LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Raw zelňáky s koprem

DSC_1360

Také se Vám na živé stravě stává, že si zamilujete jedno jídlo a to jíte stále dokolečka dokola?

Ve svém „zelňákovém“ období jsem recept na zelné placky na Lahodný blog nemohla dát – stále totiž nebylo co fotit. Ať jsem nasušila jak velké množství jsem chtěla, stejně jsem je snědla. Můj syn František se mnou držel pomyslnou basu a tak jsme „zelňákovali“ oba dva.

Nekuřecí salát podle Fully Raw Kristina s cizrnou a bylinkami (raw, vegan)

maxresdefault

Možná vám přijde vhod recept na salát s vynikající krémovou zálivkou od Kristiny. Co naplat, jsem salátová :)

Podobné saláty děláme doma často a brzy pro Vás nafotím náš nejoblíbenější super jednoduchý recept s kešunézou z kapary.

Kristinin nekuřecí salát je hutný, protože je v něm cizrna. A tak pokud jste začali sportovat, doporučuji k naplnění bříška a doplnění bílkovin.

Jak jde dohromady mech & sýr? Raw vegan pomazánka s koprem, která se dá skvěle krájet

_DSF7814

Tento „sýr“ se dá skvěle krájet na plátky a položit na chleba či krekry nebo nakrájet na kostičky do salátu.

RAW sýr s Irským mechem a koprem – recept na raw „slanost“, pomazánku, která skvěle drží pohromadě díky mořské řase Irský mech.

„Sýr“ můžete nechat i fermentovat,

, , , , ,

Cibulovo – koprové raw krutony s Amie Sue (Nouvea Raw)

Raw-onion-and-dill-croutons1 (1)

Pohladil mě anděl… A to v podání nádherných stránek s raw a veganskými recepty Amie Sue Nouvea Raw. Velmi oceňuji Terezku, že vložila odkaz na tyto stránky do diskuze a Taru, která se přidala :). Ihned jsem pocítila obrovské nadšení a stránky četla až do dvou hodin do rána (což u mě vůbec není obvyklé). Poté jsem napsala Amie Sue nadšený e-mail a po dopisování jsme zjistily, že máme společný pohled na svět.

Amie Sue získala v zahraničí již mnoho ocenění, např. za nejoblíbenější raw blog, nejoblíbenějšího Raw Gurmet Chef kuchaře a za nejlepší raw fotografie. Také jste nevěděli, že něco jako Raw Oscaři existují? Jojo, živá strava hýbe světem… Nyní tyto oceněné recepty a fotografie můžete vídat i na našem hezky českém Lahodném blogu. :-D Wow…

5 raw salátových dresingů podle Kristiny

maxresdefault

Umět a zkoušet dobré salátové zálivky je v živé kuchyni velmi zábavné. I stejný salát udělají různé zálivky úplně jiným a uspokojí naše chuťové buňky.

Dnešních 5 inspirací na jednoduché a rychlé salátové dresingy vytvořila Kristina. Chuťové dokonalé zálivky jsou nejen velmi lahodné, ale také krásně barevné. Dají se jíst i očima.