nevím jak :-D :-D

  • evapet napsal:

    Jeee Klári, ano ano ano, to jsi mi udělala velkou radost, stránky Nouveau Raw se mi velmi líbí – jsou nabité inspiracemi a originálními nápady, moc oceňuji tvoje překlady i tvoje vlastní lahodné recepty samozřejmě.
    Ještě mám jedny oblíbené španělské stránky (http://www.lalakitchen.com/recetas/), tak jsi mě též inspirovala, abych se spojila s autorkou a ty nej kousky zprostředkovala českému publiku, aneb raw dobrůtky propojují celý svět :) A moje vize je, že raw štrůdl, koprawka atd. se stávají populárními napříč kontinenty :D Jupííí! Měj nádherný den!

    • Klára napsal:

      Evi :-D :-D Wow, ty stránky jsou krásné, krásně barevné… Miluju takovéto fotografie, již se těším na tvoření svých vlastních v takové kvalitě..
      Skutečně to propojuje, je to tak milé. Z Ami Sue jsem nadšená, vyměnily jsme si vortexové maily.. Hihi

      Těším se z Tvých receptů a doufám, že jak jsi snědla misku i z víčkem, že Ti nebylo moc těžko ;) ;) :mrgreen:

      • evapet napsal:

        Neee, právě naopak, byla to ta nejlepší miska s víčkem, co jsem kdy jedla :P Akorát jak jsem si četla tvůj komentář, tak mi málem smíchy zaskočil oběd – hroznová kulička. Ale vše dobře dopadlo.

        Tvoje stránky i tvé fotografie jsou zářivé, krásné, proudivé, oku lahodící a lahodné, jak jinak :) A už vidím, jak získáváš oficiální ocenění za nejkrásnější raw gourmet fotografie. ou jéééééééééé

        • Klára napsal:

          Mě se líbí, jak je ta živá strava dobře vymyšlená… Člověk si udělá úplně dokonalou mňamku do dokonalé nádoby a tu pak ještě sní… Žádné nádobí – vše hotovo :-D :-D O tom si mohou v restauracích nechat jen zdát :mrgreen:

          Jooo, to je hooodně dobrá představa… Zapisuji si :) :) Ty vyhraješ o nejlepší Raw Chef bych to tak viděla… ;)

          • evapet napsal:

            Mě se na živé stravě líbí ta nekonečná variabilita, že je to jako míchání barev při malování – např. rozmixováním 2 surovin vznikne úplně nová dosud nepoznaná chuť.

            Já chci vyhrát mimo jiné ocenění za nejlepší raw nádobí :D. A ještě mám vizi, že dáváme rozhovory prestižním časopisům, máme vlastní mobilní aplikaci s receptama a dobrůtkama, několik tématických kuchařek živé stravy a inspirujeme spoustu lidí po celém světě. No a v neposlední řadě, nám z našeho koníčku a vášně plyne obrovský proud zlatých pomerančů nejen k odšťavování:D.

          • Klára napsal:

            Tyy jo, raw nádobí, super nápad… To beru, hned si koupím… Máš krásné vize!

            Také mám velké Záměry, think big, get big ;) ;)

    • terez.c napsal:

      Evičko, ty stránky jsou luxusní, velmi oceňuju barevnost a zároveň jednoduchost. Přesně takové stránky miluju. Už se těším na inspiraci od tebe. Jupí. A jedeme dál :-D :D :D

  • terez.c napsal:

    A ještě mě napadá, chtěla jsem se učit španělsky, tak mám příležitost…přes jídlo to půjde rychle :mrgreen:

    • Klára napsal:

      Hihi, teda Ty máš za ušima člověče… Řekneme Marii, ať nám i na Lahodném blogu udělá výuku přes jídlo :mrgreen:

      • terez.c napsal:

        ty brdo, to je nápad…však ona si to tu precte… :D

        • Klára napsal:

          Já bych potřebovala francouzštinu :mrgreen:

          • Maria napsal:

