Rukolové hnízdo s jahodami
Nedávno jsem se nad mandarinkovou šťávou (resp. nad receptem na mandarinkovou šťávu zde na Lahodném blogu ) zamýšlela nad tím, zda na Lahodný blog dávat i jednoduché inspirace a recepty. A protože je to již pár dní, záměr ve mě uzrál. Ano, rozhodla jsem se na Lahodném blogu ukazovat i živou stravu v její zcela jednoduché, avšak nádherné a chuťově sofistikované podobě tak, jak to umí příroda. Nyní tedy více a více na Lahodném blogu budou v harmonickém soužití vedle sebe úžasné gurmánské recepty, stejně tak jako úžasné jednoduché, každodenní inspirace.
Rukolové hnízdo s jahodami a popřípadě s borůvkami je famózní. Hořká chuť rukoly se skvěle doplňuje se sladkými nebo sladko-kyselými jahodami. Borůvky navíc dodají salátu jemnost a vyváženost. Velmi svěží, krásně vypadající salát.
Jen co jsem mísu se salátem položila na místo, kde obvykle fotím, vysvitlo slunce a nádherně osvítilo celý prostor, mísu se salátem i samotné listy a ovoce.
Ve všech živých receptech jsou zcela zásadní výchozí suroviny. Když člověk vaří, spousta věcí se dá nastavit (např. moukou, těstovinami, rýží…). Spousta věcí se dá zakamuflovat (solí, ostrým kořením, rozředěním, vyvařením apod.). V živé kuchyni žádné kamufláže neexistují, jelikož jednotlivé potraviny ve své živé podobě jsou velmi výrazné a násobí se, doplňují se a tvoří celek. Čím déle je člověk na živé stravě, tím více a více vnímá obrovskou rozmanitost chutí, pestrost vůní a nekonečnou plejádu barev.
Volte tedy jenom skutečně kvalitní suroviny, nejlépe v bio kvalitě, které vám chutnají sami o sobě. Např. nedobré jahody nebudou v salátu chutnat lépe, jejich špatná kvalita a chuť naopak ještě více vynikne. Pokud však nedobré jahody rozvaříte na marmeládu a dosladíte cukrem, nikdo si ničeho moc nevšimne, že. Jeďte tedy na kvalitu, ne na kvantitu. Tedy přesně naopak než je v mnoha případech běžné při vaření.
Co na rukolové hnízdo potřebujeme?
3 hrsti bio rukoly
200 g jahod (nejlépe bio)
120 g borůvek (nejlépe bio nebo lesních)
Na talíři vytvoříme hnízdečko z rukoly. Jahody podélně pokrájíme a vložíme je doprostřed. Posypeme borůvkami.
Co dál? To je vše Krásně vypadající a překvapivě se snoubící chutě i vůně.
Jednoduše lahodné.
Přeji Vám lahodnou chuť a zářivé buňky,
Klára Hlaváčová
www.lahodnosti.cz
Autor receptu, textu a fotografií: Klára Hlaváčová, www.lahodnosti.cz
Všechna práva vyhrazena.
Tento článek Rukolové hnízdo s jahodami lze šířit nekomerčním způsobem, pouze v nezkrácené podobě i s doprovodnými fotografiemi a se všemi aktivními odkazy a s odkazem nahttp://blog.lahodnosti.cz/rukolove-hnizdo-s-jahodami/ včetně celé této poznámky. Vaše sdílení oceňuji.
Žijeme také na facebooku: http://www.facebook.com/Lahodnosti, kde zveřejňujeme krásný obsah. Oceňujeme Vaše „lajkování“.
Facebook Comments
‹ Rychlá ranní mandarinková šťáva Raw jahodový dort s džemem podle Kristiny ›