LAHODNÝ BLOG

BLOG E-SHOPu Lahodnosti.cz

Proč doma klíčit bio semínka? Nejenom vynikající a nutričně bohaté, ale i ekologické a šetrné.

sprouts-g85881a855_640

Domácí klíčení bio semínek je snadný a cenově dostupný způsob, jak si v domácím prostředí pěstovat čerstvé a nadupané rostlinky. Bio semínka jsou ideální pro domácí klíčení, protože neobsahují pesticidy.

Klíčení má řadu benefitů. Semínka obsahují enzymy napomáhající trávení. Klíčením se zvyšuje obsah živin, jako jsou bílkoviny, vitamíny a minerály v semenách. Klíčená semínka jsou také bohatá na vlákninu.

, ,

Čerstvý rychlý salát, který si připravíte i v práci (raw, vegan)

30C39E53-F0A3-4C4C-AF2E-2DAEB447D010

Jak řešíte stravování na cestách, popř. v práci nebo ve škole?

Dnes jsem se rozhodla posdílet triviální recept, který ale odráží to, jak většinou skutečně jím. Obvykle podobné jednoduchosti nesdílím, salát si skutečně umí připravit každý. Možná vás ale inspiruje k tomu připravit si ho v práci nebo na cestách částečně čerstvý. „Rozblemcaný“ salát v krabičce skutečně není nic moc.

Máte zájem, abych sdílela i o každodenní jednoduché až triviální recepty?

Sandwich na italský způsob s kapary (raw, vegan, bez lepku)

IMG_9110

V poslední době jsem se zcela zamilovala do kapary. Dříve jsem si myslela, že kapary je nějaká ryba, asi jako ančovičky. V Římě jsem ale zjistila, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité (capparis spinoza). V italské a francouzské kuchyni se běžně používají a dodávají ten dlouho hledaný italský a francouzský chuťový šmrnc. No jo, stále se učím.:)

Dokonce si kapary prý můžete vypěstovat i doma. Máte s tím někdo zkušenosti? A také jste si mysleli, že kapary jsou ryby? :-D

Lehká raw květáková pizza podle Laury (bez ořechů)

123456

Dříve jsme květák doma skoro nejedli. Nechutnal nám a to ani v různých pomazánkách s kořením. Takže jsem ho občas dala do salátu a do raw rizota, aby se neřeklo…. Ale ono se většinou řeklo – prostě nám moc nechutnal. Od té doby, co znám tento recept na zeleninovou pizzu jíme bio květák několikrát do týdne. Vyzkoušíte?

Rukolové smoothie

3

Doma si nyní užíváme plnými doušky bio rukolu. A protože jí kupujeme velké množství, vymýšleli jsme, jak ji zařadit do našeho jídelníčku ještě jinak, než do salátů, zálivek a pesta. Rukolové smoothie chutná po čerstvě sklizených jablkách a voní jako slunný podzim. Je plné živin, chlorofylu a látek posilujících játra.