            Uz vas citama mamvortexove ppcity lebo aj ja mamviziu velku prevelikua tykasaraw stravy.
            Vyukafrancuzstiny somza. Spanielcinu saidemucit evapetdakukemmoccccccchcela somtodatzemooooooc. To je uzasne presne totonakop utie sompptrebovala. Jupi ja plesaaaaamvovani. A ste tuso mnou vsetkyjupiiii

          • Maria napsal:

            Joj Klarka, kebysaesteaj u teba dalitie veci opravit nasledne hmmm
            Ocenujemtvoje krasne stranky taaakmoc a teba, esteviac:)

          • Klára napsal:

            A to nejde? Mě to jde :-D Já s těmi komentáři už něco udělám. Rozuměj – vylepším. :)

          • terez.c napsal:

            francouzštinu já takyyyy :-D

          • Klára napsal:

            Joo? Tyy jo, tak už jsme dvě :-D Kdo dál?

          • Maria napsal:

            preboha, teraz to citam po sebe z pc, a nestiham sa divit, ake slova som narobila, Klarka ak chces, ci mas cas, kludne to rozdel aspon ufff ♥♥

          • Klára napsal:

            Maria, že tam není ten „upravit“ knoflík… :-D Ale na podesáté je to srozumitelné… Je vidět, že jsi byla v rauši :-D Jestli zjistím, jestli a jak to mohu upravit já, udělám to. Ať máš dobrý pocit z toho ;)

          • evapet napsal:

            Maria, ale tak po několikátém přečtení je tvůj příspěvek dokonale srozumitelný. :D Takhle nějak si představuju záplavu štěstí a inspirace, která proudí rychleji než prsty po klávesnici

          • Maria napsal:

            eva :D:D:D áno prsty zjavne nestíhali :)

    • evapet napsal:

      Dobré ráno zářivé bohyně,

      od minulého týdne ujíždím na červeném zelí, takže jsem včera opět nakládala (až do půlnoci) a pak už jsem se sem nedostala…

      Jo učit se jazyk přes jídlo je perfetkní škola hrou – taky si na těch receptech v angličtině rozšiřuju slovní zásobu a vlastně přes videa ještě zdokonaluji poslech.

      Moje receptová stránka je momentálně dvojjazyčná – šp + čj a ještě bych chtěla přidat turečtinu – to bude teprve sranda :D

      Mějte krásnou Vortexovou celodenní plavbu, besitos

      • Klára napsal:

        Evi a nechceš přidat francouzštinu? ;) ;)

        také si tím velmi rozšiřuji slovní zásobu, to je prostě perfektní.. Např. „cilantro“ mě dostávalo dost dlouho – koriandr..

        Zelíííí – neměla jsem ani nepamatuju… Super tip.

        • evapet napsal:

          Jo tak francouzština se taky hodí, je podobná katalánštině. Oui, pak můžeme s našima schopnostma dělat i překladatelky a třeba do 7 světových jazyků: http://www.youtube.com/watch?v=DcJVqj0Tjb4

          Co se týče zelí tak jsem před 2 týdny poprvé v životě sama naložila, dopadlo to perfektně, takže teď jedu na fialové vlně – ještě s hroznovým vínem. A to taky zbožňuju tyhle domácí experimenty – klíčení, sušení, fermentování,.. – jako mladý chemik si připadám :)

          • Klára napsal:

            Mladý chemik :-D :-D :-D :-D

            Já jsem nedávno také chtěla dělat pickles, dopadlo to na kompost.. Tak nevím :-D za to v klíčení jsem již hotová profesionálka :8

            Na video kouknu :)

      • Maria napsal:

        žiarivá Bohyňa Eva, ty máš stránku s receptami? či som to len zle pochopila?
        nevareniu zdar!
        a vlastne ZVDV

        • evapet napsal:

