LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Sandwich na italský způsob s kapary (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9110

V poslední době jsem se zcela zamilovala do kapary. Dříve jsem si myslela, že kapary je nějaká ryba, asi jako ančovičky. V Římě jsem ale zjistila, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité (capparis spinoza). V italské a francouzské kuchyni se běžně používají a dodávají ten dlouho hledaný italský a francouzský chuťový šmrnc. No jo, stále se učím.:)

Dokonce si kapary prý můžete vypěstovat i doma. Máte s tím někdo zkušenosti? A také jste si mysleli, že kapary jsou ryby? :-D

Lehká raw květáková pizza podle Laury (bez ořechů)

123456

Dříve jsme květák doma skoro nejedli. Nechutnal nám a to ani v různých pomazánkách s kořením. Takže jsem ho občas dala do salátu a do raw rizota, aby se neřeklo…. Ale ono se většinou řeklo – prostě nám moc nechutnal. Od té doby, co znám tento recept na zeleninovou pizzu jíme bio květák několikrát do týdne. Vyzkoušíte?

Rukolové smoothie

3

Doma si nyní užíváme plnými doušky bio rukolu. A protože jí kupujeme velké množství, vymýšleli jsme, jak ji zařadit do našeho jídelníčku ještě jinak, než do salátů, zálivek a pesta. Rukolové smoothie chutná po čerstvě sklizených jablkách a voní jako slunný podzim. Je plné živin, chlorofylu a látek posilujících játra.