LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Rukolové hnízdo s jahodami

DSC_0934_resize
Nedávno jsem se nad mandarinkovou šťávou (resp. nad receptem na mandarinkovou šťávu zde na Lahodném blogu ;) ) zamýšlela nad tím, zda na Lahodný blog dávat i jednoduché inspirace a recepty. A protože je to již pár dní, záměr ve mě uzrál. Ano, rozhodla jsem se na Lahodném blogu ukazovat i živou stravu v její zcela jednoduché, avšak nádherné a chuťově sofistikované podobě tak, jak to umí příroda. Nyní tedy více a více na Lahodném blogu budou v harmonickém soužití vedle sebe úžasné gurmánské recepty, stejně tak jako úžasné jednoduché, každodenní inspirace.
Rukolové hnízdo s jahodami a popřípadě s borůvkami je famózní. Hořká chuť rukoly se skvěle doplňuje se sladkými nebo sladko-kyselými jahodami. Borůvky navíc dodají salátu jemnost a vyváženost. Velmi svěží, krásně vypadající salát.

DSC_0936_resize

Jen co jsem mísu se salátem položila na místo, kde obvykle fotím, vysvitlo slunce a nádherně osvítilo celý prostor, mísu se salátem i samotné listy a ovoce. :)

DSC_0973_resize

Ve všech živých receptech jsou zcela zásadní výchozí suroviny. Když člověk vaří, spousta věcí se dá nastavit (např. moukou, těstovinami, rýží…). Spousta věcí se dá zakamuflovat (solí, ostrým kořením, rozředěním, vyvařením apod.). V živé kuchyni žádné kamufláže neexistují, jelikož jednotlivé potraviny ve své živé podobě jsou velmi výrazné a násobí se, doplňují se a tvoří celek. Čím déle je člověk na živé stravě, tím více a více vnímá obrovskou rozmanitost chutí, pestrost vůní a nekonečnou plejádu barev.
Volte tedy jenom skutečně kvalitní suroviny, nejlépe v bio kvalitě, které vám chutnají sami o sobě. Např. nedobré jahody nebudou v salátu chutnat lépe, jejich špatná kvalita a chuť naopak ještě více vynikne. Pokud však nedobré jahody rozvaříte na marmeládu a dosladíte cukrem, nikdo si ničeho moc nevšimne, že. :) Jeďte tedy na kvalitu, ne na kvantitu. :) Tedy přesně naopak než je v mnoha případech běžné při vaření.

DSC_0874_resize

Co na rukolové hnízdo potřebujeme? 

3 hrsti bio rukoly
200 g jahod (nejlépe bio)
120 g borůvek (nejlépe bio nebo lesních)
Na talíři vytvoříme hnízdečko z rukoly. Jahody podélně pokrájíme a vložíme je doprostřed. Posypeme borůvkami.

DSC_0992_resize

Co dál? To je vše :-D Krásně vypadající a překvapivě se snoubící chutě i vůně.
Jednoduše lahodné.
Přeji Vám lahodnou chuť a zářivé buňky,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz

DSC_1007_resize

Líbí se Vám tento recept? Chcete dostávat podobné sezónní raw recepty přímo do Vaší mailové schránky bez hledání na internetu?
Přihlašte se k odběru receptů.
Nyní se podívejte do svého e-mailu. Přišla Vám od nás zpráva, kterou je třeba potvrdit. A pak se již nechte překvapit receptem na příští týden. Těšíme se na Vás. Klára Hlaváčová.

DSC_0903_resize

Autor receptu, textu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz

Všechna práva vyhrazena.

Tento článek Rukolové hnízdo s jahodami lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/rukolove-hnizdo-s-jahodami/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.

Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“. ;)

DSC_0869_resizeDSC_0994_resizeDSC_0979_resizeDSC_0984_resizeDSC_0962_resizeDSC_0931

DSC_0912_resizeDSC_0961_resizeDSC_0974_resizeDSC_0979_resize

Facebook Comments

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Email this to someone

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>