          Hvězdná Maria,

          ano, původně mi v létě přišla inspirace otevřít si tu v Barceloně 1. raw vegankou restauraci. Vím, že má celosvětovou pověst a obrovský úspěch zaručen, ale než se přesune z mé virtuální reality do skutečné, tak si trénuju menu na mé stránce s vlastnoručně připravenýma dobrůtkama, které si s láskou každý den dopřávám. Zatím fungují hlavně na fb – dostaneš se tam, když klikneš na moje jméno (jde to i bez uživatelského profilu na fb). Česká verze by měla být vždycky pod španělskou, kdyby ne, tak dejte vědět a já to dopřeložím. Mám silný záměr mít i nádherně barevnou klasickou webovku, třeba jako je tady Klárčina. Hrát si, tvořit, bavit se a bavit i vás… ;)
          Tak nastartovat mixér, připravit spiralizér a proudíme :)
          ZVDV

          • Maria napsal:

            Čože to je úžasné, Eva, ty si báječná :)
            Ja mám tiež víziu mať raw veganskú reštauráciu, svetoznámu, do ktorej chodia aj tí najbohatší ľudia sveta. Idem hneď kuknúť na tvoje stránky, teším sa, jéééj a môžem sa s ľahkosťou učiť po španielsky, nádhera. Oceňujem ťa preveľmi, krásna kráľovná.

          • Klára napsal:

            Super krásná vize :-D :-D Holky, a já k Vám chodím denně jíst :-D :-D :-D Jako pravidelný vážený host s vlastním salonkem a překrásným výhledem… No jéje :-D

          • Maria napsal:

            pozrela som si tvoju fb stránku, prekrásna, nádherné recepty, som v siedmom nebi :)

          • Klára napsal:

            ♥♥♥

          • Klára napsal:

            Jeeej, proudíme :-D Tvoje FB stránka je krásná… Dnes se mi moc líbili rawsotto. Chtěla jsem ho zkusit, otevřela jsem lednici a tam byli akorát rajčátka :-D Zato pomerančů a grepů a citronu máme požehnaně, tak jsme měli š´távu a pak jablka se skořicí :-D Takže zítra, přijde bio květák a další lahodnosti :-D

          • terez.c napsal:

            Ha, tak jsem si tě na FB našla, super. :-D

          • Klára napsal:

            heh, tak jsi tam taky :-D :-D :-D

          • Tara napsal:

            Já tam ještě nejsem. Evi, jsi ty ta Eva Petříková?

          • Klára napsal:

            Taro :-D :-D

            Ano, je to naše Evička Petříková… Krásné, že :)

          • evapet napsal:

            Jeeee holky, to mám velkou radost, že se vám mé stránky líbí. Moc vás oceňuji, zlatíčka. Tak s radostí tvořím a sdílím nové a nové inspirace, samé krásné jednoduchosti pro nádherné zářivé královny a bohyně jako jsme my.

            Klári, tak rajčatovo pomerančové rawsotto by bylo rozhodně originální, ale květák tomu dodá víc rizotovější strukturu :D. Citrusy miluju…pomerančíky, citrony, limetky, grapefruity.. a mango – tento rok jsem zjistila, že se pěstuje i tady ve Šp. (v Málaze), takže ač ne úplně lokální, pochutnávám si na tuzemském jupííí.

            Moje z dalších vizí: mohly bychom mít řetězec raw vegan proudivých vortexových restaurací – v každé zemi, kde žijeme a s vip salónkem to je samozřejmost:D

          • Klára napsal:

            Uý jsem tady, mě kompletně spadnul net, o co jsem přišla? :-D

          • Klára napsal:

            Ach ano, pokud je VIP samozřejmostí, tak jsem in :-D Já jsem chtěla mít restauraci kdysi, te´d už Vás budu holky podporovat tím, že to všechno sním :-D Řetězec je úplně skvělej nápad…

            S tím rawsottem je to skutečně velmi odvážná myšlenka, až taková revoluční, řekla bych ;) ;) Ani mě to nenapadlo.. Ale proč ne. Když Anežka může mít brambory s mangem, tak já mohu mít květák s grepem :-D Jsem bez omezení :-D :-D

          • Maria napsal:

            Evi, toto je úplne úžasná vízia, áno ♥♥♥
            práve pred chvíľou som dostala chuť na klementínku a vy tu o nich rozprávate, no tak si ju dám
            a mangá zo španielska kupujem rada, niektoré sú vynikajúce :)
            Bola si už na tom raw food festivale niekde pri Malage, čo býva v septembri, Evi?

          • Maria napsal:

            baby, ja sa kvôli vám asi na ten FB aj zapíšem :)

          • Klára napsal:

            Hele na FB je sranda… S Tarou a Terezkou tam cestujeme po celém světě… Vezmem tě do party ;)

          • Maria napsal:

            fiha, si odvážna, Klárka :)
            No už ťa vidím ako prilietaš svojim private jetom do tej najluxusnejšej raw reštauracie na svete s 3 hviezdičkami michelin a aha, kto tam sedí a napcháva sa? Karl Lagerfeld and co.
            hmmmmm toť moja vízia

          • Klára napsal:

            JO! MAria, čteš mi (opět) myšlenky :-D :-D A víš jak to pokračuje? Karl vstane, pozdravíme se (ahoj Karle :-D ) a obsluha nás usadíme v „mém“ salonku a Karl pokračuje u svého stolu v jídle… Noooo :-D :-D

          • Maria napsal:

            jasne Klárka, dobre sme to vymysleli, možno sa Karlovi aj čkať bude, neva, :)))

          • Klára napsal:

            :-D :-D Nojo, neva :-D :-D Co nadělá :-D

          • evapet napsal:

            No teda, na chvíli jsem se vzdálila naložit další sklenici zelí (dnes byl kreativní kimči experiment) a mezitím to tady jede, lítá, sviští a i Karl přišel jeee.

            No Klári, tebe vidím jako hlavního dodavatele lahodných surovin, tak se připrav na velkododávky do zahraničí. A pak samozřejmě důležitá funkce vrchní ochutnávač a testovač, na to bude určitě potřeba celý tým specialistů :D.

            Holky a kde se k vám mohu připojit jako spolucestující na fb? My jsme si vytvořili s mým Abrahamem-Ibrahimem taky cestovací rituál, po večeři koukáme na youtube – dneska jsme projeli kus světa: Maledivy, Hawaj, Bahamy, …Fascinují mě ty cestovatelský videa natočený se selfie kamerou, jak s ní skáčou do moře atd.

          • Klára napsal:

            Jeej, taky takhle cestujeme :-D Každý den… Ať žije google maps :-D

          • terez.c napsal:

            Maria, šup šup přihlaš se na FB, jsem se divila že tam nejsi :-D
            Evi, poslala jsem ti na FB zprávu, tam cestujeme :D
            Máte úžasné vize, souhlasím s Klárkou, ráda k vám budu chodit na jídlo. Já jsem nadšený konzument, ale prodejce potravin nebo majitel restaurace je pro mně kapku scifi :-D , všechno bych totiž snědla :mrgreen:

  • Maria napsal:

    Klarka, chcem sa ta ako odbornicky na potraviny spýtať, že sušenie mrazom znamená čo presne, či je to raw alebo nie? Oceňujem vopred tvoju odpoveď :)

    • Klára napsal:

      Maria naše zlatá ;) Ty jsi tak vortexová :-D

      Jinak k tomu sušení mrazem – podle těch nejlepších výrobců raw potravin je to prý nejšetrnější sušení a je to stále považováno za raw, protože třeba mrazem sušené ořechy a semínka opět klíčí… Co se týče komerčního sušení, tak mrazem a vzduchem do 42° a sluncem je the best a je stále raw. Jinak já osobně mám nejraději sušení na sluníčku a nebo normálně vzduchem. Dobře je to poznat třeba u bylinek, kdy čím nižší teplota (nejlépe do 36°C, tím zelenější zůstane i usušená bylina). To mi vysvětlili přímo v Sonnentoru.

      A pobavila si mě s tou odbornicí – ale ano, již mám tolik dodavatelů a několik z nich mi řeklo, že se u nich ještě nikdo tak detailně nezajímal o to, jak to dělají, jak to skladují, jak se to vyrábí, odkud to pochází… Dokonce ze tří firem se se mnou spojil sám majitel, protože jiní nebyly schopni odpovědět na mé všetečné dotazy… Mám báječné dodavatele :-D

      • Maria napsal:

        Krásna odpoveď, tym ze som ju vopred ocenila, som dostala znamenitu odpoveď. Oceňujem sa za to ze oceňujem a ocenujem ta Klarko za to ze si. :)
        Tvoji dodavatelia sa zapotia :) Toto ale celkom poznam ako zakaznik som davala dakedy vela otazok a tiez rozsirujem predavacom obzory.
        Super

        • Klára napsal:

          A jak já Tebe oceňuji. A hlavně sebe… Oceńuji se za to, že se oceňuji.. No to je perla :-D :-D Super…

          Hihi, to věřím.. Ale ono je to dobře, když člověk zjišťuje jak se dělá a zachází s jeho jídlem.. Vždyť to je to první, o co by se člověk měl zajímat, o svůj chrám těla.. Tedy vlastně to druhé, nejprve o myšlenky, že ;)

          Jinak mě moc baví, když se mě i mí zákazníci ptají.. Mám úžasnou zákaznici, nedávno mi položila otázku, že jsem sama koukala… A hned jsem žhavila e-mail jak to tedy je :-D Až mě volal nazpátek majitel z Německa. To byla sranda… Protože on neuměl moc anglicky a já neumím německy.. Ale domluvili jsme se super a ještě jsme si poslali přání k svátku :-D

  • Klára napsal:

    Maria, ještě jsem se k tomu nedostala, ale už se mooc těším, až vložím na stránku ta videa s Laurou.. Ta pizza mě dostala… Dneska nebo zítra.. To záleží na tom, jak se nechám strhnout a budeme proudit :-D

    • Maria napsal:

      No jasné, inac ak chces tu pizzu robit, tak neodporucam Vitamix ale food processor. Vitamix prilis rozmixuje ten cvetak alias karfiol a zhorkne to. Lepsie je ked je to jemne pomlete food processorom. Aspon ja si myslim.
      Na spoločné prudenie sa velmi tesim a u mna to asi zase bude z vane….az maly zaspi lebo zatial sa mi tu chcechce a vyhlasuje ze bude spat s otvorenymi očami 8-)

      • Klára napsal:

        :-D :-D :-D Super, udělám to tak :-D Také jsem zjistila, že na dokonalý výsledek je třeba mezitím rozlišovat :-D

        Tyy jo, také půjdu do vany… zatím tady proudíme s Jakubem a Františkem a nechce se nám spát nikomu ;)

        • Maria napsal:

          Hlasim sa z vane :)

          Klarka mas krasne zážitky ;) Dorozumievat sa po telefoneuz v 1 cudzomjazyku moze byt zaujimave a nie ked ani jeden neovlada jajazyk toho druheho:)

  • terez.c napsal:

    Teda tady to tak krásně proudí… :heart:

  • evapet napsal:

    Úžasné královny, dnes mi u snídaně (to mám nejlepší nápady dne) přišlo pokračování vize: Karl sedí u nás v luxusní raw vortexové michelinové restauraci a vybírá si nové modelky pro svoji příští kampaň, protože jak je známo živá strava tvoří nádherná božská těla. Není to krásné jak se naše sny vzájemně prolínají?

    Mária, na festivalu v Málaze jsem nebyla. Vlastně jsem ještě nebyla na žádném fruit festivalu. Velmi ráda bych navštívila nějaký v Asii během jedné z příštích cest po světě, ať je to pořádná dávka exotiky. :)

    • Maria napsal:

      uuuuaaaaaa to znie výborne aj Karlove vyberanie modeliek aj fruit festival. A teda ti Evi prezradím ďalšiu z mojich vízií ale nehovor to nikomu, Karl si na spoluprácu vyberie aj mňa, som jeho tvárov, najobľúbenejšou modelkou a navyše spolupracujem s ním aj v navrhovaní modelov. Ale pšššt :)

  • […] Salát ozdobíme rajčátky nebo lístky salátu. Můžeme ho jíst jen tak nebo se sušenými krkekry. (Recepty např. ZDE). Vynikající je tento salát také s raw rutony:  http://blog.lahodnosti.cz/cibulovo-koprove-raw-krutony/ […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>